زمان کوددهی درخت انگور

کوددهی درختان، از مهم ترین اقدامات به شمار می رود . انجام این فرایند در زمان مناسب و به نحو استاندارد ، منجر می گردد که خاک از حاصلخیزی مناسبی برخوردار شده ، درختان و محضولات رشد سریع تری داشته و نیز از کیفیت بالا تری نیز برخودار گردند . کود ها دارای انواع مختلفی بوده که هر کدام کاربرد خود را دارند . برخی جهت تسریع رشد به کار می روند ، برخی جهت افزایش باروری ، برخی جهت تقویت کلی محصولات و … . مهم ترین امر در راستی استفاده از این کود ها ، توجه به نوع کود ، زمان مناسب برای کود دهی ، و نحوه ی  مصرف آن است . در صورتی که تمامی این شرایط به نحو مطلوبی رعایت شود ، درخت به سرعت شکوفا می گردد . درخت انگور ، از درختانی ست که با کمک کود های مناسب ، می تواند به بالاترین میزان بهره دهی دست یابد . مهم ترین چالش برای کشاورزان ، دست یابی به بهترین زمان کوددهی درخت انگور است. چرا که این نوع درختان باید در فواصل مشخص شده و نیز شرایط استاندارد ، کوددهی شوند .

بررسی نیاز های درخت انگور

این درخت معمولا در دسته ی  درختان مقاوم قرار دارد . به این معنی که معمولا حتی با وجود شرایط محیطی طاقت فرسا ، زمین خشک و بدون عناصر لازم نیز می تواند به زیست خود ادامه دهد . اما برای دست یابی به بالا ترین میزان بهره دهی ، باید تحت شرایط تقویتی توسط کود ها قرار بگیرد . چرا که مزرعه ی  بی محصول برای باغداران به معنی ضرر مالی و ورشکستگی خواهد بود .

از مهم ترین نیاز های درخت انگور می توان به عنصر نیتروژن ، پتاسیم ، روی و بور اشاره نمود . پس از آن ، حضور دیگر عناصر همچون آهن ، منیزیوم ، منگنز ، فسفر و … نیز می توانند تاثیر چشمگیری در روند رشد و بهره دهی این درخت داشته باشند . به همین علت ، توصیه می شود که برای تقویت درختان انگور ، از کود هایی استفاده شود که حاوی این عناصر مغذی می باشند .

زمان کوددهی درخت انگور هر کدام از این عناصر ، به نحوی منجر به تقویت گیاه می گردند . به عنوان مثال ، نیتروژن با افزایش میزان فوتوسنتز ، در بهبود وضعیت کلی درخت و برگ ها ، شادابی گیاه و قوی شدن شاخه می گردد . کمبود نیتروژن ، منجر به کوچک شدن و زرد شدن برگ ها می گردد .

پتاسیم ، منجر به تقویت میوه های انگور می شود . در شرایطی که پتاسیم خاک کم شده باشد ، میوه ها و برگ ها کوچک و ضعیف شده ؛ و در شرایط قرار گرفتن در معرض آفتاب ، به سرعت آفتاب سوخته شده و از بین می روند .

بیشتر بخوانید: کود هیومیک برای یونجه

بهترین کود برای درخت انگور

با توجه به عناصر ذکر شده ، هر یک از فاکتور های ذکر شده در یکی از انواع کود تجمع بیشتری دارند . به عنوان مثال :

نیتروژن عنصری ست که به فراوانی در کود های حیوانی یافت می شود . کود گوسفندی و کود مرغی به علت دارا بودن مقادیر زیادی از نیتروژن ، گزینه ای مناسب برای افزودن به باغ انگور می باشند .

زمان کوددهی درخت انگور پتاسیم ، عمدتا در کود های گاوی و گوسفندی یافت می شود . بهتر است این کود های طبیعی از امکانی خریداری شود که پیش از عرضه به مشتری ، ان ها را ضد عفونی کرده اند .  در صورتی که کود های ضد عفونی نشده خریداری کرده اید و خود نیز امکان ضد عفونی کردن آن را ندارید ، بهتر است کود هایی استفاده کنید که قدیمی تر و کهنه تر هستند .  در این شرایط ، احتمال حضور انگل ها و میکروب های زنده در آن به حداقل می رسد .

بور ، عنصری ست که وظیفه ی  گرده افشانی و تثبیت نیتروژن در گیاه را بر عهده دارد . کمبود این ماده ، منجر به گرده افشانی ناقص شده و دانه ها به خوبی شکل نخواهند گرفت . این ماده به وفور در کود های مرغی یافت می شود .

زمان کوددهی درخت انگور زمان کوددهی درخت انگور

 حال ، پس از بررسی انواع کود ها و نیاز های باغ به هر یک از موارد گفته شده ، می توان اقدام به کوددهی باغ نمود . زمان کود دهی درخت انگور  از مهم ترین فاکتور هایی ست که باید پیش از انجام کار در نظر گرفته شود . ابتدا لازم است تا خاک را مورد ازمایش قرار داده و میزان نیاز آن به کود مورد نظر مشخص شود . سپس در فصول مناسب و فواصل زمانی معین ، اقدام به کوددهی نمود .

به عنوان مثال ، کود های حاوی پتاسیم نباید در فصول گرما به خاک اضافه شوند . این کود و سایر کود های حیوانی ، بهتر است در ابتدای فصل پاییز استفاده شوند که دمای هوا پایین تر است . کود های حیوانی به نوبه ی  خود  ، گرما تولید می کنند که این امر و استفاده از آن در فصول گرما  ، می تواند منجر به سوختگی ریشه ها شود .

در نهایت ، لازم به ذکر است که بهتر است زمان کود دهی درخت انگور به نحوی مدیریت شود که هر باغ تنها دو بار در طول سال تحت کود دهی قرار بگیرد . به خصوص کود های قوی ارگانیک همانند  کود مرغ ، بسیار قوی بوده و حتی ممکن است یک بار کود دهی  توسط ان ها برای کل سال کافی باشد .

بیشتر بخوانید: کود باردهی درخت پسته

بهترین زمان استفاده از کود های ارگانیک ، در اوایل فصل بهار است . در این شرایط در مراحل بیدار شدن از خواب زمستانه است و کود در روند رشد و بهبود گیاه تاثیرات خود را ایفا خواهد کرد .

دومین مرحله ی  کوددهی ”  در صورت نیاز ” ، بهتر است حداقل صد و بیست روز پس از نوبت اول کوددهی باشد . بهترین زمان برای کوددهی در این شرایط ، اوخر تابستان و اوایل پاییز می باشد . فاصله ی  کم بین نوبت های کوددهی ، سوختن ریشه ها و خاک را به همراه خواهد داشت .

در این مقاله به موضوع زمان کوددهی درخت انگور  پرداختیم. امیدواریم که با خواندن این مقاله بتوانید به بهترین نحو درختان انگور خود را پرورش دهید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]