سفیدک دروغی انگور

رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5

میوه انگور میوه ای با رنگ های مختلف می باشد که مزه هر کدام از آن ها کمی با یکدیگر فرق می کند به عنوان مثال مزه ای که پس از خوردن انگور سیاه یا قرمز متوجه میشویم، با مزه انگور زرد و سبز اندکی متفاوت می باشد. انگور در صورت رسیدگی و میوه دهی بیشتر محصولی پرسود تلقی می شود؛ زیرا چه نرسیده آن به صورت غوره و چه رسیده آن به صورت شیرین و چه خشک آن به صورت کشمش، قابل استفاده و پرفروش می باشد و باغدار از پرورش این گیاه بسیار خرسند خواهد شد. اما درخت انگور نیز مانند هر گیاه دیگری مورد تهدید بیماری های مختلف قرار دارد که شناخت آنها و روش های مقابله حائز اهمیت است. یکی از این بیماری ها، سفیدک دروغی انگور می باشد که در این مقاله سعی داریم به طور کامل در مورد آن شرح دهیم.

عامل بیماری سفیدک دروغی قارچی به نام پلاسموپارا ویتی کولا می باشد که تمام بخش های سبز رنگ درخت انگور به ویژه برگ ها را مورد هجوم و آسیب قرار می دهد و رنگ سبز آن را به زرد کم رنگ تغییر می دهد و در برخی موارد در ناحیه رگبرگ ها سبب می شود رنگ سبز به صورت زرد تا قهوه ای متمایل به قرمز درآید.

سفیدک پودری انگور

قبل از اینکه در مورد بیماری سفیدک دروغی اطلاعات بیشتری در اختیار تان قرار بدهیم، بهتر است بگویم این بیماری به سه اسم مختلف شناخته شده است که دانستن آن خالی از لطف نیست؛ سفیدک کرکی انگور، سفیدک داخلی انگور و سفیدک دروغی از نام های این بیماری می باشند.

سطح بالایی برگ های تازه رشد یافته و جوان لکه های زرد کمرنگ و روغنی به خود می گیرند این حالت سبب می شود برگ ها سریع نکروزه شده و دچار خزان شوند. با ریزش بد موقع برگ ها پس از آلودگی، ذخایر مواد مغذی و قندی در گیاه افت کرده و درخت انگور استحکام و مقاومت کافی در فصل زمستان و آمادگی برای رویش در بهار را نخواهد داشت.

سرشاخه ی درخت درصورت آلودگی ضخیم و خمیده می شوند و در ابتدا به رنگ سفید در می آیند اما با گذشت مدتی قهوه ای شده و خشکیده می شوند. دم برگ های انگور نیز تحت این بیماری به رنگ قهوه ای در آمده و می خشکند.

سفیدک دروغی انگور از همان ابتدای رویش گیاه می تواند آن را بیمار کند به عنوان مثال غوره های جوان حین تشکیل خوشه در خطر ابتلا به این بیماری قارچی هستند و پس از آلوده شدن پوشش سفید رنگی روی آن ها تشکیل می شود؛ این را نیز اضافه کنم که غوره های نیمه رسیده به صورت چروکیده و قهوه ای در می آیند.

عامل بیماری سفیدک کرکی در برگ های ریزش شده در فصل زمستان باقی می ماند اما در مناطقی که زمستان ملایمی دارند در جوانه درخت انگور و برگ ها به زندگی خود ادامه می دهد و به راحتی در سال بعد درخت را تحت اثر منفی خود قرار می دهد. در مناطق مرطوب و پرباران، سفیدک دروغی انگور خسارات کمی و کیفی فراوانی به بار می آورد.

عامل این بیماری به صورت اووسپور در درون برگ های جمع شده پای درختان زمستان خود را سر می کند اما در مناطقی که زمستان معتدلی دارند، شکل موثر تر آن به صورت میسلیوم می باشد که داخل برگ های ریزش کرده و جوانه ها زندگی خود را ادامه می دهد. هنگام فصل بهار در شرایطی که دما از ۱۱ درجه سلسیوس بیشتر شد، اووسپور ها پس از چرخه لقاح، اسپورانژ ها را تولید می کنند که آن ها پس از بارش و از طریق گل و لای و آب به شاخه ها و برگ های تاک ها نزدیک شده، میرسند و از طریق روزنه ها به درون برگ نفوذ می کنند.

برگ ها و شاخه ها در بدترین شرایط بیماری از بین می روند.

سفیدک پودری انگور

شرایط مناسب جهت رشد عامل بیماری:

دمای ۱۰ تا ۲۳ درجه سانتی گراد یا ۲۳ تا ۲۷ درجه سلسیوس و رطوبت نسبی بیشتر از۸۰ درصد از جمله شرایط آب و هوایی مناسب جهت رشد عامل قارچی سفیدک دروغی انگور می باشد.

 حبه های جوان انگور نسبت به این بیماری حساسیت بالایی دارند و پس از ابتلا به رنگ خاکستری در می آیند و تا زمان رسیدن نرم خواهند شد. البته هر چه سن حبه ها بیشتر باشد، کمتر تحت تاثیر سفیدک دروغی قرار می گیرند اما با این حال حبه های مسن نیز می توانند به صورت پوسیدگی قهوه ای در بیایند. حبه های آلوده به مرور زمان ریزش می کنند و دم میوه خالی می ماند و سپس کل خوشه به ریزش ادامه میدهد و پایداری ماندن انگور روی خوشه از بین می رود.

راهکار های پیشگیری:

هفته ای حداقل دوبار مناطق با سابقه آلودگی به سفیدک دروغی را مورد بازدید قرار دهید و سعی کنید روند منظمی را دنبال کنید. دما و رطوبت تاکستان را کنترل کنید. اگر شاهد ظهور اولین لکه ها بودید، به سرعت دما و رطوبت محیط را کنترل کنید تا از رشد عامل بیماری زا جلوگیری کنید.

راهکار های مبارزه با سفیدک دروغی:

جمع آوری و سوزاندن برگ های آلوده یا از بین بردن آن ها به هر طریق قبل از جوانه زنی درخت انگور. مثلا می توانید به عنوان غذای دام آن را بکار ببرید زیرا کاهش معنا دار تعداد برگ ها جهت کاهش اسپورهای زنده در زمستان امری ضروری است.

هرس سرشاخه های آلوده یکی از راه های نجات از شر سفیدک دروغی می باشد که بهتر است این کار در اواخر زمستان و اوایل بهار انجام بگیرد. هرس پاییزی خطر سرمازدگی شاخه ها را در پی دارد و موثر نمی باشد.

هوادهی و تهویه مناسب یکی دیگر از راه های مبارزه با سفیدک داخلی می باشد برای این کار می توانید درختچه های انگور را روی داربست ها هدایت کنید تا حین هرس هوا به آسانی جریان داشته باشد و شاخ و برگ های انگور خشک نگه داشته شوند.

در تاکستان هایی که مو ها به صورت جوی آبیاری می شوند وبا به کار بردن روش آبیاری غرقابی زمین سفت می شود و پس از بارندگی یا آبیاری مجدد مقداری آب در جوی ها باقی می ماند، شرایط برای رشد عامل ایجاد بیماری سفیدک دروغی فراهم می شود؛ به منظور پیشگیری از آلوده شدن درختچه انگور، حتما باید زهکشی انجام گیرد.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

سفیدک پودری انگور
فهرست مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
آخرین مقالات آل‌کود

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *