کود سویا

کود سویا : خواص بی نظیر سویا کشاورزان را به پرورش آن رغبت می دهد؛ مقدار پروتئین سویا نسبت به شیر و گوشت زیاد می باشد و قریب به یکصد محصول تجاری از دانه های آن بدست می آید و یکی از مهم ترین محصولات دارای روغن گیاهی در جهان به شمار می رود. با توجه به اهمیت سویا نیازمند استفاده از مکمل ها به عبارتی کودهای موردنیاز جهت رشد اقلام زیاد این ماده جهت تامین نیاز کشور و صادرات آن به کشورهای خارج می باشیم.

سویا گیاهی روغنی مخصوص رشد در مناطق گرمسیری محسوب می شود که دارا بودن آن از پروتئین، کنجاله و روغن آن را به عنوان ماده غذایی ارزشمند برای انسان و دام تبدیل کرده است. در هر غلاف سویا ۳ الی ۵ دانه یافت می شود و از ساقه های پرشاخه ای برخوردار بوده و به رنگ های سفید، زرد، سیاه و خاکستری دیده می شود.

کود سویا
کود سویا

دانه های سویا مزه های متفاوتی چون لیمویی،نمکی، سرکه ای دارند و به صورت آجیل سویای بو داده نیز خوردن آن رواج دارد. از دانه سویا مواد پر ارزشی چون شیر سویا، پنیر سویا، کره مارگارین تهیه می شود هم چنین در داروسازی از آن در ساخت داروهای ضد پوکی استخوان بهره می برند.

 دانه سویا حاوی ۳۵ تا ۴۰ درصد پروتئین و دارای اسیدهای آمینه ضروری بی شماری می باشد و کنجاله آن در تغذیه طیور اهمیت به سزایی دارد. گیاه سویا توانایی تثبیت نیتروژن در خاک را دارد و از این طریق در تقویت خاک های کشت بسیار مثمر ثمر تلقی می شود. با توجه به کاربردهای بی نظیر سویا برای انسان، دام و صنعت اقتصاد کشور نیاز است توجه بیشتری به مسئله کود مربوط به سویا پرداخته شود زیرا اگر از مواد غنی محروم بماند از محصولات باکیفیت خبری نخواهد بود.

شرایط رشد سویا:

آبیاری:

میزان آب مورد نیازسویا در حدود ۳۵۰۰ تا ۵۵۰۰ متر مکعب می باشد؛ پس از کاشت بذر بهتر است آبیاری انجام گیرد اما در صورت وجود رطوبت کافی در خاک می توان آبیاری را به زمان دیگری موکول کرد. در روزهای اولیه کشت سویا تعداد دفعات آبیاری باید کم باشد؛ زیرا نیاز گیاه کمتر است اما رفته رفته و با نزدیک شدن به گلدهی و پوشش دانه نیازمند آب کافی خواهد بود. در صورت عدم تامین آب کافی سویا، دانه ها کوچک و ریز شده و گل ها می ریزند.

مواد مغذی مورد نیاز سویا:

سویا به مصرف نیتروژن زیادی نیازمند می باشد اما بخش اعظم نیتروژن مورد نیاز خود را از طریق باکتری های همزیست با ریشه بدست می آورد. در مراحل اولیه رشد سویا تا تقریبا یک ماه پس از جوانه زنی و سبز شدن نیاز نیتروژنی آن به کمک خاک تامین می شود؛ با گذشت زمانی نه چندان طولانی غده ها روی ریشه سویا تشکیل شده و فعالیت باکتری های خود گیاه سویا شروع می شود. بدین ترتیب نیتروژن مورد نیاز سویا از هوا تامین می شود.

عملکرد کود هیومیک اسید و سه بیست بر سویا:

همانطور ک گفته شد نیاز های اولیه نیتروژن سویا از خاک تامین می شود اما خاک همیشه نیتروژن کافی نخواهد داشت؛ ممکن است میکروارگانیسم های مفید بر اثر نادانی های انسان و یا هجوم بیماری از بین رفته باشند. اما با کود هیومیک اسید و کود 20-20-20 نگرانی تأمین نیتروژن برطرف می شود.

کود هیومیک اسید و سه بیست ساختار خاک را تقویت کرده و به حفظ باکتری های مفید خاک کمک شایانی می کنند با سلامتی این باکتری ها تثبیت نیتروژن به خوبی انجام شده و نیاز سویا تامین می شود. از طرف دیگر این دو کود دوستدار طبیعت، تمام عناصر موردنیاز گیاه از جمله نیتروژن را در خود دارند و با افزوده شدن به خاک به رشد هر چه بهتر سویا کمک می کنند.

کود سویا
کود سویا

کود هیومیک اسید چیست؟

این کود از هوموس خاک مشتق شده و از بقایای گیاهی و جانوری انباشت شده چندین ساله در بین خاک و سنگ طی مراحل استخراج به وجود آمده و اکثرا به رنگ قهوه ای تیره مشاهده می شود. این کود آلی تمام مواد آلی تکمیل کننده رشد گیاه را در خود جای داده است.

کود سه بیست چگونه کودی است؟

این کود دارای ۲۰ درصد فسفات، ۲۰ درصد ازت و ۲۰ درصد پتاسیم می باشد از آن جا که مقدار ۲۰ درصد از این سه ترکیب و عنصر را در خود جای داده به کود سه بیست معروف شده است. این کود تمام مواد مغذی محصولات زراعی را دارا می باشد و می توانید جهت نتیجه گیری بهتر نسبت به خریداری اقدام کنید.

هیومیک اسید گیاه را در مقابل تنش های محیطی حفظ کرده وتقویت می نماید؛ تنش های محیطی انتقال مواد مغذی به غده ها را دچار مشکل کرده و کند می کند در نتیجه عملکرد باکتری های تثبیت کننده نیتروژن نیز کم شده و نیاز نیتروژنی سویا به حد کافی تامین نمی شود. استفاده از هیومیک اسید جانی دوباره به خاک می دهد.

برای خاک هایی که حاصلخیزی کمتری دارند لازم است فسفر اضافه شود تا دیگر ضعیف نباشند و سویا به خوبی تولید دانه کند. با افزودن کود سه بیست و هیومیک اسید به خاک، فسفر موردنیاز آن تامین می شود.

 گیاه سویا در مراحل رشد خود به شدت به پتاسیم نیاز دارد طوری که اگر به موقع تامین نشود مراحل رشد رویشی سویا ناقص می شود یا دانه های ریزی تولید خواهند شد. مقداری از کود سه بیست نیاز پتاسیمی گیاه را کاملا برطرف می کند.

حشرات، کرم ها و کنه ها از آفات جدی برای سویا به حساب می آیند؛ این آفات  برگ های سویا، غلاف و دانه های آن را مورد حمله قرار داده و سبب کاهش سطح برگ، تعداد غلاف و در نتیجه تعداد دانه های سویا از لحاظ کمی و کیفی خواهد شد.

کود هیومیک اسید و سه بیست مخصوص مقابله با حشرات و آفات مزاحم می باشند با دسترسی گیاه به این کودهای بی نظیر عرصه بر آفات مزاحم تنگ می شود. این کودها را می توان به صورت پاششی نیز بر روی سویای رویش یافته انجام داد.

استفاده از کودهای هیومیک اسید و سه بیست نه تنها راه مقابله با آفات به حساب می آید، بلکه به گیاه در مقابل بیماری هایی مانند پوسیدگی زغالی، بیماری های قارچی و پوسیدگی ریشه کمک به سزایی می کند.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (4 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]