برنامه غذایی گوجه‌ فرنگی

به‌ طور معمول هر کشاورز و باغدار برای داشتن محصولاتی سالم‌تر و مرغوب‌تر لازم است یک برنامه غذایی مناسب داشته باشند و با توجه به آن کار تغذیه رسانی را انجام دهند. از این‌ رو اگر شما هم اقدام به کشت گیاه گوجه‌ فرنگی کرده‌اید و می‌خواهید میزان باردهی محصولات را افزایش دهید، بهتر است به‌ صورت مرتب به آن رسیدگی کنید. دقت داشته باشید برنامه غذایی گوجه فرنگی باید با احتیاط و دقت کافی طراحی شود تا هیچ‌ گونه کمبود تغذیه‌ای به جایی نماند.

از این‌ رو لازم است اول از هر چیزی یک کود غنی و کامل مانند کود شوک 10 ایکس، کود اسید هیومیک و کود جلبک دریایی را انتخاب کنید و با کمک آن‌ها مواد معدنی مورد نیاز را در اختیار گیاه قرار دهید. برای کوددهی گوجه‌ فرنگی نباید سراغ هر کودی بروید زیرا ممکن است کود مورد نظر برای محصولات‌تان مناسب نباشد و موجب از بین رفتن آن‌ها شوند.

شما باید به‌ خوبی با نحوه کوددهی، بهترین زمان مصرف کود، میزان مصرف کود و نکات مهم در این زمینه آشنایی داشته باشید تا سلامت محصولات‌تان به بهترین شکل ممکن حفظ شود. بنابر این در ادامه مطلب نیز همراه ما بمانید تا اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: جابجایی درختان بزرگ

نحوه کوددهی گوجه‌ فرنگی

گوجه‌ فرنگی‌ها را می‌توانید با روش‌های مختلفی نظیر روش پخش سطحی، روش محلول پاشی، روش چال کود و روش آبیاری تغذیه کنید. البته برای به دست آمدن نتیجه‌ای عالی‌تر سعی کنید در برنامه غذایی گوجه فرنگی از یک روش استفاده نکنید و تغذیه لازم را در دوره‌های مختلف از طریق ریشه و برگ‌ها در اختیار گیاه قرار دهید.

برای تغذیه کردن گیاه گوجه‌ فرنگی با استفاده از روش پخش سطحی، باید سراغ کودهای آسیاب شده و پودری مانند کود غنی جلبک دریایی بروید و آن را به‌ صورت مساوی بر روی سطح خاک زمین موردنظر پخش کنید تا به‌ مرور زمان با خاک مخلوط شود و اثرات خود را بر روی ریشه به‌ جای بگذارد.

در روش محلول پاشی نیز می‌توانید از کودهای مایع یا پودری بهره بگیرید. در هر صورت دقت داشته باشید کود موردنظر قبل‌ از مصرف باید به‌ خوبی با آب مخلوط شود تا غلظت بالای آن، موجب سوختگی برگ گیاه نشود. پس‌ از آماده کردن محلول باید آن را داخل یک سم‌پاش بریزید و با احتیاط به تمام قسمت‌های مختلف گیاه اسپری کنید.

برای تغذیه کردن گوجه‌ فرنگی با استفاده از روش چال کود، باید سراغ کودهای پودری یا گرانولی بروید و با کمک آن‌ها کار تغذیه رسانی را انجام دهید. در این روش کوددهی کافی است مورد نظر را پای بوته گوجه‌ فرنگی چال کنید و سپس کار آبیاری را انجام دهید تا کود تجزیه شود و خیلی سریع اثر گذاری کند.

روش آخری که می‌توانید با کمک آن مواد غذایی را به گیاه گوجه‌ فرنگی برسانید، روش آبیاری است. این روش نیز مانند روش‌های دیگر نیاز به‌ مهارت خیلی زیادی ندارد و هر کسی می‌تواند به‌ سادگی آن را انجام دهد.

در روش آبیاری باید از کودهای مایع یا پودری استفاده  کنید. کود موردنظر به طور معمول قبل‌ از مصرف باید با آب بدون کلر رقیق شود و سپس به‌ صورت مستقیم به خاک اضافه شود تا از طریق ریشه جذب قسمت‌های مختلف شود.

برنامه غذایی گوجه‌ فرنگی

بهترین زمان برای کوددهی گوجه فرنگی

شما باید در برنامه غذایی گوجه‌ فرنگی زمان‌های مناسبی را برای تغذیه رسانی انتخاب کنید تا میزان برداشت محصولات را چندین برابر کنید و دچار ضرر نشوید. بنابر این بهتر است قبل‌ از کاشت گوجه‌ فرنگی ابتدا یک آزمون خاک از زمین موردنظر بگیرید تا کمبودهای موجود در آن به خوبی مشخص شوند و شما بتوانید راحت‌تر آن‌ها را تامین نمایید.

بعد از کاشتن بذر گوجه‌ فرنگی نیز لازم است کار کوددهی را با استفاده از روش آبیاری یا محلول پاشی انجام دهید تا گیاه رشد بیشتری داشته باشد و بهتر ریشه‌دهی کند. هنگام انتقال نشا نیز بهتر است با استفاده از کود شوک 10 ایکس، کار تغذیه رسانی را انجام دهید تا ریشه‌ها قوی ترش شوند و رشدشان متوقف نشود.

زمان دیگری که بهتر است در آن حتما کار کوددهی را انجام دهید، هنگام گل‌دهی و تشکیل میوه است. به‌ طور معمول گوجه‌ فرنگی در این زمان بیشتر از هر زمان دیگری به تغذیه و مواد مغذی احتیاج دارد و اگر کوددهی به‌ صورت مناسب انجام نشود، کیفیت محصولات تا حدود زیادی کاهش خواهد یافت. به همین خاطر در برنامه غذایی گوجه فرنگی حتما این زمان را به کوددهی اصولی و مناسب اختصاص دهید.

در زمان تشکیل میوه نیز برای بالا بردن مقاومت محصولات و جلوگیری از پوسیدگی ریشه سعی کنید کار تغذیه رسانی گوجه‌ فرنگی را انجام دهید. البته دقت داشته باشید در میزان مصرف کودهای مختلف زیاده‌روی نکنید و کار کوددهی را به‌ اندازه استاندارد انجام دهید تا صدمه‌ای به محصولات‌تان وارد نشود.

بیشتر بخوانید: کود کامل برای درخت

نکات مهم برای تغذیه کردن گوجه‌ فرنگی

  • اگر خاک زمین‌تان شور و قلیایی است، قبل از کشت بذر گوجه‌ فرنگی حتما با استفاده از کود شوک 10X یا کود هیومیک اسید کار کوددهی را انجام دهید تا تمام ناخالصی‌های موجود از بین بروند و خاک حاصلخیزی بیشتری داشته باشد.
  • قبل‌ از مصرف کودهای مختلف، حتماً به دستورالعمل‌های ذکر شده بر روی جلد توجه داشته باشید و با در نظر گرفتن آن موارد کار کوددهی را انجام دهید.
  • تا حد امکان برای محلول پاشی سعی کنید از تانکرهایی بهره بگیرید که دارای همزن هستند تا کود بهتر در آب ترکیب شود و ساختار آن نیز به‌ صورت یکنواخت باشد.
  • بهترین زمان برای انجام روش محلول پاشی، اوایل صبح یا غروب آفتاب است زیرا در این زمان کود بهتر جذب گیاه می‌شود.
  • پیش‌ از مخلوط کردن چند کود با یکدیگر، ابتدا تست حساسیت را انجام دهید و بعداً کار کوددهی را انجام دهید تا مشکلی به وجود نیاید.
  • دقت داشته باشید کودهایی که در آب ترکیب می‌شوند باید حتما ظرف چند ساعت مصرف شوند در غیر این صورت ممکن است اثرگذاری مناسبی نداشته باشند.

سخن پایانی

برای داشتن محصولاتی باکیفیت و مرغوب، بهتر است برنامه غذایی گوجه فرنگی را با کمک یک کارشناس کشاورزی باتجربه تنظیم کنید و همچنین از انجام دادن اقدامات خودسرانه و کوددهی غیر اصولی نیز بپرهیزید.

با تشکر از توجه شما آل کود

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]