بهترین کود برای درختان پسته

درخت پسته 50 سال است که یکی از مهمترین درختان میوه خشک تجاری ایران بوده است.  با توجه به ارزش اقتصادی و محبوبیت آن در بین مردم، لازم است کشاورزان روش صحیح و اصولی پرورش این درختان را بشناسند و از آنها برای تولید محصولات بیشتر و بهتر استفاده کنند.  درختان پسته مواد مغذی را از خاک دریافت می کنند.  بنابراین با خیال راحت از کودهای مناسب در مقادیر مناسب استفاده کنید.  کوددهی ضعیف منجر به عدم تولید، اندازه کوچک مغز و محصول بی کیفیت می شود.  در خاک های فقیر که در آن مواد مغذی پس از دوره های طولانی بدون کوددهی کاهش می یابد، درختان می توانند برای همیشه بمیرند.  در این مقاله به بهترین کود برای درختان پسته پرداخته ایم تا بتوانیم به شما در انتخاب کود و رشد بهتر درختان کمک کنیم

  در زمستان که درخت به خواب زمستانی می رود، بهترین زمان برای تغذیه و اصلاح خاک است.  تغذیه زمستانه شامل کودهای فسفر و پتاسیم و ریز مغذی ها به صورت سولفات و کود حیوانی است.  به دلیل تحرک کم کودهای پتاسیم و فسفر و همچنین عناصر کمیاب سولفات، استفاده از این عناصر در عمقی که حداکثر فعالیت ریشه را داشته باشد توصیه می شود.

  خاک های شور، قلیایی و سنگین معمولاً در زمستان ترمیم می شوند.  بهترین اصلاح کننده موجود سولفات کلسیم است.  این کود باید به طور مساوی در سطح خاک توزیع شود.  در اواخر اسفند که مصادف با مرحله تورم جوانه هاست، باید باغ را با عناصری آبیاری کرد که در گرده افشانی و تلقیح اثر مستقیم و تعیین کننده دارند.

  از میان مواد مغذی، سه عنصر روی، بور و نیتروژن را می توان نام برد که دارای این خواص هستند.  اگر کشاورز بتواند در زمستان به خوبی کود دهد، سال آینده پسته خندان و بدون برگ زرد و بدون چرک خواهد داشت.  در چاله های کود دامی زمستانه بهتر است از کود گاوی فاسد برای جلوگیری از سرمازدگی ریشه استفاده شود.

بهترین کود حیوانی برای درخت پسته

  کودهای حیوانی یکی از بهترین کود برای درختان پسته است.  کود گوسفندی و گاوی که برای کود دهی استفاده می شود باید کاملا پوسیده باشد.  بهترین فصل برای کود دهی با کود حیوانی در زمان خواب زمستانی درختان است.  برخی از افراد کود حیوانی را روی سطح خاک می ریزند و با گاوآهن مخلوط می کنند.

  این روش کوددهی هیچ تاثیری روی درختان ندارد.  بهترین راه استفاده از کود حیوانی به عنوان کانال کود است.  ابتدا کانالی به عمق 40 تا 50 سانتی متر در امتداد ردیف درختان حفر کنید و کود را داخل چاله بریزید و با خاک داخل چاله مخلوط کنید.  سپس کانال را پر کنید  استفاده از کود حیوانی برای باغات پسته از دیرباز رایج بوده و هنوز هم مورد استفاده قرار می گیرد.  زیرا تجربه و تحقیقات نشان می دهد که بهترین کود برای درختان پسته کودهای ارگانیک، تمام طبیعی یا ارگانیک است که عملکرد درختان را افزایش می دهد.

بهترین کود برای درختان پسته

البته توجه داشته باشید که نه کودهای شیمیایی و نه کود دامی به تنهایی جوابگوی نیاز پسته نیست.  تحقیقات نشان داده است که از رایج ترین کودهای آلی از نظر غنای مواد مغذی به ترتیب کود مرغی، گوسفندی و کود گاوی است.  کود مرغی سرشار از نیتروژن، فسفر، کلسیم، منیزیم، سدیم، گوگرد، روی، مس و منگنز است.  کود گوسفندی نسبت به کود مرغی پتاسیم بیشتری دارد و کود گاوی متوسط ​​است.

شناسایی بهترین کود کشاورزی

  به طور کلی برای تعیین بهترین کود برای درختان پسته، هر چه میزان مواد ناخواسته مانند بذر علف های هرز، ماسه، خاک، هاگ بیماری ها و تخم حشرات و لارو در کود کمتر باشد و هر چه تجزیه اولیه آن بیشتر باشد، بیشتر می شود. ارزش کیفیت  کود.  پوسیدگی کود همچنین باعث کاهش بذر علف های هرز و بیماری و عفونت حشرات می شود.

بیشتر بخوانید: ترکیب هیومیک اسید با فسفر

برای تجزیه اولیه کود حیوانی، می توان آن را در شرایط مشابه کمپوست کرد یا کود حیوانی را می توان قبل از کاشت در خاک مزرعه مخلوط کرد.  تجزیه کودها در خاک و بحث های بعدی با هوموس نیز نیازمند تهویه، گرما و رطوبت کافی در خاک است.  این عوامل توسط عملیات کشاورزی مناسب تامین می شود.

کود حیوانی معمولاً حداقل یک ماه قبل از کاشت به خاک سطحی داده می شود و با وسایلی مانند گاوآهن، دیسک یا کولتیواتور در خاک سطحی عمیق مخلوط می شود.  استفاده از کود دامی در کود گچی نیز موضوع مهم و مفیدی است.  در خرده‌مالكی‌های سنتی، كود حیوانی را در كپه‌ای در مزرعه می‌ریزند، سپس با بیل روی سطح خاك می‌پاشند و در خاك مخلوط می‌كنند.  در کشاورزی مکانیزه از کودپاش های حیوانی استفاده می شود.

بهترین کود برای درختان پسته در تابستان

  یکی از مهم ترین عواملی که باعث افزایش کیفیت پسته می شود، کوددهی مناسب است.  لقاح با فصول متفاوت است.  مغز پسته در تابستان پر می شود و کوددهی خوب در تابستان ارتباط مستقیمی با برداشت محصول با کیفیت دارد.

بهترین کود برای درختان پسته

از طرفی آفت شیره خشک در تابستان یکی از دغدغه های باغداران است.  به طور کلی لازم است کشاورزان در این فصل به دنبال کوددهی اصلی باشند تا از شل شدن بذر، از بین رفتن گره های زایشی سال آینده، آفات و شرایط محیطی در تابستان جلوگیری شود.  درختان پسته در تابستان به پتاسیم، نیتروژن و بور بیشتری نیاز دارند.

از این رو توصیه می شود از کودهای حاوی این سه عنصر استفاده شود زیرا مهمترین نقش را در تشکیل مغز پسته دارند.  همیشه در تابستان ارزش استفاده از کودهایی را دارد که مقاومت درختان پسته را در برابر اضطراب و استرس افزایش می دهد.  برای این منظور روی و بور نقش موثری در مقاومت درختان پسته دارند

زمان استفاده از کود اوره برای درختان پسته فرا رسیده است

  کود اوره یکی از پرمصرف ترین و بهترین کود برای درختان پسته است.  کودهای مبتنی بر اوره معمولاً حاوی 46 درصد نیتروژن در ترکیب خود هستند.  نیتروژن از رشد رویشی حمایت می کند و یکی از ارزان ترین کودها است که این دو عامل طرفداران زیادی را به سمت کودهای اوره کشنده است.

بیشتر بخوانید: تاثیر گوگرد مایع برای سیر

کود اوره برای برگ های سبز پسته مانند برای بهبود فتوسنتز گیاه و در نهایت رشد گل استفاده می شود.  این کود را می توان به صورت جداگانه یا همراه با سایر کودها استفاده کرد.  به یاد داشته باشید که کود اوره نباید در سطح خاک استفاده شود زیرا در طی فرآیند به آمونیوم تبدیل می شود و به صورت گاز به هوا باز می گردد و از دسترس درختان دور است.  بهترین زمان برای استفاده از کود اوره برای درختان پسته در دمای سرد، شخم زدن و زراعت فوری است.

اگر در آب و هوای گرم استفاده شود، می توانید با آبیاری کم بیشترین بهره را از این کود ببرید.  استفاده از کودهای اوره در خاک های بسیار قلیایی می تواند باعث افزایش قلیایی خاک و مسمومیت با شوری شود.  بهترین زمان استفاده از کود اوره برای پسته در اسفند و تیر و با اولین آبیاری پس از برداشت است.

بهترین کود برای درختان پسته

سخن نهایی

اگرچه موفقیت در کشت پسته دشوار است، اما استفاده از روش های مناسب کشت می تواند راه موفقیت را هموار کند.  کوددهی اولیه با توجه به نیاز زمین و پسته یکی از اقدامات مهم برای هر کشاورز است.  امروزه انواع کودهای شیمیایی و حیوانی به بازار عرضه می شود تا هر کشاورز و باغداری دارای گستره وسیعی باشد.

  توصیه می کنیم بسته به شرایط درختان و زمین های زراعی خود و با مشورت کارشناسان، کود مورد نیاز خود را تهیه کرده و به روش صحیح مصرف کنید تا محصولات بیشتری با کیفیت بهتر داشته باشید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]