انواع نژاد آلوئه ورا

انواع نژاد آلوئه ورا

در چند دهه اخیر شاهد عرضه گیاه آلوئه ورا در گلفروشی ها و توسط دیگر مردم در کنار پیاده رو بوده ایم و نام آن به گوش مان خورده است؛ بیشتر کاربرد گیاه آلوئه ورا به ساخت محصولات آرایشی و بهداشتی و تهیه انواع گوناگون کرم و زیبایی منزل و کمک به تبادل اکسیژن در فضاهای داخلی آپارتمانی بر می گردد. آلوئه ورا نخستین بار در مناطق آفریقا و مدیترانه ای کشف شده و تاکنون به تعداد ۲۵۰ گونه از این گیاه در بخش های مختلف جهان مشاهده و یافت شده است. اولین چیزی که حین دیدن گیاه آلوئه ورا به چشم می خورد، برگ های ضخیم و کوزه ای مانند آن می باشد که در داخل آن شیره مخصوص خود آلوئه ورا وجود دارد و همانند کاکتوس در دسته گیاهان آبدار قرار می گیرد. در این مقاله نگاه شما را به انواع نژاد آلوئه ورا جلب می نمایم پس تا انتهای مقاله ما را همراهی نمایید.

انواع نژاد آلوئه ورا
انواع نژاد آلوئه ورا

آشنایی کامل با آلوئه ورا:

جالب است بدانید گیاه آلوئه ورا از گیاهان بدون ساقه بوده و برگ های آن تا  ۹۰ سانتی متر قادر به رشد می باشد لازم به ذکر است برگ های آلوئه ورا ضخیم و شبیه کوزه می باشد؛ اگر به آلوئه ورا به چشم گیاه آپارتمانی می نگرید، باید بگویم شکوفه ای نخواهد داد؛ آلوئه ورا ظاهری همانند کاکتوس دارد و به آن گیاه صبر زرد نیز گفته می شود دلیل این نامگذاری از یک طرف به شرایط نگهداری آسان آن ارتباط دارد.

 ابتدا پیش از پرداختن و معرفی انواع نژاد آلوئه ورا، بهتر است بدانیم گیاه آلوئه ورا چه کاربردی در درمان و مسائل بهداشتی دارد که منجر به محبوب شدن آن در ایران و جهان شده است:

گیاه آلوئه ورا گیاهی دارویی بوده و از خواص درمانی فراوانی بهره مند می باشد این گیاه دارای برگ های آبداری می باشد که دارای خواص نرم کنندگی و مرطوب کنندگی می باشد از این رو در موارد مختلف مانند ساخت کرم های آرایشی و ماسک های زیبایی و صورت از آن بهره می برند.

آلوئه ورا برای افزایش سیستم ایمنی بدن نیز موثر می باشد و در درمان آسم، تنگی نفس، سوء هاضمه، آلرژی، سرطان، دیابت، فشار خون، تقویت نمودن کبد و معده و درمان ریزش موی سر و جوش صورت کاربرد گسترده ای دارد.
شرکت آل کود ارائه دهنده انواع کود ارگانیک و کودهای شیمیایی مانند کود فسفر ، کود هیومیک اسید و غیره در ایران است ، جهت تهیه کود گیاهان آپارتمانی با ما تماس بگیرید.

انواع نژاد آلوئه ورا:

آلوئه ورا به دو دسته خوراکی یا درمانی و غیر خوراکی یا غیر درمانی طبقه بندی می شود گونه سمی آن غیر قابل مصرف بوده و بیشتر به دلیل زیبایی بخشیدن به منازل مورد استفاده قرار می گیرد اما اکثر انواع آلوئه ورا ها را می توان مورد مصرف قرار داد. اکنون به معرفی دو گونه سمی و غیر سمی به طور کلی می پردازیم:

گونه Aloe Vera Barbadensis  پر کاربرد ترین و مفیدترین نوع آلوئه ورا در جهان می باشد که حتی در تهیه مواد خوراکی خوش طعم و درمانی نیز می توان از آن استفاده نمود.

گونه  Aloe Vera var.chinensis در بخش درمان و ‌مصرفی کاربردی نداشته و عمدتا در تزئین خانه و گلخانه می توان از آن استفاده نمود.

توضیح ویژگی گونه خوراکی یا Aloe Vera Barbadensis

رنگ برگ این گونه آلوئه ورا سبز و پهن برگ و عریض بوده و در هنگام گلدهی شاهد گل هایی زرد رنگ خواهیم بود درون برگ های آلوئه ورا مایعی سفید رنگ وجود دارد که همانند شیره بوده و برای مصارف مختلف می توان از آن استفاده نمود؛ این برگ ها هم چنین تیغ هایی بر سطح خود نیز دارند. شکل گونه غیر سمی آلوئه ورا همانند گل رز می باشد.

توضیح ویژگی گونه غیر خوراکی یا Aloe vera var.chinensis

این گونه موارد مصرفی ندارد و برگ های خال خالی شکل و نازک تر از نوع خوراکی دارد. گل های آلوئه ورا در زمان گلدهی گل های نارنجی رنگ تولید میکند و در زمان رویش جمع و جور تر و تجمعی تر از گونه غیر سمی آلوئه ورا می باشد. البته از دل این گونه برگ هایی در اندازه کوچک ظاهر می شوند که لکه هایی سفید و زرد بر سطح خود دارند این علائم تا زمان  بلوغ در برگ ها حضور خواهند داشت. وقتی آلوئه ورا به سن بلوغ می رسد و حدودا چهل ساله می باشد، گل هایی به رنگ نارنجی می دهد که در فصول  بهار یا تابستان بزرگتر می شوند.

مهم ترین راه تشخیص گونه خوراکی و غیر خوراکی، ظاهر آن مانند اندازه و رنگ برگ ها می باشد به صورتی که گیاه آلوئه ورا مورد استفاده در بحث درمانی و آرایشی، کاملا به رنگ سبز باقی می مانند و خال خالی نیستند از طرفی ضخیم می باشند‌. اما در گونه سمی برگ های بالغ دارای ظاهر خال خالی و سفید رنگ بوده و نازک و باریک هستند.

انواع نژاد آلوئه ورا
انواع نژاد آلوئه ورا

مشخصات آلوئه ورا درختی:

این نوع از آلوئه ورا از ارتفاع بالایی برخوردار بوده و برگهایی ظریف و کشیده دارد این گونه از جهت نیاز به آبیاری به کاکتوس شباهت بیشتری داشته و در زمان های دلخواه می توانید به آن آب بدهید.

مشخصات گونه A.mitriformis

این گونه ارتفاع کمی دارد و کوتاه می باشد؛ برگ های آن در بخش میانی شیار دار بوده و کمی نوک تیز به نظر می رسد.

مشخصات گونه A.saponaria

اندازه این گونه متوسط بوده و برگ ها به رنگ سبز کم رنگ یا رنگ پریده دیده می شوند؛ رگبرگ های این گونه کرمی رنگ و روشن به همراه خطوط باریک یا نقطه چین در زمینه سبز دیده می شوند.

مشخصات گونه A.variegate

نام دیگر این گونه صبر زرد می باشد برگ های آن در قسمت عرضی نوارهای سفید و سبز تیره رنگ‌ دارد حالت آن به گونه ای است که لبه های دندانه ای دارد. این گونه از آلوئه ورا در فصل بهار به گلدهی می پردازد. از شرایط نگهداری صبر زرد می توان به  عدم قرار دادن آن در برابر نور مستقیم خورشید و عدم ریزش قطرات آب بر روی برگ ها اشاره نمود زیرا منجر به پوسیدگی آن می گردد.

مشخصات گونه A.barbadensis

برگ های این گونه از آلوئه ورا به رنگ سبز خاکستری بوده و در قسمت لبه آن رنگ صورتی مشاهده می شود و حالت دندانه دار به خود گرفته است؛ در فصل تابستان بر سطح خوشه انتهایی گل های لوله شده به رنگ زرد مشاهده می شود و از ویژگی دارویی آن در درمان مشکلات پوستی استفاده می گردد.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (2 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]