کود دهی نشاء گوجه فرنگی

برنامه کامل تغذیه و کود دهی نشاء گوجه فرنگی

کود دهی نشاء گوجه فرنگی : با اطلاع از نحوه کوددهی صحیح و برنامه تغذیه نشاء گوجه فرنگی برداشت محصول خود را دو برابر کنید! جهت دریافت برنامه کوددهی مخصوص نشاء و گیاه گوجه فرنگی و کود مخصوص گوجه فرنگی خود را به آل کود بسپارید و از بالای همین صفحه با ما در ارتباط باشید. گوجه فرنگی یا بادمجان رومی در علم کشاورزی به دلیل نداشتن هسته در دسته سبزیجات طبقه بندی می شود؛ خاستگاه این گیاه سرخ رنگ به آمریکای جنوبی و مرکزی بر می گردد که از آن جا به دیگر نقاط مختلف جهان انتقال پیدا نمود و هم اکنون در سراسر جهان توسط دستان توانمند کشاورزان پرورش داده می شود. امروزه کاشت گیاهچه های قوی و زودرس گوجه فرنگی از طریق نشاء بسیار مرسوم بوده و با رعایت برنامه کودی کامل که در این مقاله در اختیار شما قرار داده می شود، می توانید جزو کشاورزان موفق در این عرصه باشید.

کود دهی نشاء گوجه فرنگی

فهرست مطالب کود دهی نشاء گوجه فرنگی

۱)نشاء کاری در کشاورزی به چه عملی اطلاق می شود؟

۲) کاشت نشاء چه فواید و کاربرد هایی برای گیاه دارد؟

۳) در کاشت نشاء چه فاکتورهای مهمی باید در نظر گرفته شود؟

۴) متداول ترین روش های تولید نشاء چیست؟

۴.۱) روش تولید نشاء در زمین یا باغچه

۴.۲) روش تولید نشاء در سینی

۵) کاشت گوجه فرنگی از طریق نشاء

۵.۱) زمان و نحوه انتقال نشاء گوجه فرنگی

۶) شرایط لازم برای کاشت نشاء گوجه فرنگی

۶.۱) خاک محل کاشت

۶.۲) دما

۶.۳) آبیاری

۶.۴) کوددهی

۷) برنامه کودی موردنیاز برای گوجه فرنگی در مراحل مختلف

کود دهی نشاء گوجه فرنگی

نشاء کاری در کشاورزی به چه عملی اطلاق می شود؟

نشاء کاری به عمل ارزشمند پرورش گیاهچه کوچک و چند برگی از طریق رشد بذر در محیط کنترل شده گلخانه و سپس انتقال آن به محیط جدید دیگر گفته می شود. بذر گیاه موردنظر در شرایط ایده آل گلخانه شروع به جوانه زنی می کند و پس از رشد مطلوب و بلوغ برای تولید محصول به محیط اصلی انتقال داده می شود. اصلی ترین هدف از کاشت نشاء تولید گیاهانی می باشد که رشد و تکثیر آنها از طریق کاشت بذر دشوار بوده و از طریق آن محصول زودتر رسیده و به حداکثر برداشت خواهد رسید.

کاشت نشاء چه فواید و کاربرد هایی برای گیاه دارد؟

  • کاهش علف های هرز در محیط کشت
  • نیاز کمتر به مصرف بذر در نتیجه صرفه جویی در هزینه های مربوط به خرید بذر
  • کاهش زمان و دوره رشدی گیاه در مزرعه
  • زود رسیدن محصول پس از موعد مقرر و کاهش نگرانی از بابت ضرر و زیان مربوط به تغییرات شرایط محیطی و آب و هوایی
  • تولید محصولات یکنواخت
  • حفظ بهتر بستر کشت و استفاده بهینه از آن
  • تولید گیاهچه قوی و سالم و انتخاب آن برای کاشت محصول
  • کاشت گیاهچه های حاصل از جوانه زنی در کنار یکدیگر با رعایت فاصله دقیق میان آنها بر روی خطوط مشخص شده کاشت
  • برداشت محصول با کیفیت از طریق تقویت ریشه بوته در حین نشاء و سود ناباورانه کشاورز با فروش محصولات پر بار و مشتری پسند
  • کاهش هزینه های مصرفی آب و دیگر نهاده های کشاورزی
  • مقاومت بهتر محصول در برابر بیماری ها و آفات
    کود دهی نشاء گوجه فرنگی
    کود دهی نشاء گوجه فرنگی

در کاشت و کود دهی نشاء گوجه فرنگی چه فاکتورهای مهمی باید در نظر گرفته شود؟

با توجه به اینکه گیاهچه تولید شده از طریق کاشت نشاء به محیط جدیدی انتقال داده می شود و با شرایط محیطی متفاوت تر از محل تولید مواجه می گردد، لذا در صورت رعایت نکردن نکاتی که عرض خواهم کرد، به گیاه تنش و استرس وارد شده و احتمال آسیب به ریشه و اندام های دیگر افزایش می یابد.

نکته ای که پیش از منتقل کردن نشاء به زمین اصلی بایستی رعایت شود، گذراندن گیاه از یک دوره مقاوم سازی می باشد. مقاوم سازی به معنای قرار دادن تدریجی گیاه تحت شرایط تنش زا مانند سرما یا خشکی می باشد تا تحمل بوته در برابر شرایط محیطی افزایش یافته و هیچ گونه آسیب جدی ریشه آن را تهدید نکند.

یکی از کارهایی که می توان برای کاهش استرس وارده بر گیاهچه انجام داد این است که پیش از انتقال گیاه به زمین زراعی اصلی مدتی را در مکانی با شرایط نزدیک به محل رشد دائمی بگذراند تا بهتر با شرایط جدید آدابته گردد.

متداول ترین روش های تولید نشاء چیست؟

روش تولید نشاء در زمین یا باغچه و

کود دهی نشاء گوجه فرنگی

در این روش بخش کوچکی از زمین باغچه یا مزرعه را انتخاب می نمایند و جهت آماده سازی بستر کاشت نشاء به مخلوط کردن خاک آن بخش با کودهای آلی می پردازند. بذرهای گیاه موردنظر را کاشته و روی بسترها با پلاستیک پوشانده می شود. نکته مهمی که دانستن آن خالی از لطف نمی باشد این است که محلی که بعنوان بستر کاشت نشاء انتخاب شده، در معرض وزش بادهای شدید نباشد و خاک دارای قابلیت زهکشی بالا و عاری از هر گونه علف هرز و عوامل بیماری زا باشد.

این روش با وجود ساده بودن از بازدهی کمتری برخوردار می باشد؛ در زمان انتقال نشاء چون ریشه ها را به صورت لخت از زمین خارج  می کنند، بایستی مراقب بود تا آسیب نبینند زیرا ممکن است تثبیت عناصر به خوبی انجام نگیرد و در نتیجه گیاه رشد قابل توجهی را تجربه نکند.

روش تولید نشاء در سینی و کود دهی نشاء گوجه فرنگی

بذر های گیاه در این روش درون سینی های توپی شکل و کوچک به صورت مجزا از یکدیگر کاشته می شوند و در حین انتقال نشاء، بدون اینکه تغییری در وضعیت قرار گیری ریشه ها انجام شود، به مزرعه منتقل شده و گیاه دچار شوک بزرگ نمی شود. از مهم ترین مزیت کاشت نشاء در سینی، عدم رقابت گیاه بر سر مواد غذایی و رشد یکنواخت آنها می باشد.

کاشت گوجه فرنگی از طریق نشاء

گوجه فرنگی از معروف ترین گیاهان تولید شده با نشاء کاری می باشد که از این طریق کشاورزان زحمت کش برداشت گوجه های فراوان و درشت و قرمز رنگ را تجربه خواهند نمود. به منظور تولید نشاء گوجه فرنگی ابتدا بذر را داخل خاکی دارای مواد آلی فراوان و با ذهکشی مطلوب قرار دهید؛ بایستی رطوبت تا زمان سبز شدن جوانه یکنواخت باشد و بذر تحت شرایط دمایی ۲۴ درجه سانتی گراد قرار گیرد. وقتی گیاهچه ها به ارتفاع ۵ الی ۷ سانتی متری رسیدند، یا دارای ۲ برگ واقعی شدند، بهترین زمان برای کاشت نشاء خواهد بود.

مدت زمان لازم برای تبدیل بذر های گوجه فرنگی به گیاهچه برای انجام  نشاء کاری، ۵ الی ۸ هفته طول خواهد کشید.

زمان و نحوه انتقال نشاء گوجه فرنگی

پس از سپری شدن دوره رشد گیاهچه در گلخانه یا خزانه، وقتی ۴ تا ۶ برگ حقیقی داشته باشد، بهترین زمان برای انتقال نشاء به زمین اصلی خواهد بود. در این مرحله قبل از انتقال حتما بستر گیاهچه را مرطوب نمایید و چون ریشه گوجه فرنگی در عمق ۳۰ سانتی متری بیشترین فعالیت را دارد، بستر اصلی کاشت بوته گوجه فرنگی را تا عمق ۸۰ سانتی متری به منظور نفوذ بهتر ریشه در نظر بگیرید. در انتها پیش از انتقال علف های هرز در کنار بوته ها را از بین ببرید تا در بستر اصلی مشکلی برای آن ایجاد نکنند.

در مرحله آخر مواد آلی و کود های مناسب برای رشد و تولید محصول گوجه فرنگی را با مشاوره گرفتن از کارشناسان آل کود و طبق آزمون خاک استفاده کنید تا به موفقیت بالایی دست یابید.

کود دهی نشاء گوجه فرنگی
کود دهی نشاء گوجه فرنگی

شرایط لازم برای کاشت نشاء گوجه فرنگی

خاک محل کاشت و کود دهی نشاء گوجه فرنگی

بهترین بستر برای کاشت نشاء گوجه، بستری دارای پیت ماس، ورمی کولیت و غنی از مواد آلی می باشد.

دما

دمای ۲۸ تا ۳۰ درجه سانتی گراد جهت جوانه زنی بذر های گوجه لازم است اما پس از جوانه زنی بهترین دما ۲۵ درجه سلسیوس می باشد.

آبیاری

آبیاری اولیه بهتر است سنگین و دارای فشار یکنواخت باشد تا بذرها جابجا نشوند.

کود دهی نشاء گوجه فرنگی

در زمان تولید نشاء پر کاربرد ترین  و بهترین کودی که بسیار اثر بخش خواهد بود، کود فسفیت پتاسیم می باشد به دلیل اینکه از یک طرف ریشه زایی را افزایش می دهد و از طرف دیگر منجر به بالا رفتن سطح مقاومت گیاهچه در برابر بیماری های قارچی می گردد و سبب می شود محصول برداشت شده بسیار مقاوم بار بیاید.

گوجه فرنگی برای داشتن شاخ و برگ مطلوب در هر بوته خود، به عنصر نیتروژن نیاز مبرم دارد؛ ازت موردنیاز گوجه فرنگی با افزودن کود های آلی مانندکود اسید هیومیک و کود جلبک دریایی یا کودهای شیمیایی مانند اوره و نیترات کلسیم تامین می گردد.

برنامه کود دهی نشاء گوجه فرنگی در مراحل مختلف عبارتند از

در زمان نشاء کردن گیاهچه های گوجه فرنگی

پس از انتقال نشاء

دوران رشد رویشی

دوره گلدهی

دوران تشکیل میوه

آغاز رسیده شدن گوجه فرنگی

به منظور تشخیص استفاده از نوع کود و مقادیر مصرفی لازم، خود را به کارشناسان آل کود بسپارید و از بالای همین صفحه با ما در تماس باشید. همراهی با ما، ضامن موفقیت شما کشاورزان عزیز می باشد.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (6 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]