بهترین کود برای درخت پسته

پسته گیاهی است که از دیرباز در نقاط مختلف کشور مورد کشت و پرورش قرار گرفته‌ است. جنگل‌های وحشی و خودروی پسته در نواحی شمال شرقی ایران و هم مرز با ترکمنستان و افغانستان قرار دارند و تصور می‌شود که درخت پسته حدود ۳-۴ هزار سال قبل در ایران کاشته‌ شده است. استان‌های پسته‌خیز کشور عبارت‌اند از: یزد، خراسان، فارس، سمنان، سیستان‌ و بلوچستان، قزوین، مرکزی، اصفهان، و قم که بیش از ۹۰ هزار هکتار سطح زیر کشت باقی‌مانده را به خود اختصاص می‌دهند. بهترین کود برای درخت پسته را در این پست مورد مطالعه قرار می‌دهیم.

آشنایی با درخت پسته

 درخت پسته گیاهی است تشکیل شده از دو پایه یعنی گل‌های نر و ماده به‌طور جدای از یکدیگر و روی درخت مجزایی قرار گرفته‌اند. درخت پسته به‌طور کلی خوشه‌ای است که در خوشه نر گل‌ها به یکدیگر فشرده و متراکم هستند، تعداد زیادتری گل مشاهده می‌شود تا در خوشه ماده که فاصله گل‌ها از یکدیگر بیشتر است و از این‌رو، این نوع گل‌ها خوشه افشان و شلی هستند.

اصول لازم برای افزایش محصول درخت پسته

برای اینکه درخت شما بیشترین محصول را داشته باشد، لازم است که شما یکسری اصول و نکات مراقبتی از درخت پسته را رعایت کنید که این اصول برای جذب مواد مغذی این درخت تاثیر زیادی را دارند که در زیر به آنها اشاره میکنیم:

  1. سلامت و رشد ریشه ها را بررسی کنید
  2. میزان PH و همچنین میزان آهک خاک را کنترل کنید
  3. سعی کنید بهترین کودها را برای درخت پسته انتخاب کنید که بیشترین مقدار جذب و ماندگاری را داشته باشد
  4. سعی کنید که نیاز درخت را از طریق آزمایش خاک تشخیص دهید و متناسب با آن نیاز درخت را انتخاب کنید
  5. از مراقبت‌های بعد از برداشت محصول و مراقبت‌های زمستانه درخت پسته غافل نشوید
  6.  علف‌های هرز را وجین کنید و مراقب میزان آبیاری باشید

بهترین کود برای درخت پسته

بهترین کود برای درخت پسته چیست؟

کود یکی از مواد ضروری در رشد و باروری درخت پسته است. امروزه کودهای زیادی در بازار وجود دارند که انتخاب بهترین کود برای درخت پسته همواره برای کشاورزان و باغداران مشکل به‌نظر می‌رسد. باید بدانیم که بهترین کود برای درخت پسته، کودی است که تمامی عناصر و مواد معدنی ضروری برای رشد و بازدهی درخت را داشته باشد. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا تاثیر و کاربرد هر یک از این عناصر در میزان رشد و بازدهی درختان پسته را برایتان بیان نماییم.

  • نیتروژن : نیتروژن یا ازت عنصر اصلی مورد نیاز برای رشد مناسب شاخه‌ها و بازده مناسب است. رشد و باروری درخت پسته وابسته به نیتروژن است و کمبود آن رشد و تولید محصول را کاهش می‌دهد. نقشه اصلی نیتروژن در پسته، تولید پروتئین‌های گیاهی است. نیتروژن در تمام فصول از برنامه‌های کوددهی درختان پسته برای کاهش رنگ‌پریدگی برگ‌ها و برگ‌های قدیمی قرمز مایل به قهوه‌ای استفاده می‌شود.
  • پتاسیم : پتاسیم کافی به پرشدن مغز پسته، افزایش درصد پسته شکافته و باعث بهبود کیفیت پسته می‌شود. کمبود پتاسیم اغلب منجر به درصد بالایی از پسته‌های خالی می‌شود. علائم کمبود پتاسیم شامل برگ‌های کم‌رنگ، لبه‌های کوچک برگ و برگ‌های خاکستری است. درخت پسته ای که دارای کمبود پتاسیم باشد، راحت‌تر توسط باکتری‌ها آلوده می‌شود.
  • منیزیم : بهترین کود برای درخت پسته کودی است که از منیزیم کافی تشکیل‌ شده باشد. خاک‌های قلیایی، آهکی و گچی باعث کمبود منیزیم شدید در خاک برای مصرف درخت پسته می‌شوند. ‌لذا در اواسط فصل از کودهای منیزیم دار برای اصلاح خاک استفاده می‌شود.
  • فسفر: فسفر نقشی اساسی در ساخت بهترین کود برای درخت پسته را ایفا می‌کند. فسفر نقش فعالی در تقسیم سلولی دارد و به‌خاطر آن در  ATPو همچنین در ساختارهای DNA_RNA ذخیره می‌شود. این عنصر بسیار کند در خاک حرکت می‌کند و توسط ذرات خاک تثبیت می‌شود. در دسترس بودن فسفر خاک بیشتر به PH و مقدار آن در خاک بستگی دارد. خاک کمی اسیدی تا خنثی بهترین PH برای فسفر است. در خاک‌های قلیایی تشکیل فسفات‌های کلسیم با حلالیت کم و تبدیل آهسته به اشکال محلول، در دسترس بودن فسفر را برای درختان پسته کاهش می‌دهد.
  • کلسیم: کلسیم جزو یکی از عناصر مورد نیاز برای افزایش مرغوبیت بهترین کود برای درخت پسته است. اگر مقدار کلسیم موجود در خاک کم باشد، ریشه‌ها خیلی رشد نمی‌کنند و به نسبت آن قسمت‌های هوایی برگ ها دارای پوشش گیاهی زیادی نخواهد بود. کمبود کلسیم در درختان پسته به‌عنوان تعامل با سایر عناصر یا عدم حمل و نقل مناسب در گیاه رخ می‌دهد.
  • سولفات روی : درآخر لازم است بدانیم که سولفات روی یکی از عناصر اساسی برای تهیه بهترین کود برای درخت پسته و رسیدن به بهترین و موفق‌ترین مغز پسته است که برای این مهم باید شرایط خاک مانند سطح PH را در یک محدوده ثابت نگه‌داشت. نوسانات شدید PH می‌تواند به‌راحتی از رشد درخت و توانایی باروری آن جلوگیری کند. درخت پسته برای ارائه‌ی محصولی با مرغوبیت بالا هر ساله باید در دامنه PH حدود 7 تا 7.8 باشد. در خاک‌های اسیدی عناصر داخلی خاک برای تغذیه درخت پسته کمتر جذب می‌شوند ،زیرا میزان سمیت با اسیدیته نیز افزایش می‌یابد. برای اینکه باغ خود را در سطح ایده‌آل نگه دارید، از آهک و سولفات روی در سطح خاک می‌توانید استفاده کنید. سولفات روی همانند عنصری ضروری برای رشد انسان، عنصری مهم برای رشد، تشکیل میوه و پرشدن مغز پسته است. این عنصر معمولاً در اوایل فصل بهار برای باروری هرچه بیشتر درختان پسته مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: کود درخت پسته

زمان مناسب کوددهی درخت پسته

برای رسیدن به نتیجه مطلوب و به دست آوردن درختی با بازدهی بالا، می‌بایست کشاورزان و باغداران یک برنامه کوددهی منظمی را داشته باشند. توصیه ما به باغداران استفاده از یک برنامه کاربردی است که شامل انجام دادن مواردی همچون استفاده از بهترین کود برای درخت پسته و اصلاحات خاک، همچنین نمونه ‌برداری و آزمایش از برگ‌های درخت پسته و خاک و ارزیابی عملکرد آن‌ها برای تعیین زمان مناسب کوددهی است. این سوابق و اطلاعات کمک شایانی را به باغداران در مدیریت باغ‌های پسته می‌کند.

بهترین زمان برای کوددهی درختان پسته اوایل فصل بهار است؛ چرا که در این زمان درختان پسته بیشترین نیاز را به عناصر و مواد مغذی دارند و شما می‌توانید با استفاده از بهترین کود برای درخت پسته این نیاز را رفع کنید و به بازدهی بیشتر درخت خود کمک کنید. باید بدانیم که بهترین شکل کوددهی از طریق ریشه درخت پسته است. بهتر است که کودهای شیمیایی را در شیارهای عمیق در نیمه بیرونی سایه انداز به‌همراه کود حیوانی و گوگرد باتیوب باسیلوس هر ۳ سال یک‌ بار انجام بشود.

برای خرید اسید هیومیک با همکاران ما در آل کود در ارتباط باشید

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]