انواع کاشت زعفران

گیاه زعفران گیاه ارزشمندی است و کاشت و پرورش آن بسیار سودآور است. از گذشته تا به امروز روش های مختلفی برای کاشت آن استفاده و به مرور زمان پیشرفته تر شده است. برای آشنایی با انواع کاشت زعفران این مقاله به شما کمک می‌کند.

آشنایی با گیاه زعفران

زعفران از گیاهان گرمسیری است که سازگاری زیادی با اقلیم کشور ایران دارد و به خوبی رشد می‌کند. این گیاه برای رشد به آبیاری کمی نیاز دارد و نسبتا مقاوم است. برای همین در مناطق مختلف به ویژه در استان هایی مثل خراسان در وسعت زیاد کشت می‌شود. ایران اولین تولید کننده زعفران در جهان است و ۹۰ درصد از تولید خود را به کشورهای دیگر صادر می‌کند. از زعفران به عنوان طعم دهنده و ادویه استفاده می‌شود و گاهی به دلیل وجود خواص زیاد آن مصرف دارویی نیز دارد.

انواع کاشت زعفرانکاشت زعفران

کاشت و پرورش زعفران همان طور که گفته شد از نظر اقتصادی بسیار ارزشمند است و شرایط کاشت و برداشت آن باعث شده تا قیمت بالایی داشته باشد و به آن طلای سرخ بگویند.

بیشتر بخوانید: درآمد کاشت زعفران در منزل

چند روش برای تکثیر زعفران وجود دارد که هرکدام ویژگی ها و مزایایی دارند. روش انتخابی به نوع زمین کشاورزی و منطقه و نیز آب و هوای محل بستگی دارد. برای همین روش ها نسبت به هم برتری خاصی ندارند و هر کدام در جای مناسب خود بهترین روش هستند.

زعفران با کمک پیاز یا غده زیرزمینی تکثیر می‌شود. بعد از کاشت پیاز از آن ساقه ای رشد می‌کند که روی آن چند گل قرار دارد. گل های بنفش با شش گلبرگ که سه پرچم و یک مادگی دارد. در قسمت انتهایی این مادگی کلاله قرار گرفته که قرمز رنگ است و همین قسمت به زعفران معروف است و عطر و رنگ بینظیری دارد.

روش های کاشت زعفران

روش های کاشت زعفران در کل به دو نوع سنتی و مدرن تقسیم می‌شود.

  • روش کشت خاکی و سنتی
  • روش کاشت گلخانه ای
  • روش کشت در گلدان و یا باغچه

کشت خاکی یا سنتی زعفران

کشت خاکی روش معمول کشاورزان است که از سال های گذشته تا کنون با آن زعفران را پرورش می دهند. اولین کار برای شروع به کشت, آماده سازی زمینی مناسب برای این کار است. خاک این زمین باید از نوع لومی_ شنی باشد. از ویژگی های این خاک این است که می تواند رطوبت را حفظ کند و مواد مغذی را به خوبی   به گیاه منتقل کند.

گام بعدی برای کاشت زعفران شخم زدن زمین است و زمین را  تا عمق ۴۰ سانتی متری شخم می‌زنند و روی آن کود گاوی پوسیده می ریزند که دوباره با خاک مخلوط می‌شود. بعد از آن زمین را مسطح می‌کنند تا بدون پستی و یا بلندی باشد. دمرحله مهم کاشت زعفران تهیه پیاز زعفران مرغوب و با کیفیت است. اواخر خرداد تا شهریور زمان خوبی برای خرید پیازهای زعفران است.

انواع کاشت زعفرانبعد ازاین که پیازها خریداری شدند باید در سریع ترین زمان به زمین منتقل شده و‌کاشته شوند به این دلیل که ماندن آن ها در هوای آزاد باعث ایجاد بیماری در آن ها می‌شود و هم باعث می‌شود قدرت رشد و‌تکثیر آن ها کاهش پیدا کند. کاری که قبل از قرار دادن پیازها در خاک باید انجام داده شود  ضدعفونی کردن پیازهاست. برای این کار از قارچ کش ها استفاده شود و با قرار دادن پیازها در آن از سالم بودن آن ها مطمئن می‌شوند.

حالا زمین و پیازها آماده برای کاشت شده اند. عموما پیاز را به دو شکل در زمین می کارند: روش کپه ای یا چاله ای و روش ردیفی

تا آخر شهریور ماه عملیات کاشت پیازها به پایان می رسد. سپس در مهر ماه اولین آبیاری را برای پیازهای کاشته شده انجام می‌دهند. گلدهی زعفران به زمان و نحوه آبیاری بستگی دارد و مرحله ای مهم است.

بعد از آبیاری اولیه ۳ هفته زمان می برد تا گل ها رشد کنند و برای برداشت آماده شوند.

برداشت زعفران فقط با نیروی انسانی و با دست امکان پذیراست که کار سختی است. برداشت زعفران ها باید به محض رویش گل ها انجام بگیرد.

کشت گلخانه ای زعفران

کاشت زعفران در گلخانه روش مدرن و‌ جدیدی است که در آن با تجهیزات مختلف و متنوعی زعفران را پرورش می‌دهند. نحوه کار و درآمد حاصل از این نوع کشت افراد زیادی را علاقمند کرده است تا به این کار بپردازند. کاشت زعفران در گلخانه نیازمند اصول و مهارت است و در این صورت است که می‌تواند به اندازه کاشت سنتی  سودآور باشد. در شرایط کنونی اقتصادی کشور, احداث گلخانه کاری پر هزینه است اما اگر درست صورت بگیرد درآمد حاصل از آن قابل قبول خواهد بود. از مزایای کاشت گلخانه ای بهینه بودن و‌کم ریسک بودن است اما به مهارت بالای شخصی و تجهیزات خاص نیاز دارد.

انواع کاشت زعفرانروش کاشت گلخانه ای خود دو نوع دارد: هیدرو پونیک و آیرو پونیک

بیشتر بخوانید: کود مخصوص درخت پسته

کاشت زعفران در گلدان

یکی از روش های جذاب دیگر کشت زعفران , کاشت آن در گلدان و یا در باغچه خانه خودتان است. برای این کار نیاز به پیاز زعفران و گلدان مناسب و یا قسمتی از باغچه که بلا استفاده بوده است, دارید. بقیه مراحل آن مشابه همان کشت خاکی زعفران است و تفاوت زیادی ندارد. با این کار قاذدر خواهید بود در ابعاد کوچک زعفران مصرفی خودتان را کاشت و برداشت کرده و لذت زیادی ببرید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]