علت زرد شدن برگ درختان میوه بسیار مختلف است. در واقع میتوان گفت یک درخت زمانی با شرایط نامساعد نظیر کمبود آب، کمبود عناصر غذایی، بیماری و آفات و … مواجه میشود، اولین واکنشی که از خود نشان میدهد زرد شدن برگهایش است. در این مقاله شما را با دلایل زرد شدن برگ درختان میوه بیشتر آشنا میکنیم.
زرد شدن برگ درختان میوه
علت زرد شدن برگ درختان میوه دلایل متعددی مانند تغییرات شرایط آب و هوایی، آبیاریهای بیش از حد، کوددهی نامناسب و … میتواند داشته باشد. بررسی هریک از این دلایل می تواند به ما در جلوگیری از زرد شدن برگ درختان کمک نماید.
زردی برگ درختان میوه در فصل پاییز
علت زرد شدن برگ درختان میوه در فصل پاییز طبیعی است. هنگامیکه در فصل تابستان محصول بر روی درختان وجود دارد، برگهای درخت برای انتقال عناصر غذایی به میوه سبز هستند. ولی زمانیکه میوه برداشت میشود برگهای درخت پیر و زرد میشوند.
بعد از برداشت محصول مواد غذایی از برگ به سمت جوانهها، ریشه و سایر قسمتهای درخت انتقال داده میشود. این اتفاق ممکن است در فصل تابستان بعد از برداشت محصول نیز بیافتد.
زرد شدن برگ درختان میوه به دلیل کمبود آب
یکی دیگر از علت زرد شدن برگ درختان میوه، کمبود آب و ایجاد خشکی در درختان است. اگر درختان با کم آبی مواجه شوند ابتدا برگهایشان حالت پژمرده و لولهای به خود میگیرد و اگر این کم آبی ادامه پیدا کند رشد گیاه متوقف شده و برگها شروع به زرد شدن و ریزش میکنند. برای جلوگیری از این مشکل باید درختان میوه به موقع و به مقدار مناسب آبیاری شوند.
بیشتر بخوانید: کود شوک ده ایکس برای نیشکر
زرد شدن برگ درختان میوه به دلیل کمبود مواد غذایی
بیشترین علت زرد شدن برگ درختان میوه کمبود مواد غذایی و عناصر مورد نیازشان است. اگر درختان دچار کمبود عناصر اصلی و ریز مغذی مانند آهن، نیتروژن، گوگرد و … شوند، برگهایشان به سرعت زرد میشود.
برای تشخیص کمبود مواد غذایی در درختان، باید بافت درخت و خاک مورد آزمایش و بررسی قرار بگیرد. بعد از اعلام نتایج برای جبران کمبود مواد غذایی باید از کود مناسب مانند کودهای کامل سه بیست استفاده کرد.
زرد شدن برگ درختان میوه به دلیل بیماری و آفات
از دیگر علت زرد شدن برگ درختان میوه شیوع بیماری در درختان و حجوم آفات به آنان است. بر اثر ورود بیماری و آفات به داخل درخت، برگها مقاومت خود را از دست میدهند و در نهایت زرد رنگ میشوند و از بین میروند.
یکی از خطرناکترین آفات که باعث زردی برگ درختان میوه میشود کرم سفید ریشه است که به همراه کودهای دامی وارد خاک و ریشه میشود. این کرم از ریشهی گیاه تغذیه میکند و مانع از رسیدن عناصر غذایی به سایر قسمتهای درخت میشود. در این صورت برگهای درخت به رنگ زرد تغییر رنگ میدهند و درخت خشک میشود.
زرد شدن برگ درختان میوه بر اثر سرمای شدید
علت زرد شدن برگ درختان میوه شاید بر اثر تغییرات دمای هوا مانند سرمای شدید باشد. اگر در فصل بهار هوا به مدت زیادی سرد باشد برگ درختان زرد میشود.
زرد شدن برگ درختان میوه به دلیل نور نامناسب
علت زرد شدن برگ درختان میوه میتواند نور نامناسب و کم باشد. هنگامیکه درختان به موقع هرس نشوند و شاخ و برگهای اضافی مانع از رسیدن نور خورشید به سایر قسمتهای درخت شود، برگها امکان فتوسنتز را ندارند و تولید کلروفیل در آنها متوقف میشود و در نهایت زرد میشوند.
زرد شدن برگ درختان میوه به دلیل کوددهی بیش از حد
اگر گیاهان با کمبود عناصر غذایی مواجه شدند کوددهی بیش از حد کمکی به آنان نمیکند. علت زرد شدن برگ درختان میوه میتواند به همین دلیل باشد. زیرا در این زمان خاک بیش از اندازه بارور میشود و درختان برای تغذیه عناصر مورد نیازشان با مشکل مواجه میشوند و سطح پی اچ خاک نیز ممکن است تغییر کند.
جلوگیری از زرد شدن برگ درختان میوه
برای جلوگیری از زرد شدن برگ درختان میوه این اقدامات باید انجام شود:
- برای آبیاری درختان از آبهای سالم که شور نیستند استفاده شود.
- آبیاری به صورت منظم انجام شود. آبیاری بیش از حد یا کم باعث زرد شدن برگ درختان میشود.
- کودهای حیوانی که همراه خود آفات و بیماری به درخت انتقال میدهند، مورد مصرف قرار نگیرد.
- از شخم زدن و بیل زدن پای درختان خودداری شود.
- از کودهای مناسب برای تغذیه و جبران کمبود غذایی درختان استفاده شود.
- درختان میوه به صورت سنتی آبیاری نشوند. با اجتماع رطوبت در قسمت طوقه و تنهی درخت نفوذ آفات و بیماری به داخل ریشه راحتتر میشود و در نهایت برگهای درخت زرد و بعد از مدتی از بین میرود.
بیشتر بخوانید: کود کامل 10xshock برای صیفی جات
علت زرد شدن برگ درختان میوه میتواند طبیعی یا به دلیل شرایط نامساعد باشد. در واقع درختان با تغییر رنگ برگهایشان از سبز به زرد اعلام میکنند دچار مشکل و آسیب شدهاند. در مقاله در مورد دلایل زرد شدن برگ درختان میوه اشاراتی کردیم. بنابراین هر زمان با این واکنش مواجه شدید با اتخاذ راهکار مناسب، سعی کنید مشکل را برطرف نمایید.
بدون دیدگاه