چه سمی برای یونجه خوب است

یونجه، از اصلی ترین گیاهانی ست که برای مصرف غذایی دام، مورد استفاده قرار می گیرد . این محصول با دارا بودن برگ ها و ساقه هایی غنی، غذایی کامل و مقوی برای دام محسوب می شود. به همین علت، مزرعه داران بسیاری، مزارع خود را به پرورش یونجه اختصاص داده اند. داشتن طعم مطلوب این گیاه، باعث شده که مرتبا در برابر هجوم آفات قرار بگیرند. گر چه یونجه معمولا می تواند در برابر آفات، مقاومت بالایی از خود نشان دهد؛  با این حال، برخی آفات می توانند در مدت زمان کوتاهی، مزرعه را به طور وسیعی با خسارت روبرو کنند. در این شرایط، حضور سم ها، مهم ترین سپر دفاعی مزرعه محسوب می شود.با توجه به این که آفات مختلف، قسمت های مختلفی از گیاه را تحت تاثیر قرار می دهند، نیاز است تا برای هر آفت، از سم به خصوصی استفاده شود. در این شرایط، مزرعه داران باید بدانند که چه سمی برای یونجه خوب است تا بتوانند با توجه به نوع آفت، سم مورد نظر را در مزرعه استفاده کنند.

معرفی گیاه یونجه و نیازمندی های آن

یونجه گیاهی ست که در دسته ی  پروانه داران قرار داشته، و از خانواده ی شبدر ها محسوب می شود. این گیاه، می تواند از یک تا چند سال نیز عمر داشته باشد. این گیاه، دارای بخش های ریشه، ساقه، برگ، گل و میوه می باشد که همگی، می توانند برای دام مورد استفاده قرار بگیرند.

در صورت استفاده از مکمل ها و مواد تقویتی مورد نیاز برای یونجه، این گیاه می تواند در هر شش هکتار ، یک تن یونجه  تولید نماید.

در مدت زمانی که یونجه هنوز نابالغ است، میزان حساسیت آن نسبت به شرایط محیطی بسیار بالا است. در این دوران، یونجه های جوان نسبت به بیماری ها، نوسانات دمایی، نوسانات رطوبتی و …، حساسیت زیادی از خود نشان می دهند. به نحوی که ممکن است در کوتاه ترین زمان، اسیب های زیادی به مزرعه وارد شود. اما با سپری کردن این دوران، به مرور مقاومت آن ها افزایش پیدا می کند .

چه سمی برای یونجه خوب استآفات و بیماری های رایج در کمین مزرعه ی یونجه

افات از انواع مختلفی برخوردار هستند . هر نوع آفت ، معمولا بخش خاصی از گیاه را مورد هدف قرار می گیرد . بعضی از این افات ممکن است گل یونجه ، برخی میوه ها ، برگ و … از گیاه را مصرف نموده و منجر به تخریب آن گردند . در این شرایط ، ابتدا لازم است تا نوع آفت مشخص شود ؛ سپس با استفاده از سموم به خصوص ، ان را درمان نمود . چرا که هر سم ، کاربرد خود را دارد و ممکن است با به کار گیری سموم دیگر ، نتوان آفت موجود در مزرعه را از بین برد .

بیشتر بخوانید: کامل ترین کود برای درختان میوه

رایج ترین آفت های مزرعه یونجه عبارتند از :

  • سر خرطومی برگ  یونجه _ منطقه ی  مورد هدف : شاخه ها و برگ های گیاه
  • سر خرطومی ریشه ی  یونجه _ منطقه ی  هدف : ریشه های یونجه ، در مناطق سطحی ریشه و تولید لارو در بین آن ها
  • سن گل خوار یونجه _ منطقه ی  هدف : یونجه های در حال گل دهی
  • شته یونجه _ منطقه ی  هدف : ایجاد کپک و انتقال بیماری مابین بوته های یونجه
  • سن سبز یونجه _ منطقه ی  هدف : غنچه ، گل و غلاف یونجه

چه سمی برای یونجه خوب استموارد ذکر شده ، از رایج ترین افات مزارع یونجه هستند. تعداد و تنوع آفات این مزارع بیش از موارد فوق بوده و جهت دستیابی به بهترین روش درمان ، ابتدا نیاز است تا به سوال زیر پاسخ داده شود که :

چه سمی برای یونجه خوب است ؟        

همانطور که پیش تر اشاره شد ، گیاه یونجه بعد از سپری کردن دوره جوانی گیاه و رسیدن به سنین بالغ شدن ، می تواند از خود مقاومت بسیاری نشان دهد . با این حال، باید همواره مزرعه را با مکمل ها و کود ها تقویت نمود. علاوه بر این، باید مرتبا مزرعه را تحت کنترل قرار داد تا در صورت مشاهده ی آفات و بیماری ها ، روش های درمانی مورد نیاز اغاز گردد . اصلی ترین روش های پیشگیری و درمان آفات مزرعه ی  یونجه ، استفاده از سموم مخصوص به این کار است .

اصلی ترین سمومی که برای یونجه مورد استفاده قرار می گیرند، عبارتند از :

  • سموم فوزالن
  • مالاتیون
  • فن والریت
  • دیازینون
  • سوميسيدين
  • اندوسولفان
  • پاراکوآت

این موارد ، همگی از رایج ترین سموم مورد استفاده در مزارع یونجه هستند . هر کدام دارای کاربرد های خاصی بوده و برای افات به خصوص مورد استفاده قرار می گیرند . به عنوان مثال ،  از سم سوميسيدين عمدتا برای کنترل و درمان مزرعه ی  یونجه از آفت سر خرطومی برگ یونجه استفاده می شود . در حالی که از پاراکوآت عمدتا برای از بین بردن بقایای تخم افات استفاده می شود .

چه سمی برای یونجه خوب استهر کدام از سموم ذکر شده ، دارای فصل به خصوصی برای استفاده هستند . مثلا آندوسولفان معمولا در هنگامی استفاده می شود که غنچه های سبز گیاه ، در حال ظهور باشند . همچنین سم سومیسیدین عمدتا نیمه های فروردین ماه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: کاشت درخت پسته

سخن پایانی

لازم به ذکر است که هنگام استفاده از سموم ، باید به غلظت انان و درصد مورد نیاز از هر سم توجه داشت . حضور سموم زیاد در مزرعه  ، گیاه را مسموم کرده و به کل مزرعه اسیب وارد می کند .در نتیجه باید آن را در غلظت های استاندارد ، با اب و سایر محلول های مشخص شده ، ترکیب نموده ودر واحد های مناسب ، به مزرعه اضافه نمود .

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]