گلرنگ

گلرنگ گیاهی است یکساله، ارتفاع ان در حدود 65/0 متر کمی خاردار و منظره کلی ان بخصوص گلهایش شباهت با خارخسک دارد.

گلرنگ با خصوصیات مطلوب زراعی نظیر مقاومت نسبی به شوری خاک و خشکی هوا، مقاومت بالا به سرمای زمستانه (تیپ پاییزه)، وجود روغنی مطلوب با بیش از ۹۰ درصد اسیدهای چرب غیر اشباع، همواره به عنوان یک دانه روغنی با ارزش مطرح بوده است.

 

 

گلرنگ

 

  • خاک مناسب:

گلرنگ برای جوانه زنی نیاز به بستر بدون کلوخ با رطوبت کافی دارد.

گلرنگ در مقابل شوری خاک تقریبا مقاوم است و به راحتی ECحدود ۷ میلی موس بر سانتی متر را تحمل می نماید، ولی در طول دوره خروج گیاهچه نسبت به شوری حساسیت دارد و به همین لحاظ در زمین های شور جهت اجتناب از شوری که در بالای پشته جمع می شود بذر گلرنگ را باید در محلی نزدیک داغ آب کشت نمود.

 

 

  • آب مناسب:

گلرنگ به علت دارا بودن ریشه عمیق قادر است رطوبت را از اعماق ۴-۳ متری خاک جذب نماید، اما باید توجه داشت که گلرنگ به آبیاری بیش از حد در اوایل رشد حساس است و باعث افزایش بیماری در گلرنگ می شود، در چنین مواردی استفاده از واریته های مقاوم، کشت به صورت جوی و پشته و اجتناب از ایستابی آب در هوای گرم توصیه می شود.

به طور کلی آبیاری در مراحل بعد از کشت، جوانه زنی، رشد سریع ساقه، غنچه دهی، گلدهی و دانه بندی ضروری است (۷ نوبت) و این تعداد براساس زمان کشت، نوع رقم، منطقه کشت، ساختمان خاک و کود مصرفی تا ۱۰ نوبت نیز افزایش می یابد.

 

 

گلرنگ

 

 

  • كود مورد نياز گلرنگ

استفاد زياد از كودهاي شيميايي، علاوه بر آلودگي محيط زيست و آب هاي زيرزميني، ممكن است آثار سمي و منفي بر توليد وكيفيت محصول داشته باشد. گياهان زراعي به مقادير مناسبي از نيتروژن نيازمندند و در صورت كمبود اين عنصر در خاك، رشد و عملكرد گياه تا حد زيادي كاهش مي يابد.

مصرف زياد نيتروژن بر مقدار روغن تاثیر منفي دارد.

وجود كود ازته زياد در مرحلة رشد رويشي سبب افزايش رشد سبزينه گياه مي شود و مرحله زايشي را با اختلال و به دنبال آن با كاهش عملكرد مواجه مي سازد.

به طور كلي ازت خالص مورد نياز گلرنگ به مقدار 75 كيلوگرم است كه از اينمقدار 50 كيلوگرم آن به صورت سرك در مرحلة ساقه دهي و 25 كيلوگرم به صورت سرك در مرحله غنچه دهي مصرف مي شود.

نياز گلرنگ به فسفر در حد متوسط است ( 50 كيلوگرم فسفر از منبع كودي سوپرفسفات تريپل) و در صورتيكه در كشت قبلي كود فسفره مصرف شده باشد، بايد از اضافه نمودن كودهاي فسفره به خاك تا حد امكان اجتناب نمود، ولي به هر حال وجود فسفر در مراحل اوليه (پس از جوانه زني) باعث رشد سريع گياه و كاهش تراكم علف هاي هرز مي گردد.

مصرف كودهاي پتاسه به جز در مناطقي كه كمبود اين ماده غذايي جدي است، ضرورتي ندارد.

مقاله افتخاری برای آل کود از طرف سرکار خانم زهرا شجاعی

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]