کود شلغم

کود شلغم

جهت دریافت بهترین برنامه غذایی و کود مورد نیاز شلغم از بالای همین صفحه با ما در ارتباط باشید.

اگر اهل کاشت و پرورش سبزیجات ریشه دار هستید قطع به یقین کاشت و پرورش شلغم برای مصرف زمستانه هم پای ثابت برنامه های کشاورزی شماست.

شلغم خواص بی شماری دارد و از همه مهتر مرحم شفابخش سرماخوردگی های مکرر زمستان است روی همین حساب در فصل سرما همیشه طرفدارن خاص خود را دارد.

اگر قصد کاشت شلغم در حجم انبوه را دارید و برایتان مهم است که با روش های اصولی پرورش آن آشنا شوید با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید، چرا که قصد داریم ضمن معرفی مراحل کاشت شلغم شما را با بهترین کود برای رشد بیشتر و تولید محصولی مرغوب آشنا کنیم.

کود شلغم
کود شلغم

اگربرای آموزش خود وقت بگذارید و تا انتها این مطلب را دنبال کنید با زمان بندی صحیح و نحوه نیاز سنجی و انتخاب بهترین کود شلغم موجود در بازار هم آشنا خواهید شد. 

بهترین زمان برای کاشت شلغم

گیاه شلغم را عموما یا اوایل بهار می کارند یا اوایل پاییز.

اگر می خواهید برای تامین مصرف شلغم زمستان خود یا در بازار به تولید این محصول بپردازید توصیه می کنیم بذر شلغم را در اواخر شهریور ماه کشت کنید تا پیش از شروع سرما و یخ زدگی زمین بتوانید محصول خود را برداشت نمایید.

مراحل کاشت شلغم

بعد از اینکه از زمان کاشت شلغم آگاه شدید وقت آن است تا با مراحل کاشت آن نیز آشنا شوید.

اگر می خواهید محصولی با کیفیت و درجه یک تولید کنید باید مراحل زیر را با دقت اجرا نمایید:

آماده سازی زمین برای کشت شلغم

اولین مرحله در کاشت اصولی شلغم آماده سازی زمین است.

بهتر است در انتخاب زمین مناسب برای کاشت شلغم به نکات زیر توجه کنید:

1- زمینی را برای کاشت شلغم انتخاب کنید که خاکش شور نباشد. بهترین خاک برای رشد شلغم خاکی مرطوب از ترکیب شن و ماسه است که ph آن نیز عددی ما بین 6 تا 7.5 باشد.

2- زمینی را انتخاب نمایید که شدت تابش نور خورشید در آن زیاد نباشد. شلغم به نوری میانه برای رشد نیاز دارد. اصطلاحا زمین آفتاب-سایه ای مناسب کاشت شلغم است.

3- بهترین زمین برای کاشت شلغم زمینی است که در منطقه ای نسبتا سرد سیر واقع شده باشد. گیاه شلغم در برابر هوای خنک مقاوم و در برابر گرمای زیاد به شدت ضعیف و حساس است.

بعد از اینکه زمینی با مشخصات فوق آماده شد، می بایست خاک زمین را نرم کرده و ردیف هایی برای کاشت درون آن تعبیه کنید.

سعی کنید بین ردیف هایی که ایجاد می نمایید حداقل 1 متر فاصله وجود داشته باشد تا در هنگام آبیاری و برداشت محصول دچار مشکل نشوید.

ضمنا در هنگام پاشیدن بذر ها هم دقت داشته باشید که فاصله حداقل 5 تا حداکثر 10 سانتیمتری بین بوته ها حفظ شود. به این روش کشت، ((روش ردیفی)) می گویند.

روش ردیفی از نظم و زیبایی بیشتری برخوردار است و کار آبیاری محصول را نیز راحت تر می کند.

به روش سنتی یا کرتی هم میتوان بذر شلغم را پاشاندکه برای تولید انبوه به هیچ وجه این روش را توصیه نمی کنیم.

تعذیه زمین برای کشت شلغم

پیش اینکه بذر شلغم را بپاشید خوب است تا به تغذیه زمین نیز رسیدگی کنید.

کود دامی که کاملا خشک شده و به هیچ وجه تازه نیست می تواند تغذیه خوبی برای زمین پیش از کاشت بذر باشد.

ضمنا در این فاصله زمانی، تغذیه زمین با هیومیک اسید ، فسفر و پتاس به شدت توصیه می شود.

آبیاری شلغم

شلغم از جمله سبزیجاتی است که به آبیاری زیادی نیاز ندارد به خصوص اگر در اواخر شهریور ماه کشت شود و از باران های پاییزه برخوردار باشد.

تا اینجا با انتخاب زمین، نحوه کاشت و آبیاری شلغم آشنا شدید.

در ادامه خوب است تا با برنامه منظم کودهی شلغم آشنا شوید تا در نهایت محصول با کیفیتی را برداشت کنید و شاهد رشد خوب محصول تان باشید.

ضمنا شناخت اینکه چه خطرات یا آفاتی ممکن است دامن گیر محصولتان شود به پیشگیری از وقوع آن کمک شایانی می کند پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

کود شلغم
کود شلغم

زمان بندی تزریق انواع کود شلغم موردنیاز

قبل از کاشت بذر:

همانطور که در بخش قبل نیز اشاره کردیم بهتر است زمین را با مواد معدنی مورد نیاز قبل از کاشت بذر نیز تغذیه کنید.

در این فاصله زمانی مصرف کودهایی حاوی فسفر، اوره، پتاس، گوگرد و  اسید هیومیک می تواند زمین غنی شده ای را برای کاشت شلغم فراهم آورد.

پس از جوانه زدن بذر یا مرحله دو برگی:

پس از اینکه بذر های شلغم جوانه زدند و اصطلاحا برگ های آنها از ساقه نمایان شد زمان آن است تا ریشه ضعیف شلغم را با کود ۲۰-۲۰-۲۰  و اکتیواتور تغذیه کنید.

توصیه می کنیم برای هر هکتار زمین زیر کشت شلغم 2 کیلو NPK و 1 بسته کود محرک رشد را تهیه کرده و با روش محلول باشی به خورد جوانه ها بدهید.

پس از رشد کامل بوته ها:

پس از آنکه جوانه های شلغم تبدیل به گیاهانی علفی و سرسبز شدند حال وقت آن است تا ریشه های آنها را که همان شلغم ها یا محصول نهایی هستند، تقویت کنید.

چرا که از این موقع به بعد رشد گیاه متوقف و رشد میوه آغاز می گردد.

در این هنگام توصیه می کنیم برای هر هکتار زمین از 5 الی 10 لیتر  اسید هیومیک شوک در هنگام آبیاری استفاده کنید تا انرژی آنها به خورد میوه شلغم برود.

شروع رشد میوه شلغم:

هم زمان با شروع رشد میوه شلغم  توصیه می شود باری دیگر از کود NPK اما با دوز بالای فسفر به اضافه حدود نیم کیلو گرم کود اسید آمینه به شیوه محلول پاشی استفاده کنید.

با این برنامه شک نداشته باشید که اگر بلایی طبیعی زمین زراعی شما را تهدید نکند محصول سالم و مرغوبی تولید خواهید کرد.

اواسط رشد میوه شلغم:

در مرحله قبل زمین را برای شروع رشد شلغم تقویت کردید حال وقت آن است تا زمین را برای حفظ میوه از آفات احتمالی تقویت کنید.

در این مرحله توصیه می کنیم یک بار دیگر با روش محلول پاشی حدودا 1000 تا 1500 گرم از کود NPK  با دوز پتاس بالا به اضافه اسید هیومیک مایع را روی برگ های شلغم اسپری نمایید.

قبل از برداشت:

برای اینکه مطمئن باشید محصول شلغم شما درجه یک شده است توصیه می کنیم 1 ماه یا 20 روز قبل از برداشت با روش آبیاری حدودا 20 لیتر هیومیک مایع را به خورد زمین بدهید.

آفات احتمالی شلغم و راهکاری برای مقابله با آنها

شته، ساس قرمز، حمله مگس ها و قارچ از جمله آفاتی هستند که ممکن است در طول پروسه پرورش شلغم محصول شما را با مشکل مواجه کنند.

با مصرف کود شلغم و سم های موجود در واقع هم باعث تقویت محصول خود شده اید و هم از آن در برابر آفات نام برده به خصوص قارچ محافظت کرده اید.

نحوه صحیح استفاده از کود شلغم نیز در تاثیرگذاری آن نقش مهمی دارد. روش محلول پاشي کود می تواند ریزمغذی های مورد نیاز گیاه را به صورت کامل به آن برساند و تمام کمبود های رشد آن را جبران کند.

کود شلغم
کود شلغم

بهترین کود برای رشد شلغم کدام است؟

در بخش های قبل لیست کاملی از انواع کود برای رشد شلغم را ارائه کردیم. اما شاید تهیه همه آنها برای شما مقدور نباشد. در این بخش می خواهیم به ضروری ترین و مهم ترین کودی که برای رشد شلغم های شما نیاز است اشاره کنیم.

بهترین کودهایی که استفاده از آن برای رشد ریشه یا غده ضرورت دارد کودهای حاوی هیومیک اسید بالا نظیر اسید هیومیک شوک می باشند.

جمع بندی

در این مطلب به معرفی گیاه شلغم، مراحل کاشت آن، معرفی بهترین و ضروری ترین کودهایی که موجب رشد خوب و تقویت گیاه شلغم می شود و آفات احتمالی که می تواند گیاه شما را دچار مشکل کند پرداختیم.

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید و با تکیه بر اطلاعات آن بتوانید محصولی با کیفیت شایسته خود و سایر مشتریان تولید کنید.

با تشکر از توجه شما آل کود

3.8/5 - (5 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]