زمان آبیاری زعفران در گلدان

خیلی از افراد علاقه به این دارند که زعفران را در گلدان بکارند اما ازتعداد دفعات آبیاری در گلدان مطلع نیستند. تعداد دفعات آبیاری زعفران در گلدان و زمان آبیاری زعفران در گلدان موضوع این مقاله است اما قبل از بررسی این موضوع لازم است که کمی درباره گیاه زعفران صحبت کنیم.

زعفران و خواص آن

کشاورزان زعفران را به طورعمده و به قیمت مناسب و با کیفیت بالا خریداری کرده و توسط آن ایجان زعفران انجام  گردد. زعفران جز گران ترین ادویه های دنیا است که در صنعت غذا و دارو پرکاربرد است، و همچنین عطرو بو و طعم آن در رنگ دهی و چاشنی زنی غذا بسیار موثر است، کشورمان ایران جر بزرگ ترین عرضه کننده و صادر کننده جهان می باشد.

زمان آبیاری زعفران در گلدانزعفران بخش مهمی به نام کلاله داردکه به آن قسمت مورد مصرف هم گویند،  کلاله قسمت های مختلفی دارد همچون:

سرگل، پوشال، دسته، کنجه

قسمت اصلی زعفران همان طور که گفته شد کلاله است، و زعفران مرغوب و درجه یک هم از آن به وجود می آید، کلاله رنگی بین قرمز پررنگ و نارنجی کم رنگ دارد.

زعفران قسمت زرد رنگی دارد که به آن خامه گویند که بدون فاصله بعد از کلاله قرار می گیرد، زعفران دارای خاصیت ضد افسردگی بوده واز خوراکی های شادی آور می باشد، از همین رو در تهیه دارو ها به ویژه داروهای ضد افسردگی به کار برده می شود.

بیشتر بخوانید: گل های آپارتمانی سمی

دسته بندی زعفران ها در بازار

  • سوپر نگین، نگین، شبه نگین، سرگل، پوشال، دسته و ریشه.

کشت محصول زعفران چه اهمیتی دارد؟

زعفران از محصولات استراتژیک می باشد که کاشتن و فروختن آن اشتغال زایی خوبی را ایجاد می کند، به ویژه مناطقی که با کم آبی رو به رو هستند به آسانی کشت شده و ارزش افزوده زیاد و بالایی را ایجاد می کند.

دراصل زعفران به کم آب بودن و پایین بودن دمای هوا در شب های فصل زمستان حساس نبوده و حتی زمانی که زمین از برف پوشیده شده پیاز زعفران برگ هایش یخ نزده و می تواند سالم و سبز بماند، انجام کشت زعفران کار چندانی نبرده و معمولا عمده کارش هنگام برداشت و پاک کردن گل ها مربوط است که از نیروی انسانی از جمله کارگران استفاده می گردد که البته ازفواید و مزیت ها در مسیر اشتغال زایی است.

زعفران جز محصولات صادراتی و طبق دلار امروزی از محصولات ارز آور و پرسود می باشد، این محصول یک بار کشت می شود اما به مدت ۷ سال می شود از آن برداشت کرد و این به معنای ارزش افزوده بالا است، و بعد گذشتن ۷ سال، پیاز های جوان می توانند خود منبع درآمد دیگری باشند.

زمان آبیاری زعفران در گلدانزعفران مرغوب چه ویژگی هایی دارد؟

زمان هایی که پای کالا و محصول مرغوبی به میان بیاید، افراد سودجو و متقلب هم روی کار می آیند، که زعفران هم از قاعده مستثنی نمی باشد.

به عنوان مثال: کلاله ذرت را رنگ می کنند و به جای زعفران می فروشند، که راه تشخیص برایش این است که حالت براقی دارند، یعنی اگر کلاله ای براق باشد زعفران تقلبی بوده و اصل نیست، روش دیگر برای تشخیص این است روی کاغذ فشار داده و بعد از آن برداشته، اگر چربی دیده شد پس زعفران اصل نیست.

پس زعفرانی مرغوب است که براق نباشد و اثر چربی به جای نگذاردو مورد آخر اگر در آب جوش ریخته شود کلاله ها بی رنگ نشده و رنگ قرمزی خود را حفظ بکند.

زعفران طعم و بوی بی نظیری داردو هیچ کدام ازمحصولات تقلبی نمی تواند این خاصیت را داشته باشد، زعفران مرغوب و اصل کمی طعم تلخ و بوی تندی هم دارد.

چرا در گلدان زعفران را کشت می کنند؟

کاشتن زعفران در فضاهایی همچون خانه و گلدان مزایایی را به همراه دارد:

  • هزینه اولیه آن کمتر است
  • زحمت کمتری دارد
  • می توان از آن به عنوان مصرف خانگی استفاده کرد
  • حتی گاهی می شود از آن کسب درآمد هم کرد

هزینه کاشتن زعفران در خانه و گلدان نسبت به مابقی کشت ها کمتر است، زیرا که محیط کاشتن و برداشت کردن زعفران گلدان های پلاستیکی می باشد.

این گیاه علاوه بر اینکه در مقابل آب کم توقع است، در شرایط هایی همچون خانه و گلدان، باغچه و پشت بام، نیز کشت می شود و کم توقع است.

از خرداد ماه الی اوایل مهر زمان کشت زعفران است، اگر در خرداد کشت شود به خاطر خفتگی گیاه نباید آن را آبیاری کرد.

زمان آبیاری زعفران در گلدانزعفران داخل گلدان را چگونه آبیاری می کنند؟

زعفران جز گیاهانی است که خیلی آفت نمی گیرد، اما اگر زیاد آبیاری شوند دچار قارچ زدگی می شوند.

بیشتر بخوانید: نگهداری کردن درخت پرتقال در گلدان

زعفران علاقه مند به آبیاری منظم در بهار و پاییز است، البته اگر در زمستان بارش برف هم نبود می توان به صورت اندک آن را آبیاری کرد، اما گلدانی: جنس گلدانی که قصد کشت زعفران درآن را دارید باید سفالی یا پلاستیکی باشد و از ضروریات برای آن زهکش مناسب است.

منظور از زهکش همان سوراخ ته گلدان است که موجب می شود آب اضافی به راحتی خارج شود و پیاز زعفران هم پوسیده نشود.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]