خرید کود مخصوص توت فرنگی
خرید کود مخصوص توت فرنگی : گیاهان و درختان برای رشد و به ثمر نشستن مانند همه موجودات زنده به غذا و آب نیاز دارند. کود که مادهای طبیعی یا غیرطبیعی است، برای مغذی کردن گیاهان مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده طبیعی یا غیرطبیعی بعد از آب و هوا در رشد درختان و گیاهان تاثیر بسزایی دارد. به همین علت باید بدانیم که برای هر گیاه یا درخت از چه نوع کود و در چه میزانی استفاده کنیم تا برای رشد گیاه مناسبتر باشد.
کود خوب موجب میشود که خاک از لحاظ موادغذایی تامین شود وگیاه بهتر و در نتیجه محصول با کیفیتتر را به ما ارائه دهد. کودها به طور کلی بر دو نوع طبیعی و صنعتی تولید میشوند. در این مقاله میخواهیم به انواع این کودها بپردازیم و بدانیم که کدام کود مناسبتر است. همچنین برای بوتههای ضعیفتر چون توت فرنگی چگونه کودی باید استفاده گردد. پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

انواع کود:
به طور کلی کودی که حاوی کلسیم، منگنز، فسفر، منیزیم، بر، آهن، مولیبدن، ریزمغذیها، هیومیک اسیدها و آمینو اسیدها است، در درجه اول قرار دارد و نبود هر یک از این عناصر در کود موجب میگردد که گیاه شما دچار بیماری و بروز مشکل شود. کودها بر اساس خصوصیات، منشأ و مواد تشکیلدهنده به سه دسته کلی تقسیم میشوند.
1. کود آلی (ارگانیک) حیوانی-سبز-کمپوست
2. کود زیستی (بیولوژیک) باکتری، قارچی، جلبکی، اکتینومیست و میکروارگانیسم مؤثر (EM)
3. کود شیمیایی (معدنی) ماکرو المنت و میکرو المنت
خرید کود مخصوص توت فرنگی :
همانطور که در بالا اشاره کردیم هر گیاهی برای رشد و نمو به نوعی تغذیه و شرایط آب و هوایی نیاز دارد. بوته توت فرنگی نیز برای به بار نشستن به تغذیهای مناسب نیازمند است. به طوری که میوه دهی آن کاملا به تغذیهاش مرتبط است. برنامهریزی برای تغذیه زراعت توت فرنگی بیشتر تحت تاثیر بافت خاک، pH و مقدار ماده آلی خاک است. اولین قدم مهم برای تغذیه مطلوب بوتههای توت فرنگی انجام آزمون خاک است.
زیرا ریشه گیاهان مواد را از خاک گرفته و گیاه را تقویت میکنند و گیاه بعد از مدتی فقیر و ضعیف میشود. کوددهی به موقع و مناسب خاک را از این وضعیت نجات میدهد و در صورتی که خاک غنی شود، گیاه نیز در حالت ایده آل رشد مییابد.
برخی از افراد گمان میکنند که هرچه کودی که برای بوته توت فرنگی در نظر می گیرند، در مقدار زیادتری باشد محصول بهتری دریافت می کنند. اما اینگونه نیست و کود دادن به گیاه نیز حدی دارد که حتما باید به آن توجه شود. به طور کلی فرمول کوددهی برای هر نوع خاکی با نوع دیگر یکسان نیست و این موضوع نه تنها برای بوته توت فرنگی بلکه برای همه گیاهان صادق است. در زیر ویژگیهای کود مناسب برای توت فرنگی را بررسی میکنیم.
برای کاشت توت فرنگی گیاهی که انتخاب می شود باید عاری از هر نوع مریض و دارایی ریشههای قوی و سالم باشد و رنگ ریشهها روشن باشد. گام بعدی انتخاب خاک مناسب برای کشت است که خاکهای سبک شنی با مواد غذایی فراوان و زهکشی خوب مناسبترین خاک برای کاشت توت فرنگی هستند. مهمترین کار بعد از شخم زدن زمین استفاده از کودهای حیوانی و شیمیایی است.
توجه نمایید که قبل از کاشت توتفرنگی، اول باید خاک را با عناصر آلی درمان کرد. یعنی به طور مساوی از ازت و پتاسیم و فسفر باید استفاده کرد و حدودا شش اینچ کود را در خاک کار کرد تاگیاه به محض کاشته شدن مواد مغذی را دریافت کند. بعد از آن باید بوته توت فرنگی را مورد بررسی قرار دهید. اگر رشد آن خوب نبود میتوانید از کود نیتروژن کمک بگیرید.
از سه طریق کود دهی برای زراعت توت فرنگی انجام میشود.
1. ابتدا از طریق اختلاط با خاک قبل از کاشت
2. دوم از طریق آب آبیاری
3. سوم از طریق محلول پاشی برگی
مراحل کوددهی و خرید کود مخصوص توت فرنگی :
فسفر: از شروع گلدهی تا پایان گلدهی و زمان توسعه میوه
کلسیم: از شروع گلدهی تا پایان گلدهی و زمان توسعه میوه
منگنز: از شروع رشد بهاره و سبز شدن جوانه تا شروع گلدهی
منیزیم: از شروع رشد بهاره و سبز شدن جوانه تا شروع گلدهی
بر: در زمان سبز شدن و سفید شدن جوانه
آهن: دوره خواب گیاه و شروع رشد بهاره
ریزمغذی ها: در زمان رشد بهاره گیاه و سبز شدن جوانه
آمینو اسیدها : طی زمان باردهی برای ایجاد مقاومت و رفع تنش و افزایش گلدهی و باردهی
هیومیک اسیدها: ده روز پس از نشا برای آماده سازی بستر خاک جهت افزایش ریشه زنی
برنامه غذایی مناسب برای کشت توت فرنگی:
مراحل رشد | نحوه استفاده | نوع کود |
آماده سازی زمین | خاکی | مصرف کودهای اوره، فسفر و پتاسه با توجه به نتایج آزمون خاک |
پس از استقرار کامل نشا(آبیاری اول) | آبیاری | (هیومیک اسید) مایع شوک |
بیست روز بعد از انتقال نشا | محلول پاشی | 20-20-20 |
قبل از گلدهی | محلول پاشی | فسفر بالای 00-61-12 (دو کیلو در هکتار) یا
8-48-12 + میکرو (نیم کیلو)
|
تشکیل میوه | محلول پاشی | پتاس 121236(سه کیلو در هکتار) یا
سولوپتاس 2 کیلوگرم در هکتار |
دو هفته بعد | محلول پاشی | اسید آمینه |
طی رشد میوه | محلول پاشی | 121236 (سه کیلو در هکتار) یا سولوپتاس 2 کیلوگرم در هکتار |
بعد از برداشت اول | 43-10-5 (سه کیلو در هکتار) |
تاثیر انواع کودها و خرید کود مخصوص توت فرنگی :
کود کلسیم: اگر گیاه فاقد کود کلسیم باشد، در آن نشانههایی از سوختگی انتهایی برگ، رشد غیرعادی انتهای شاخسارها و تغییر رنگ آنها، پیچیده و چروک شدن برگها دیده میشود.
کود پتاسیم: کود پتاسیم در تغذیه توت فرنگی اهمیت بسیاری دارد. مصرف كافی آن موجب افزایش قند و بهبود مزه میوه شده و ویتامین ث و قابلیت نگهداری آن را افزایش میدهد. قهوهای شدن و خشك شدن كناره-های فوقانی پهنك برگها نشانه ی کمبود کود پتاسیم در گیاه است.
کود منیزیم: کمی منیزیم گیاه باعث قهوهای شدن كنارههای بالایی پهنك برگ میشود و سپس توسعه یافتن آن به نواحی بین رگبرگی كه این لكههای كلروزه در نهایت به لكههای نكروزه تبدیل میگردند .
کود مس: رنگ سبز روشن در پهنك برگهای نابالغ جوان مشابه با علائم اولیه كمبود گوگرد كه به تدریج نواحی بین رگبرگی و رگبرگها بجز یك پهنا از كنارههای برگ كه سبز رنگ باقی میماند برنگ سفید در می-آیند .
کود منگنز: رگبرگهای اصلی به رنگ سبز تیره باقی مانده و نواحی بین رگبرگی به رنگ سبز روشن تا زرد درآمده و بدنبال آن كنارههای پهنك برگ بطرف بالا بصورت سطحی میسوزد .
کود ازت: کمبود ازت گیاه باعث میشود برگهای مسن به رنگ سبز روشن درآمده و در ادامه برگها ، دم برگها و كلاهك میوهها به رنگ مایل به قرمز در آمده و برگ های جوان برعكس با كمبود ازت سبزتر میشوند .
کمبود فسفر: در اثر کمبود فسفر پهنك برگ های پایین تر به رنگ قرمز مایل به ارغوانی در می آید .
کود گوگرد: علائم فقدان گوگرد تفاوت بسیار اندكی با علائم كمبود ازت دارد و تمام برگهای گیاهانی كه دارای كمبود گوگرد هستند، هم برگهای جوان و هم برگهای مسن بطور غیریكنواخت زرد رنگ شده و در مراحل پیشرفته نواحی نكروزه به روی پهنك برگ ها توسعه می یابد .
کود روی: در صورت کمبود روی در گیاه پهنك برگها باریك شده و در كمبود شدید كاملا” كشیده و طویل میگردند .
کود آهن: کمبود آهن موجب زرد شدن برگ های جوان در حالیکه رگبرگ ها سبزرنگ باقی می مانند .
دریافتیم که برای داشتن توت فرنگی های مرغوب باید کودی را انتخاب و به خاک گیاه اضافه نماییم که این کمبودها را جبران نماید. کود مناسب باعث کاهش پوسیدگی در میوه ها، افزایش ظرفیت گلدهی و باردهی، افزایش کیفیت میوه (رنگ و طعم) میشود. امیدواریم شناخت این نوع کودها شما را در بهتر پرورش دادن گیاهتان یاری کرده باشد.
با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.
از آنجا که گیاه توت فرنگی به طیف وسیعی از مواد مغذی نیاز دارد برای پرورش آن باید عناصر لازم و مورد نیاز این گیاه را فراهم کنید.
فرآیند عملکرد و کیفیت میوه توت فرنگی به طور مستقیم بسته به نوع تغذیه این گیاه دارد. اگر به دنبال کودی مناسب برای پرورش توت فرنگی و باردهی مناسب این میوه خوشمزه و آبدار هستید، پیشنهاد میکنیم این مقاله را تا انتها دنبال نمایید.
میوه توت فرنگی را بشناسیم
توت فرنگی از جمله میوههای ریز است که به جهت داشتن بو و طعم خاص بسیار مورد توجه مردم است. این میوه سرشار از ویتامین c و عناصر معدنی چون پتاسیم میباشد. در دنیا روز به روز بر اهمیت و سطح کشت این محصول افزوده میشود. این محصول سرشار از آنتی اکسیدان، ترکیبات فنولی، مواد معدنی و اسیدهای عالی است.
برای اینکه ph خاک و مقدار مواد آلی و معدنی موجود در خاک را بشناسیم، ابتدا باید آزمون خاک انجام شده و آنالیز آن انجام شود.
گیاه توت فرنگی باید ریشههای قوی و عاری از هر نوع مریضی داشتهباشد. خاک این گیاه یاید دارای زهکشی خوب و مواد مغذی عالی باشد. بهترین خاک برای توت فرنگی خاک سبک شنی، شنی رسی و شنی لومی است.
ph مناسب خاک توت فرنگی بین ۵/۵ تا ۵/۶ است اگر میزان ph خاک بیشتر از این باشد با زرد شدن برگها مواجه خواهیم شد.
برنامه کودهی توت فرنگی
معمولاً کشاورزان و باغداران برای زمین زراعی خود برنامه خاصی از کود دهی را انجام میدهند. اما به صرفه است که باغدار محترم با رعایت یک برنامه غذایی کامل و اصولی بتواند گیاه توت فرنگی را پروار نماید. یک برنامه کامل و اصولی میتواند اینگونه باشد
- پس از کاشت توت فرنگی جهت بهبود ساختمان خاک و فعالیت میکروارگانیسمهای مفید گیاه، برای توسعه ریشه گیاه و افزایش جذب عناصر غذایی و مغذی کود دهی را انجام میدهند.
- جهت افزایش گلدهی توت فرنگی و طولانی بودن دوره گلدهی آن، از کود دهی قطره یا بارانی استفاده میکنند.
- در زمان تشکیل میوه جهت افزایش کیفیت، طعم، رنگ و همچنین تحریک رشد میوه و اندازه آن از کود دهی استفاده میکنند.
- برای افزایش نگهداری میوه و کیفیت آن کاهش پوسیدگی کوددهی انجام میشود.
به صورت کلی از کودهای حیوانی در کنار کودهای شیمیایی برای مرتفع نمودن کلیه نیازهای توت فرنگی استفاده میشود.
انواع کود مورد نیاز توت فرنگی
-
نیتروژن
تقریباً مهمترین عنصر برای تغذیه توت فرنگی نیتروژن است. نیتروژن باعث تولید پروتئین، کربوهیدراتها و اسید آمینه در توت فرنگی خواهد شد.
این ماده در تشکیل میوه، گلدهی، رشد رویشی، عملکرد و رسیدن میوه تاثیر بسزایی دارد. اگر نیتروژن گیاه کم باشد برگهای قدیمی به رنگ سبز پر رنگ در می آیند و کلاهک میوه مایل به قرمز خواهد شد.
-
فسفر
از دیگر مواد مورد نیاز توت فرنگی فسفر بوده که در مرحله فتوسنتز گیاهان نقش مهمیدارد. فسفر در اندامهای جوان گیاه تجمع پیدا میکند. توت فرنگی از زمان رویش خود تا پایان گلدهی و همچنین در زمان رشد میوه به فسفر احتیاج دارد.
اگر فسفر در گیاه کم باشد باعث ایجاد رنگ قرمز مایل به ارغوانی در برگهای پایینی گیاه خواهد شد.
-
پتاسیم
پتاسیم نیز در توت فرنگی اهمیت زیادی دارد. برای رساندن آب از ریشه به گیاه توت فرنگی عنصر پتاسیم نقش اصلی را داشته و در واقع پتاسیم کاتالیزور فعال گیاه است.
اگر از پتاسیم در زمان مناسب در گیاه استفاده کنیم موجب بهبود طعم میوه و قند گیاه خواهد شد. همچنین پتاسیم مقاومت گیاه نسبت به سرما را افزایش میدهد. چنانچه پتاسیم گیاه کم باشد گیاه کوتاه و ضعیف خواهد شد. رشد ساقه اصلی نیز متوقف میشود. همچنین کمبود پتاسیم باعث خشک شدن کنارههای برگ توت فرنگی و قهوهای شدن آن خواهدشد.
-
کلسیم
از دیگر مواد مورد نیاز توت فرنگی که در تشکیل غشای سلولی و انعطافپذیری گیاه نقش بسیاری دارد کلسیم است.
کلسیم باعث استحکام میوه، پایداری سلولهای گیاهی، محافظت و بالا رفتن قدرت بافت گیاه خواهد شد. همچنین کلسیم باعث جلوگیری از طیف وسیعی از بیماریها در توت فرنگی میشود. اگر کلسیم در گیاه کم باشد باعث چروکیده شدن برگها و سوخته شدن انتهای آن خواهد شد.
-
بور
از آنجا که در کشور ما مسمومیت و کمبود بور در زمینها بسیار زیاد است، باید برای جلوگیری از این اختلال از این ماده استفاده کنیم. کمبود بور نیز مانند کلسیم بر برگهای جوان گیاه تاثیر میگذارد. کمبود بور در گیاه باعث سوختگی بخش انتهای برگ، تاخیر در رشد جوانههای رویشی و زایشی و بد فرم شدن میوه در میوه خواهد شد.
-
منگنز
از دیگر عناصری که در ساخت کلروفیل گیاه نقش دارد منگنز است. معمولاً در خاکهای عالی و خاک هایی که واکنش قلیایی دارند کمبود منگنز وجود دارد. اگر برگها ضعیف بوده و گاهی لکههای روی آن مشاهده کردید به کمبود منگنز در گیاه خود شک کنید.
-
آمینو اسید ها
از دیگر مواد مورد نیاز توت فرنگی که از آن به عنوان پیش سازههای حیاط یاد میکنند، آمینو اسیدها هستند. آمینو اسیدها کاراییهای بسیاری چون: آنزیمی، ساختاری، متابولیکی را بر عهده دارند. برای باردهی بهتر و رفع تنشها از این کود استفاده میکنند.
از عناصر دیگر مورد احتیاج توت فرنگی میتوان به: گوگرد، مولیبدن، منیزیم، روی اشاره کرد.
سخن پایانی
در این مقاله ما به بررسی کودها و نیازهای توت فرنگی پرداختیم و دانستیم که گیاه توت فرنگی برای باردهی و رشد بهتر به انواع مواد مغذی ریز مغذیها و درشت مغذیها احتیاج دارد.
توجه به این نکته ضروری است که برای باغداران محترم تهیه تک تک این کودها و مقرون به صرفه نبوده و هزینه اقتصادی زیادی را به دنبال خواهد داشت. اما نگران نباشید؛ ما به شما کودی را معرفی میکنیم که تنها با خرید آن بتوانید تمامی نیازهای درخت توت فرنگی خود را مرتفع نماید.
در اینجا ما به شما کود شوک کامل ۱۰ ایکس آمریکایی را معرفی میکنیم. این کود کامل تمامی ریز مغذیها و درشت مغذیهای مورد نیاز توت فرنگی را در خود داشته و تهیه آن از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است.
خبر دیگر اینکه اگر از سایت آل کود برای تهیه کود شوک کامل ۱۰ درصد اقدام فرمایید از ۵ درصد تخفیف ویژه نیز برخوردار خواهید شد.
چنانچه در مورد خرید کود و جدول کود دهی توت فرنگی سوالی دارید، کارشناسان مجرب آل کود جهت پاسخگویی در خدمت شما عزیزان هستند.
سلام واقعاخسته نباشی اطلاعات کاملی بود خیلی تشکر میکنم سپاس