تاثیر کود آهن بر درخت چگونه است؟

کودهای آهن به طور کلی برای درمان کلروز توصیه می‎‌شوند. طبق تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، افرادی که در کار پرورش و کاشت درخت هستند، باید علل زرد شدن برگ‎‌ها، از جمله حمله حشرات، بیماری یا آبیاری بیش از حد را قبل از استفاده از کودهای آهن را بررسی کنند، تا بتوانند مراقبت درستی از درختان و گیاهان خود به عمل آورند. لذا در اینجا به منظور آشنایی بیشتر با این کود، می‎خواهیم بدانیم تاثیر کود آهن بر درخت چگونه است و به چه عواملی بستگی دارد؟

عوامل موثر در بررسی تاثیر کود آهن بر درخت

افراد معمولاً برای درمان کلروز از کود آهن استفاده می‎‌کنند. این بیماری باعث زرد شدن برگ‎‌های درخت و سبز ماندن رگبرگ‎‌ها می‎‌شود. در صورت عدم درمان، وضعیت با گذشت زمان بدتر می‎شود و در نهایت ممکن است درخت را از بین ببرد، لذا تاثیر کود آهن بر درخت امری بسیار مهم و حائز اهمیت است که به شدت باید توسط افراد رعایت گردد.

  • کودهای آهن

کودهای آهن به اشکال مختلفی وجود دارند و همان طور که می‎دانید، به منظور سالم ماندن درخت، تاثیر کود آهن بر درخت باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد. گوگرد دانه ای که روی خاک اعمال می‎‌شود، سطح pH را پایین می‎آورد و آهن را بیشتر در دسترس قرار می‎دهد. آهن کلات یک کود آهن است که در صورت اعمال روی خاک‎‌های قلیایی محلول باقی می‎ماند. اسپری‎‌های محلول پاشی، کلات آهن را مستقیماً روی برگ درختان اعمال می‎‌کنند.

در نهایت، کودهای مایع در صورت شکست روش های دیگر، مستقیماً به درختان تزریق یا کاشته می‎‌شوند. در حقیقت، کمبود آهن که باعث کلروز یا زرد شدن برگ‎ها می‎‌شود، یک بیماری شایع درختان بلوط است، به ویژه برای آن‎هایی که در خاک‎‌هایی رشد می‎‌کنند که دارای pH خنثی (7.0) یا قلیایی (بالای 7.0) است. به دلایلی که از دست محققان دور است، آهن، یک ریز مغذی موثر برای فتوسنتز است. یکی از گزینه‎‌های درمانی استفاده از کودی است که حاوی فرم کلات آهن باشد. کلات به این معنی است که آهن به شکلی است که گیاهان می‌‎توانند از آن استفاده کنند.

یک عامل شایع و رایج در بین گیاهانی که در مناطق خشک قرار دارند، کمبود آهن یا حتی ایجاد کلروز آهن است که به طور معمول در خاک ظاهر نمی‌‎شود، بلکه بر اساس ویژگی‎‌های شیمیایی مانند محیط قلیایی در نظر گرفته می‌‎شود. تغذیه ناکافی گیاهان غالباً در خاک‌‎های آهکی و در خاک‎‌های قلیایی نیز ظاهر می‌‎شود. نشان داده شده است که استفاده از نمک های غیر آلی محلول در خاک در برابر کلروز موثر نیست.

تاثیر کود آهن بر درخت

در مقابل، ترکیبات مصنوعی و طبیعی آلی آهن به طور موثری کلروز را کاهش می‎‌دهند، بنابراین، از نظر اکولوژیکی و اقتصادی، باید به دنبال مواد ارگانیک ارزان، که قادر به تشکیل مواد آلی هستند و هم چنین بررسی و تاثیر کود آهن بر درخت باشید. پایداری چنین ترکیباتی که به عنوان کلات ها شناخته می‎‌شوند، به شدت به شیمی مواد آلی مربوط بستگی دارد و بنابراین بر روی آهن در دسترس گیاهان تأثیر می‎‌گذارد. یک آهن کلات با این واقعیت مشخص می‎‌شود که آهن با سایر کاتیون‎‌های موجود در خاک مبادله نمی‎‌شود.

بیشتر بخوانید: مقابله با نماتد خیار و گوجه فرنگی گلخانه ای

نکات قابل توجه در استفاده از کود آهن بر درخت

یکی از مواردی که اغلب مشاهده می‎‌شود این است که در صورت استفاده اضافی از کمپوست یا سایر مواد آلی، اثر کود آهن بر درخت افزایش می‎ابد. در اغلب موارد، کودهای آلی آهن به طور مصنوعی سنتز می‎‌شوند. در کنار این تولید مصنوعی، ترکیبات آلی آهن به صورت طبیعی نیز می‏‌توانند بر اثر واکنش نمک‌‎های آهن غیرآلی با مواد طبیعی مختلف یا محصولات جانبی آلی مانند لیگنوسولفونات‌ها، پلی فلاونوئیدها و فنول‌‎ها تولید شوند.

عیب کودهای آلی طبیعی تولید شده، نوع پیوند شیمیایی آنان است که ممکن است با بقیه متفاوت باشد. در میان سایر عوامل، نشان داده شده است که استفاده از ترکیبات آلی بر میزان آهن موجود در خاک اثرگذار بوده، لذا خاک‌‎های خشک به دلیل فقیر بودن محتوای خود، از نظر وجود مواد آلی ضعیف هستند. این امر نشان می‌‎دهد که استفاده از زغال سنگ می تواند تاثیر قابل توجهی در خاک داشته باشد. در این زمینه نشان داده شده است که زغال می‎‌تواند ظرفیت تبادل کاتیونی در گیاه را افزایش دهد.

بنابراین، می‎توان انتظار داشت که زغال سنگ موجود در گیاه را در نقاطی که کمبود آهن دارند، اضافه نمود. هم چنین به منظور افزایش آگاهی خود می توانید از متخصصان مجرب در این زمینه کمک بخواهید.

بیشتر بخوانید:‌ کاشت طالبی در گلدان

نتیجه گیری:

اگر آزمایش خاک نشان دهنده pH بالای 7.0 باشد، ممکن است درختان دچار کمبود آهن شوند. طبق مطالعات صورت گرفته، استفاده از خاک‎‌های قلیایی در مناطق خشک و مناطق شهری که مصالح ساختمانی وجود دارند، بیشتر رایج است. سطوح بالای pH آهن موجود در خاک را حذف می کند، درنتیجه اینجاست که تاثیر کود آهن بر درخت مشخص می‎‌شود که باید با استفاده از اصول و استانداردهای گفته شده در این حوزه صورت گیرد تا عملکرد مناسبی روی درخت ایجاد گردد.

ٰبا تشکر از توجه شما آل کود

5/5 - (2 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]