سفیدک پودری انگور

سفیدک پودری انگور

انگور یکی از مرغوب ترین پر ارزش ترین محصول باغی کشور می باشد که توجه بسیاری را برای کشت این میوه به خود جلب کرده است. انگور به رنگ های سیاه، زرد و سبز دیده می شود و نام های مختلفی چون بی دانه، فخری و عسگری دارد. این میوه خوش طعم علاوه بر اینکه به عنوان میوه مصرف می شود، به صورت آبغوره، کشمش و حتی آب میوه مورد استفاده قرار میگیرد. شیره انگور نیز از پرفایده ترین محصول حاصل از انگور تلقی می شود. از آن جا که انگور به جهت اقتصادی بسیار پراهمیت می باشد، باغداران به فکر پرورش آن افتاده اند؛ اما یک  نوع بیماری در این زمینه باغداران را اذیت می کند که ما در این مقاله به بدترین نوع بیماری درخت انگور یعنی سفیدک پودری به طور مفصل خواهیم پرداخت.

سفیدک پودری یا حقیقی، از مشکل ساز ترین و مهم ترین بیماری مربوط به تاکستان و مو های انگور می باشد و باغداران را دچار خسارات مالی فراوانی برای احیای مجدد درخت انگور می کند. عامل این بیماری در صورت قرارگیری در شرایط محیطی و دمایی مناسب برای تکثیر و رشد، میزان کیفیت و تولید انگور را کاهش داده و طول عمر درخت را کوتاه می سازد.

عامل این بیماری قارچ است و ۵۵ تا ۶۵ درصد از تاکستان های کشور را دچار مشکل عمده و مبتلا کرده است.

سفیدک پودری انگور

علائم:

در صورت ابتلای گیاه به سفیدک پودری حقیقی، لکه های سفید رنگ آرد مانند بر روی برگ های مو مشاهده می شود؛ گاهی این علائم با چین و چروکیدگی برگ ها همراه می شود و به صورت ملموس قابل دید خواهد بود. این بیماری فعالیت کشت درختان انگور و توسعه آن را به طور جدی تهدید می کند و از کمیت انگور های تولیدی می کاهد.

سفیدک پودری حقیقی، تمامی بخش های سبز رنگ درخت مو را مانند برگ، دم برگ، گلبرگ، سرشاخه را مورد آسیب قرار می دهد و رشد آن ها را پایین می آورد‌. لازم به ذکر است اگر برگ های جوان در طول مراحل رشد و نمو خود مورد حمله این بیماری قرار بگیرند، دچار توقف روند رشد می شوند و برگ ها رفته رفته چروکیده شده و حالت پیچ خورده به خود می گیرند.

بیماری سفیدک پودری حقیقی با تاثیر منفی بر کیفیت انگور، ارزش بازاری و مدت زمان نگهداری و ذخیره در انبار را بسیار کاهش می دهد.

در فصل تابستان و تحت گرمای شدید، رنگ سفید به صورت قهوه ای در می آید و برگ ها زودتر از موعد مقرر ریزش می کنند. سفیدک پودری هم چنین خوشه های گل را نیز مورد حمله قرار می دهد اما این آلودگی به ندرت اتفاق می افتد؛ در این صورت عمل لقاح انجام نمی گیرد یا تشکیل دانه دچار مشکل و نقص خواهد شد.

بیماری سفیدک پودری حتی حبه های انگور را نیز تحت تاثیر منفی خود قرار می دهد و پس از ابتلا کردن درخت به بیماری و پیشرفت و رسیدن به حبه ها، لکه های گرد سفید مایل به خاکستری روی آن ها تشکیل می شود.

اگر قبل از رسیدن انگور، درخت به آلودگی سفیدک پودری حقیقی مبتلا شود، انگور ها ترش مزه خواهند بود و در صورتی که رسیده باشند و پس از آن مبتلا شوند، حبه انگور ترک بر می دارد. دلیل ترک برداشتن حبه این است که رشد پوست حبه انگور به دلیل نفوذ و غلبه عامل بیماری زا‌ روی آن متوقف شده اما گوشت به رشد و تکثیر خود ادامه می دهد نتیجه آن بیرون ریختن گوشت و دانه انگور می باشد. این چنین انگور هایی صرفه اقتصادی ندارند و اصلا بازار پسند نخواهند بود.

سفیدک پودری حقیقی به خودی خود اثر مخرب بر رشد انگور را دارد حالا اگر شرایطی باب میل عامل این بیماری ایجاد شود، اوضاع بدتر خواهد شد؛ شرایطی مانند تابش کم نور خورشید به ویژه در هوای ابری و عدم تهویه مناسب اثر مثبت دو چندانی بر رشد و گسترش بیماری خواهد داشت و کیفیت محصول انگور را به شدت پایین می آورد.

سفیدک پودری انگور

علائم و نشانه های اولیه ورود سفیدک پودری بر انگور:

یکی از نشانه های اولیه این است که با وجود آبیاری به موقع و رسیدگی کشاوز می بیند انگور هنوز به صورت قوره مانده است و ترش مزه و نرسیده است. هم چنین حتی اگر انگور رسیده باشد به دلیل وجود عامل بیماری، کمی ترش مزه و ترک خورده است.

نشانه های ثانویه حضور سفیدک پودری:

در این مرحله خوشه های انگور کثیف و چرکین خواهند بود و کیفیت نا مرغوبی  خواهند داشت در نهایت خوشه ها رو به زوال خواهند رفت.

نشانه های انگور در حالت بسیار پیشرفته بیماری:

در این مرحله سفیدک پودری دمار از روزگار خوشه های انگور در می آورد و یا آن ها را کاملا خشک می کند و حالت مویزی خشک به آن می بخشد و یا گوشت انگور به شدت رشد کرده و میترکد و کسی آن ها را خریداری نمی کند.

 نمایان شدن نشانه های بیماری از فصل اردیبهشت تا اواخر تیر اتفاق می افتد و بستگی به نوع منطقه و آب و هوای آن دارد. عامل سفیدک پودری حقیقی درون جوانه های انگور سال قبل و شاخه های آلوده در زمستان به خواب زمستانی می رود و در فصل بهار روی شاخه های سبز رنگ فعالیت خود را از نو شروع می کند.

نکته مهم جهت حفاظت تاک ها:

هرگز هرس سالانه و منظم را فراموش نکنید شاخه های آلوده و خشک را قطع کنید سپس جمع آوری نموده و از محل بقیه تاک ها دور کرده و بسوزانید.

نکات مبارزه با سفیدک پودری حقیقی:

۱)حین احداث تاکستان جدید، منطقه ای را بر گزینید که هوادهی به نحو عالی انجام بگیرد و گیاه از تابش مناسب و کافی خورشید بهره مند شود.

۲)چون عامل این بیماری در فصل زمستان زنده می ماند، هرس بهاره را فراموش نکنید.

۳)اجتناب از کوددهی بی حساب و آبیاری فراوان.

۴)از بین بردن علف های هرز

۵)از آنجا که عامل بیماری قارچی است، استفاده از قارچ کش هایی با فرمولاسیون عالی که خسارات زیست محیطی نداشته باشند و در دزهای پایین عملکرد بسیار موثری از خود برجای بگذارند، صد در صد ضروری می باشد.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (3 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]