در این مقاله قصد داریم علت گل ندادن درخت کیوی را مورد بررسی قرار دهیم. در ابتدای کار به معرفی درخت کیوی به صورت اجمالی میپردازیم. و پس از آن علت گل ندادن درخت کیوی را معرفی خواهیم کرد.
ویژگیهای ظاهری و مشخصات ساختاری درخت کیوی
درخت کیوی جزو گیاهان دوپایه دسته بندی میشود و باد و حشرات عمل گرده افشانی و آن را انجام میدهند در این زمینه زنبور عسلها نقش مهم و موثری در گرده افشانی دارند بنابراین باید بسیار مورد توجه قرار بگیرند. ریشههای درخت کیوی بسیار محکم و مقاوم هستند ضمن اینکه جزو ریشههای بزرگ و گوشتی گروه بندی میشوند. اگر بخواهیم ویژگیهای ظاهری درخت کیوی را مورد بررسی قرار دهیم باید بگوییم که در سطح برگهای درخت کیوی پرزهایی مخملی وجود دارد که بسیار روی عواملی مانند تبخیر و تعرق و آفتها و بیماریهای گیاه تاثیر گذار است.
نکته جالب توجه در این زمینه این است که هرچقدر سطح برگ بزرگتر باشد میوه نهایی که از آن حاصل میشود نیز بزرگتر خواهد بود به عبارتی گویاتر اندازه سطح برگ ارتباط مستقیمیبا اندازه میوه نهایی دارد. درخت کیوی از نظر رشد جوانههایش بسیار مشابه با درخت انگور است. و گلهای آن بر روی شاخهها میرویند. درخت کیوی جز درختانی است که سال آوری دارد به این منظور که اگر در یک سال محصول فراوان داشته باشد در سال بعد کاهش چشمگیر محصول خواهد داشت. در طول بازه زمانی سه الی چهار سال درخت کیوی دوره نونهالی را پشت سر میگذارد.
بیشتر بخوانید: علت خشک شدن برگ درختان در تابستان
نحوه تکثیر درخت کیوی
درخت کیوی با استفاده از بذر افشانی و یا قلمه و پیوند تکثیر میشود. اگر هدف شما تکثیر درخت کیوی با استفاده از روش بذرافشانی است باید خدمت شما عرض شویم که در این روش جنسیت کیوی تا زمان گل دادن آن مشخص نیست این زمان حداقل ۷ سال طول میکشد بنابراین استفاده از این روش آنچنان توصیه نمیشود. اما اگر هدف شما تکثیر درخت کیوی با استفاده از روش قلمه زنی است به شما توصیه میکنیم که یک قلم از تو به نیمه سخت از درخت کیوی را برش داده و از خرداد ماه تا مرداد ماه این عمل را انجام دهید.
نحوه گل دادن درخت کیوی و علت گل ندادن درخت کیوی
رنگ گلهای درخت کیوی شیری رنگ بوده و در نهایت متمایل به زرد طلایی خواهند شد این گلها ضمن این که فاقد شهد هستند بلکه رایحه مطبوعی را از خود به اطراف منتشر میکند. البته یک مشکلی که در این راستا وجود دارد این است که این گلها از آنجا که فاقد شهد هستند مورد علاقه زنبور عسلها واقع نمیشوند از این رو عمل گرده افشانی آنها با مشکل مواجه خواهد شد. این گیاه همنوع نر دارد و هر نوع ماده یکی از راههای تشخیص گیاه نر این است که گلها در زمان سریعتری در پایه نهم شکفته میشوند نسبت به پایه ماده.
قبل از بررسی کلی علت گل ندادن درخت کیوی این موضوع مطرح خواهد شد که هدف از کاشت درخت چیست؟! مگر غیر این است که پس از کاشتن درخت مراقبتهای ویژه از آن شاهد رشد کردن آن باشیم و منتظر گل دادن آن بمانیم و در نهایت محصول و میوه نهایی را مورد استفاده قرار دهیم… در نتیجه شما متوجه خواهید شد که گل ندادن درخت علاوه بر اینکه هیچ فایدهای برای کشاورز و باغدار ندارد بلکه منجر به اتلاف وقت و هزینه او میشود. یکی از دلایل دم دستی که در خصوص گل ندادن درخت کیوی وجود دارد این است که ممکن است هنوز زمان مقرر برای گلدهی فرا نرسیده باشد.
بیشتر بخوانید: بهترین کود برای کیوی
اما سایر علتها که تخصصیتر هستند عبارتند از:
هرس غیر اصولی و نادرست میتواند یکی از این علتها باشد هرس کردن یا همان حذف شاخههای کهنه و اضافی باید به گونه ای انجام شود تا ضمن اینکه اکسیژن و نور لازم را به تمامینقاط درخت برساند بر که درخت را برای باردهی بیشتر تحریک کند این عمل باید توسط متخصصان در این زمینه صورت بگیرد.
خاک و آب و هوای نامناسب میتواند یکی از این علتها باشد. اگر در محلی تعادل دمایی وجود نداشته باشد نباید انتظار گلدهی از درخت را داشت چرا رشد و ثمر دهی درخت در آب و هوای بسیار گرم و همچنین آب و هوای بسیار سرد متوقف میشود. راهکاری که در این زمینه وجود دارد این است که شرایط محیطی را به طور کامل مورد بررسی قرار دهید و سپس اقدام به کاشت درخت در منطقه ای مناسب نمایید. علاوه بر آب و هوا خاک نیز در این میان بی تاثیر نیست چرا که اگر خاک قوت لازم و کافی را نداشته باشد و همچنین فاقد مواد مغذی کافی باشد باغدار و کشاورز را به عمل کوددهی مجبور میکند.
وجود بیماریها و آفات گوناگون یکی دیگر از این عوامل است که باید کشاورزی یا باغدار حواس خود را به این مورد کاملاً متوجه کند و در صورت مشاهده کمترین آثار آفت و بیماری فوراً به رفت آن اقدام نماید چرا که در غیر این صورت ضرر و زیان بیشماری به بار خواهد آورد. منظور از بیماریها و آفات انواع کنه به ویژه از نوع عنکبوتی آن همچنین انواع مورچههای درختی و کرمهای جنگلی میباشد این موجودات علاوه بر اینکه از ثمردهی درخت جلوگیری به عمل میآورند بلکه اغلب به داخلی میوه نیز نفوذ میکنند و باعث پوک شدن بافت داخلی میوه میشوند.
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد درخت کیوی شامل دوجنس ماده و نر است. جنس ماده آن باردهی دارد و جنس نر آن عمل گرده افشانی را انجام میدهد کارپایه نر این است که پایه ماده را بارور کرده و موجب آن شود حال یکی از علتهای گل ندادن درخت کیوی میتواند به علت فقدان ه وجود درخت گرده افشان باشد. گاهی عدم رخ دادن عمل گرده افشانی ممکن است به علت فاصله زیاد دو پایه نر و ماده باشد بنابراین به شما توصیه میکنیم که هنگامیکه درخت پایه را میکاری در نزدیکی آن درخت گرده افشان را هم بکارید.
برای خرید اسید هیومیک با همکاران ما در آلکود در ارتباط باشید
بدون دیدگاه