ویژگی های درخت خرما و کاشت آن

خرما از جمله محبوب ترین میوه هایی است که جزو  علایق عموم ایرانی ها می باشد درخت خرما در استان هایی مانند استان کرمان، سیستان پلوچستان و استان خوزستان به مقدار زیادی کشت می‌شود. خرما نقش مهمی در  رژیم غذایی  ایرانی ها دارد، و جزو میوه ایی  پرمصرف شناخته شده است که مقداری از آن هم به مناطق دیگری از جهان فرستاده می شود. نام دیگر درخت خرما که به نخل معروف است تا طول ۳۰ متر هم می‌تواند رشد کند و در دو ناحیه ی غربی و شرقی جنوب کشور رشد می کند. در ادامه بیشتر به ویژگی های درخت خرما و کاشت آن پرداخته ایم.

کاشت خرما

کاشت درخت خرما علاوه بر ایران در مناطقی مانند امارات  پاکستان، عربستان کشورهای عربی مانند عربستان، امارات  ،  امریکای جنوبی و… هم کشت میشود و از نظر تولید محصول رتبه ی بالایی دارند.

ویژگی های درخت خرما و کاشت آننهال خرما برای تولید محصول و باردهی، باید براساس شرایط خاصی کاشته شود. شرایطی که برای تولید محصول به بهترین نحو لازم است آگاهی کافی در این مورد وجود داشته باشد . از جمله مهم ترین عواملی  که برای کاشت  نهال  باید به آن توجه بسیار کرد،نوع خاک،آب ،ومدت زمان قرارگیری در نور آفتاب می باشد.

بیشتر بخوانید: کود پاییزه مرکبات

هر نهال خرما برای تولید محصول و باردهی مناسب، باید در شرایط خاصی کاشته شود. شرایطی که برای تولید هرچه بهتر محصول  باید به آن ها آگاهی داشت.کی از عوامل اصلی برای کاشت نهال خرما توجه به نوع خاک، میزان اب و مدت زمان قرارگیری درتماس نور آفتاب میباشد .

روش پاجوش

یکی از رایج ترین روش ها  که برای کاشت نهال خرما، مورد استفاده قرار می‌گیرد روش پاجوش است

قسمتی از ریشه ی گیاه مادر را در این روش جدا میکنند تا اینکه تمام خصوصیات گیاه مادر به نهال منتقل شود

لازم به ذکر است استفاده از روش پا جوش باید توسط افراد متخصص صورت گیرید چراکه در صورت

نداشتن مهارت کافی در آن روند تکثیر بی نتیجه خواهد بود و همچنین سبب آسیب به گیاه مادر هم خواهد شد

روش کشت بافت

در این روش سلول گیاه را در آزمایشگاه کشت کرده و سپس آن را به زمین کشت انتقال می‌دهند این روش درواقع یکی از روش های آزمایشگاهی محسوب میشود

مواردی بسیار موثروجود دارد که در  فرآیند کاشت و باردهی نهال خرما، میتواند نتیجه بخش باشد؛

برای کاشت نهال خرما به این نکته باید توجه کرد که نهال ها نباید خیلی نزدیک بهم کاشته شوند.

درختان باید فضای ویژه ایی برای تغذیه از خاک اطراف خود داشته باشند که این فاصله باید بیشتر از ۷ الی ۸ متر باشد.

ویژگی های درخت خرما و کاشت آنکاشت درخت خرما را می توان به کمک  چند هسته ی خرما در باغچه  ، انجامداد. این فرآیند بسیار ساده ای است؛ چنانچه هسته ی خرمایی را در خاک یک گلدان بکاریم وآن را آبیاری کنیم، پس ازجوانه زدن می‌توان آن را در خاک کاشت جوانه درخت خرما با استفاده از نور و آب کافی پس از کاشته شدن در خاک می تواند به میزان بسیار زیادی رشد کرده و ثمر دهد. باردهی  درخت خرما  سه الی چهار سال به طول می‌انجامد.

از جمله اتفاقات ناگواری که برای باغداران و کشاورزان در کاشت درخت خرما ممکن است اتفاق بیفتد، حمله آفات به گیاه خرما است. آفات می توانند همه ی محصولات و حتی گاهی خود گیاه را از بین ببرد.

لذا راه هایی برای در امان ماندن درخت خرما از جمله آفات وجود دارد  که لازم است در رابطه با آن ها آگاهی داشته باشید.

مثل ویروس سرماخوردگی در انسان، آفات گیاهی نیز می توانند بین درختان متعدد پراکنده شوند.

متخصصان گیاه پزشکی  این نتیجه رسیده اند که میتوان با استفاده، از روش هایی از جمله آفات گیاهان جلوگیری کرد. طبق نتایج متخصصان  حدالامکان باید از ایجاد جراحت بر روی تنه ی نخل ها جلوگیری شود.

یکی از دیگر مواردی است که می تواند مانع از آفت زدگی نهال ها شود.

یکی از ویژگی های مهم در کاشت درخت خرما این است که گاها قادر است  در شرایط نامطلوب مانند خشکی و کمبود آب و خاک شور و نامساعد نیز به رشد خود ادامه دهد اگر چه که در صورت وجود شرایط مطلوب خاک و آب نتیجه و عملکرد بهتری در رشد نهال خواهد داشت.

ویژگی های درخت خرما و کاشت آندرخت خرما معمولا در خاک هایی بهتر ثمر می دهد که سرشار از مواد الی و معدنی باشد. خاک هایی که عمده ی ذرات تشکیل دهنده ی آن ها از رس است، برای کاشت درخت خرما، نسبت به خاک های شنی بسیار مناسب تر می باشد.

کودهای شیمیایی و حیوانی هر کدام  نقش مهمی در رشد نهال خرمادارند. برای کاشت درخت خرما و کود دهی آن، هم نکاتی وجود دارد که باید به آن ها توجه کرد کودهای شیمیایی شامل  فسفره، پتاسه و ازته است که از سه عنصر شیمیایی فسفر، پتاسیم وازت منشا گرفته اند،و جزو بهترین ومعروف ترین کودهای شیمیایی هستند.

بیشتر بخوانید: زمان کاشت پسته

کودهای دامی به دلیل دارا بودن منابعی  جزو منابع تغذیه ایه مهم برای گیاهان محسوب میشوند و از فوضولات احشام بدست می آیند و معمولا از این کودها یک سال در میان استفاده میشودو نزدیک به ۵۰ کیلو برای هر درخت استفاده می شود.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]