آبیاری درخت هلو

آبیاری از اقدامات مهم در رابطه با نگهداری و مراقبت از درختان است. فراهم کردن آب کافی برای درخت در رشد آن موثر است. آبیاری درخت هلو نیازمند برنامه مشخص و روش های درست است که این مطلب درباره همین موضوعات است.

درخت هلو

درخت هلو از درختان میوه پرطرفدار است که به شکل درختچه های کوچک رشد می‌کند. این درختان به ویژه نوع زینتی آن عمر کوتاهی دارند. میزان باردهی درخت هلو بالاست و در هر بار برداشت محصول زیادی به دست می‌آید. این درخت از خانواده گلسرخیان است و مبدا آن کشور چین بوده است. گل های این درخت صورتی رنگ تا قرمز رنگ هستند و در فصل گلدهی منظره زیبایی برای درخت به وجود می‌آورند. درخت هلو خودبارور بوده و گرده افشانی انجام نمی‌دهد.

آبیاری درخت هلومیوه هلو به رنگ های قرمز و زرد و یا ترکیب این دو رنگ دیده می‌شود. هلو پوست نازک و پرزدار دارد. قسمت گوشتی آن زردرنگ و گاهی سفید است. در وسط میوه هسته سفت و سختی قرار دارد که یا به میوه چسبیده یا در نوع دیگری از هلو کاملا از قسمت گوشتی جداست که به آن ها هلوی هسته جدا می‌گویند.

بیشتر بخوانید: بهترین زمان هرس کیوی

یکی از اندام های مهم درخت هلو شاخه های آن هستند که به سه نوع تقسیم می‌شوند: شاخه های ساده، مرکب و کاذب. شاخه ساده درخت هلو دارای جوانه های رویشی است. در شاخه های مرکب هر دو نوع جوانه رویشی و زایشی دیده می‌شود و شاخه های کاذب جوانه هایی غیر بارور دارند که به میوه تبدیل نمی‌شود.

شرایط رشد و پرورش درخت هلو

درختان هلو برای باردهی و رشد کافی و مناسب به شرایط محیطی و مراقبتی مختلف نیاز دارند.

نور مناسب از مهم ترین نیازهای درختان است و باید در محلی کاشته شوند که نور خورشید را به شکل مستقیم و روزانه دریافت کنند.

خاک مناسب رشد درخت هلو خاک هایی سبک با زهکشی بالا و نفوذپذیری خوب است مثل خاک های لومی شنی که به ریشه های درخت کمک می‌کند تا حداکثر جذب آب و مواد مغذی را داشته باشد. وجود آهک در خاک و قلیایی و اسیدی بودن آن برای درخت هلو ایجاد مشکل می‌کند‌.

دمای مناسب برای رشد درخت هلو تا ۳۵ درجه سانتی گراد است. این درختان در مناطقی که تابستان گرم و زمستان های ملایم دارند به خوبی می‌توانند رشد کنند. شکوفه های هلو در دمای زیر منفی ۳ درجه از بین می‌روند.

هرس درخت هلو هم اهمیت زیادی دارد چون در چند مرحله و به منظورهای متفاوت انجام می‌شود. هرس باردهی، هرس فرم دهی و هرس جوانسازی هر کدام در مراحل مختلف رشد درخت انجام می‌شوند و مهم هستند.

آبیاری درخت هلومبارزه با آفات و پیشگیری ازبیماری های مختلف برای حفظ سلامت درختان مهم بوده و باید با استفاده از کودهای مخصوص و آفت کش ها با این خطرات مقابله کرد.

کوددهی درختان هلو از مهم ترین مراحل مراقبت این درختان است. به دلیل باردهی بالا در هر دوره رشد، نیاز غذایی درخت بالاست و اگر به تغذیه درخت توجه نشود نتیجه تولید میوه بی کیفیت خواهد بود. عناصر مورد نیاز درخت در هر مرحله از رشد متفاوت است و شامل عناصر درشت مغذی و ریز مغذی می‌شود.

آبیاری درخت هلو

در ادامه اقدامات مراقبتی درختان هلو، آبیاری درخت هلو هم جایگاه ویژه ای دارد و روی رشد و باروری بالای درخت تاثیر مستقیم می‌گذارد. نداشتن توجه کافی به این موضوع موجب ایجاد تنش های خشکی و خسارت به درختان می‌شود‌ که در نتیجه آن بازدهی باغ تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند.

بخش زیادی از میوه هلو در حدود ۸۷ درصد آن را آب تشکیل داده است. به همین علت این درخت به آبیاری زیادی نیاز دارد و آب نقشی اساسی در کیفیت میوه ها خواهند داشت. آبیاری منظم و اصولی علاوه بر رشد مناسب درخت باعث کارایی بهتر کودها هم می‌شود. با توجه به بحران های آبی در کشور مدیریت آبیاری باغات هلو اهمیت ویژه ای دارد و باید بهترین روش های آبیاری را به کار برد.

آبیاری درخت هلو در چند مرحله انجام می‌شود که هر کدام از ان ها مهم بوده و قابل حذف نیستند. اولین مرحله از آبیاری در زمان گلدهی درخت انجام می‌شود‌. آبیاری نامنظم در این دو ه از رشد درخت باعث ریزش گل ها و تاخیر در تبدیل گل به میوه می‌شود. حفظ رطوبت خاک در این مرحله باعث کیفیت گلدهی می‌شود اما آبیاری بیش ازحد و به اصطلاح غرقابی کردن خاک هم به اندازه خشکی برای درخت آسیب به همراه دارد. در این مرحله اغلب از سیستم آبیاری قطره ای استفاده می‌شود که روش مناسبی است.

آبیاری درخت هلویکی دیگر ازمراحل مهم آبیاری درخت هلو زمانی است که میوه تشکیل می‌شود. حفظ رطوبت خاک در این مرحله باعث می‌شود تا کیفیت میوه از نظر رنگ و اندازه افزایش پیدا کند. تنش خشکی در این مرحله از رشد درخت باعث ریز ماندن میوه ها و ریزش آن ها قبل از رسیدن کامل، می‌شود‌.

بیشتر بخوانید: کود پتاس بالا برای هندوانه

فاصله بین مراحل آبیاری درخت هلو به عوامل مختلفی مثل سن درخت، شرایط آب و هوایی و بارش ها، نوع و بافت خاک و نوع درخت بستگی دارد. آب مهم ترین عامل کیفیت این میوه بوده بنابراین باید ابیاری منظمی انجام شود به ویژه در فصول گرم سال کن حدود یک متر ازخاک باید همیشه مرطوب باشد تا درخت درگیر تنش خشکی نشود. با گذشت ازفصل بهار و تابستان نیاز آبی درخت هم کمتر می‌شود‌.

در ایران آبیاری باغات هلو با روش غرقابی و قطره ای انجام می‌شود که هر کدام معایب و مزایایی دارند که با در نظر گرفتن شرایط باغ و درختان، به کار برده می‌شوند.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]