بهترین خاک برای پسته

خاک مهمترین عامل در رشد و پرورش درختان است و تمام درختان و انواع گیاهان برای اینکه بتوانند مسیر تکامل را به خوبی طی کنند به عواملی چون خاک مناسب، آب، نور کافی وابسته اند. هر درخت با توجه به نوع آن به فاکتورهای ویژه ای برای تغذیه نیاز دارد. در این مقاله می خواهیم بدانیم که بهترین خاک برای پسته چه نوع خاکی است. در ادامه با ماه همراه باشید.

ساختار خاک

از آنجایی که ساختار خاک در هر لایه از جنس متفاوتی برخوردار است، به همین خاطر باید بررسی خاک به صورت عمقی انجام شود. اگر خاک یکنواخت بود، نمونه برداری تا اعماق ۴۰ سانتی متری زمین انجام می شود. خاک جهت انجام آزمایش بر روی آن و بررسی آن از نظر فیزیکی و شیمیایی به آزمایشگاه منتقل می گردد. انجام آزمایشات دقیق در آزمایشگاه کمک شایانی می کند که به محدودیت های خاک و کمبود های آن پی ببریم.

بهترین خاک برای پستهخاک مناسب درخت پسته

بهترین خاکی که برای پسته مشخص شده، خاک لومی می باشد که محصولات با کیفیتی در این نوع خاک حاصل گردیده است. در این خاک لایه های شنی که به آن لایه زهکش عمل می کنند در اعماق ۲ متری این خاک وجود دارد. یکی از مزیت های وجود این لایه شنی این است که توانسته سنگینی بافت خاک را تعدیل کند. خاک لومی از جنبه بافت، عمق و لایه بهترین خاک شمرده شده و حتی سایر درختان می توانند رشد خوبی را در آن رقم بزنند. خاک لومی نفوذ پذیری بسیار مطلوبی دارد و ریشه درخت می تواند در آن به راحتی تکثیر یابد. همچنین ظرفیت این خاک به جهت حفظ و نگهداری املاح معدنی و آب بسیار بالا می باشد و تهویه ریشه در آن نیز صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید: زمان کاشت پسته

خاک نامناسب درخت پسته

از جمله بدترین خاک های ممکنی که برای درختان خصوصا پسته وجود دارد، خاک های کم عمق است که بسیار سنگلاخی نیز بوده و درصد رشد درخت و میوه دهی در این نوع خاک ها تقریبا صفر است. این نوع خاک باعث می شود که قسمت های زیرین و قسمت های بالایی درخت نتوانند خوب رشد کنند. اگر قصد کاشت پسته را دارید از کشت در این گونه زمین ها خودداری کنید. درختان پسته تنها در خاک هایی با بافت نرم و سبک رشد می کنند.

بهترین خاک برای پستهآماده سازی زمین برای کشت پسته

برای این که در ابتدا از جنس و کیفیت خاک اطمینان حاصل کنیم لازم است که لایه به لایه خاک را زیر نظر بگیریم. به همین خاطر باید پروفیل هایی با عمق ۲ متر در خاک ایجاد کنیم. با این کار به بررسی اصولی خاک پرداختیم و با آرامش خاطر نهال پسته را به کشت می رسانیم.

با ایجاد پروفیل لایه های خاک، بافت، ساختار، میزان آهک و گچ و خلل های موجود در خاک بررسی می شود. موضوع دیگری که در حفر پروفیل اهمیت دارد، مشخص کردن عمق تراکم ریشه های کوچک می باشد. این موضوع به دلیل ایجاد چالکود و کوددهی درختان در آینده حائز اهمیت است. به طور کلی رشد ریشه درخت پسته بستگی به نوع خاک و اب دارد و اگر این دو از کیفیت خوبی برخوردار باشند ریشه تا دو متر رشد می کند و ریشه های ریز نیز می توانند تا یک متر هم رشد کنند. ریشه های ریز کار جمع آوری و جذب مواد غذایی و آب را بر عهده دارند.

اکثر مشکلاتی که برای درختان پسته پیش می آید همگی مربوط به ویژگی های فیزیکی خاک می باشد. البته این موضوع به این معنا نیست که تنها خصوصیات فیزیکی خاک را افزایش دهیم بلکه باید هر دوی خصوصیات خاک هم فیزیکی و هم شیمیایی را تقویت کنیم.

نمونه برداری از خاک

نمونه برداری از خاک به سبب پی بردن به کمبودات عناصر خاک انجام می شود و برای این کار مقدار کمی از خاک به آزمایشگاه منتقل می شود. به علاوه در آزمایشاتی که بر روی خاک انجام می شود، می توان به خواص بیولوژیکی آن در کنار خواص فیزیکی و شیمیایی آن پی برد. از جمله عناصری که وجود آن ها در خاک حیاتی می باشد، وجود نیتروژن، پتاسیم و فسفر می باشد. PH خاک نیز که یکی از شاخصه های مهم است در بررسی خاک تعیین می شود.

بهترین خاک برای پستهبه ازای هر یک هکتار زمین، ۴ نمونه نیاز است. نمونه ها باید از نقاط مختلف زمین برداشته شوند و وضعیت درختان در این نقاط با یکدیگر تفاوت نداشته باشد. همچنین به جهت نمونه برداری لازم است که تا فاصله ۵/۱ متری از زمین پروفیلی به عمق ۵/۱ متر حفر گردد. در پروفیل نمونه برداری باید از سه لایه از عمق ۰ تا ۴۰ سانتی متری و از ۴۰ تا ۸۰ سانتی متری و از ۸۰ تا حداکثر ۱۲۰ سانتی انجام شود.

بیشتر بخوانید: گیاه کاکتوس

همچنین موضوعی که در نمونه برداری اهمیت دارد این است که املاح موجود در سطح زمین در زمان ایجاد پروفیل با خاک های زیری برخورد نکند. همچنین منطقه ای که در آن جا به حفر پروفیل می پردازید لازم است که میزان رطوبتی داشته باشد تا حفر به آسان ترین راه انجام شود به همین خاطر بهتر است که حفر پروفیل در مناطق آبگیر انجام شود. خاک زیرین باید به طور خالص و عاری از هر گونه کود، علف های هرز و یا سنگ برداشته شود. اگر لایه ای از خاک دارای کود بود باید از قسمت های بدون کود برای برداشتن نمونه استفاده کرد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]