سولوپتاس

کود سولوپتاس معمولاً برای بهبود عملکرد و کیفیت گیاهانی که در خاک هایی رشد می‎کنند که فاقد مواد مغذی ضروری هستند، اضافه می‎‌شود. بیشتر این کود، از کانسارهای باستانی نمک واقع در سراسر جهان گرفته شده است. کلمه “پتاس” یک اصطلاح عمومی است که بیشتر اوقات به کلرید پتاسیم (KCl) اشاره دارد، اما همچنین در مورد سایر کودهای حاوی پتاسیم مانند سولفات پتاسیم (K₂SO₄ که معمولاً به عنوان سولفات پتاس هم در نظر گرفته می‎شود) نیز کاربرد دارد.

نکات موثر در رابطه با کود سولوپتاس

در حقیقت کود سولوپتاس یکی از ضروری ترین املاح مغذی برای رشد گیاه است، که مشخص شده است فعالیت بیشتر آنزیم‎های موجود در آن، به عنصری به نام پتاسیم وابسته است و به وسیله آن است که به راحتی عملکرد خود را ایفا می‎کند. به طور معمول پتاسیم یک عنصر نسبتاً فراوان در پوسته زمین است و تولید کود سولوپتاس به راحتی قابل تهیه و آماده سازی می‎باشد. با این حال، K₂SO₄ بندرت در طبیعت به شکل خالص یافت می‎شود. در عوض به طور طبیعی با نمک‎های حاوی منیزیم، سدیم و کلرید مخلوط می‎شود. این املاح معدنی برای حذف اجزاء خود به روش های دیگری نیازمندند. از نظر شیمیایی، K₂SO2 با واکنش KCl با اسید سولفوریک ساخته شده است. با این حال، محققان بعداً کشف کردند که می‎توانند تعدادی از مواد معدنی زمین را برای تولید K₂SO₄ ، که امروزه رایج ترین روش تولید است، دستکاری کنند. به عنوان مثال، مواد معدنی طبیعی حاوی K (مانند کاینیت و شونیت) استخراج و با دقت با محلول‎های آب و نمک شستشو داده می‎شوند تا محصولات جانبی آن از بین برود و K₂SO₄ تولید شود. امروزه صنایع مختلف بالاخص صنعت معدن، از روش‎های دیگری برای استفاده از سولفات پتاسیم از دریاچه نمک و از ذخایر معدنی زیرزمینی استفاده می‏کند که بسیار موفقیت آمیز هم بوده است.

سولوپتاس
سولوپتاس

مصارف کشاورزی کود سولوپتاس

پتاسیم موجود در کود سولوپتاس برای تکمیل بسیاری از عملکردهای اساسی در گیاهان مانند فعال سازی واکنش‎های آنزیمی، سنتز پروتئین‎ها، تشکیل نشاسته و قندها و تنظیم جریان آب در سلول ها و برگ ها مورد نیاز است. غالباً، غلظت K در خاک برای حمایت از رشد سالم گیاه، بسیار کم است. سولفات پتاسیم منبع عالی تغذیه K برای گیاهان است. قسمت K از K₂SO₄ هیچ تفاوتی با سایر کودهای معمول پتاس ندارد. با این حال، همچنین منبع ارزشمندی از S را تأمین می‎کند و برای سنتز پروتئین و عملکرد آنزیم مورد نیاز است. از افزودن کلر در برخی خاک ها و گیاهان زراعی باید خودداری شود. در چنین مواردی ، K₂SO₄ یک منبع K بسیار مناسب ایجاد می‎کند. سولفات پتاسیم فقط یک سوم محلول KCl است، بنابراین در هنگام افزودن آن به خاک، از طریق آبیاری حل نمی شود، مگر اینکه نیاز به S اضافی باشد.

بررسی عملکرد کود سولوپتاس و اسید هیومیک

اسید هیومیک از تجزیه بقایای گیاهان و جانوران در طی فرایندهای زیستی حاصل شده است، در واقع در اثر تابش نور خورشید به اجساد گیاهان و جانوران در زیر خاک، موجب می‎شود آن ها به منابع مناسبی از مواد آلی و معدنی تبدیل شوند، که یکی از آن ها اسید هیومیک است که کاربردهای فراوانی را در کشاورزی به عمل آورده است. در حقیقت مهم ترین ویژگی استفاده از اسید هیومیک در صنایع کشاورزی این است که موجب افزایش محصول می‎گردد، چرا که به راحتی می‏تواند آنزیم های موجود در خاک را تحریک کند و به افزایش باروری گیاه کمک کند. از سوی دیگر به ریشه گیاه کمک می‎کند آب و املاح غذایی موثری را جذب کند، اما تاثیرات استفاده از این کود با کود سولوپتاس چیست؟
در واقع تولیدکنندگان غالباً از کود سولوپتاس استفاده می‎کنند. شاخص نمک K₂SO₄ نسبت به برخی دیگر از کودهای حاوی پتاسیم به طور معمول کمتر است، بنابراین شوری کمتری به خاک افزوده می‎شود. در صورت نیاز به میزان بالای این کود، متخصصان زراعت معمولاً استفاده از این محصول را در چند نوبت توصیه می‎کنند. این امر کمک می‎کند تا از تجمع مازاد K توسط گیاه جلوگیری شود و همچنین آسیب احتمالی نمک به خاک به حداقل می‎رسد. در حقیقت کود سولوپتاس از پرکاربردترین کودهای مورد استفاده در کشاورزی است، که به منظور رشد و نمو بهتر گیاه و خاک استفاده می‎شود. استفاده از کود سولوپتاس و اسید هیومیک درخاک، تاثیر شگرفی در کاهش اثرات منفی ناشی از تنش‎های محیطی روی گیاه خواهد داشت، لذا لازم است برای دستیابی به نتیجه مطلوب از کود سولوپتاس مرغوب و با کیفیت و هم چنین کود هیومیک اسید بسیار با کیفیت استفاده کنید تا عملکرد درست و بهبود دهنده ای روی گیاه حاصل گردد.

بیشتر بخوانید: مزایای استفاده از اسید هیومیک

سخن پایانی
در حقیقت امروزه با پیشرفت تکنولوژی در صنعت مواد و کود ، موجب شده کودهای مناسبی تهیه گردد که هم نیاز تغذیه ای خاک را تامین کند و هم از طرفی موجب عملکرد رشد گیاه شود، لذا از مهم‎ترین شاخص‏های موثر در استفاده از کود سولوپتاس می‏توان به میزان حلالیت آن در خاک، میزان درصد کلر به کاررفته در آن و عدم برخورداری از وجود ناخالصی در آن اشاره کرد.

با تشکر از توجه شما آل کود

5/5 - (2 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]