گل قهر و آشتی
گل قهر و آشتی یک گیاه بسیار حساس است که جزء عجیب ترین گیاهان آپارتمانی به شمار میرود. این گیاه زیبا را میتوانید به راحتی در محیط منزل برای خود نگهداری کنید و از جذابیت فوق العاده آن لذت ببرید. ویژگی ممتازی که در مورد این گیاه جالب وجود دارد این است که؛ با لمس کردن آن، گل سریعاً خود را جمع میکند و اصطلاحاً به آن قهر کردن میگویند اما بعد از چند دقیقه لمس نشدن به حالت اولیه و عادی خود باز میگردد.
برگهای این گیاه به شکل مستطیل هستند و پرزهای کوچکی دارند که سطح آنها هم شیارهایی دیده میشود. در واقع این پرزها به لمس شدن، کم و زیاد شدن دما و حرکت حساسیت دارند و هنگام تحریک شدن به سرعت خود را جمع میکنند. رنگ گل این گیاه شاداب، صورتی است و شما میتوانید به راحتی آن را برای خود تهیه کنید.
مراقبت کردن از این گیاه اصلا کار سختی نیست و هر کسی میتوانند به راحتی از آن نگهداری کند. اما و اگر با نکات و موارد مهم در رابطه با نگهداری از این گیاه آشنایی ندارید، بهتر است تا انتهای مطلب همراه ما بمانید و به مطالب ذکر شده توجه کنید.
نکات مهم و شرایط نگهداری از گل قهر و آشتی
-
خاک مناسب
دقت داشته باشید این گیاه به خاکی نیاز دارد که سبک باشد و بتواند آب را برای مدت طولانی در خود نگه دارد. از این رو خاک مورد نظرتان باید زهکشی مناسبی داشته باشد و هنگام آبیاری دچار گل شدگی نشود. بنابر این بهتر است خاک مورد نظرتان از 2 قسمت زغال سنگ، 2 قسمت خاک رس و 1 قسمت شن تشکیل شده باشد.
-
آبیاری صحیح
گل قهر و آشتی باید به صورت مدام مرطوب بماند و آبیاری آن نیز برنامهریزی شده باشد. همین علت باید آبیاری آن هنگامی که رطوبت اضافه از زیر گلدان خارج شد و خاک کمی حالت خشکی به خود گرفت، انجام شود.
البته نباید اجازه دهید که خاک به طور کامل خشک شود زیرا ممکن است به سلامت گیاه آسیب برسد. همچنین توجه داشته باشید؛ میزان آبیاری این گیاه جذاب به اندازه گیاه، فصل، وضعیت آب و هوایی و خاک بستگی دارد و باید حتما این عوامل را هم در نظر بگیرید.
-
انتخاب گلدان مناسب
گلدان مورد نظرتان باید از زهکشی عالی برخوردار باشد تا از خاک داخل آن دچار گل شدگی نشود و ریشهها در داخل آن نیز به هم فشار وارد نکنند. بنابر این میتوانید از یک گلدان به اندازه 13 سانتیمتر پهنا کمک بگیرید.
-
دمای مطلوب
گیاه قهر و آشتی برای رشد مطلوب و گلدهی به دمایی بین 21 الی 30 درجه سانتیگراد نیاز دارد. بنابر این بهتر است گلدان آن را در مکانی قرار دهید که دمای آن جا بیشتر و یا کمتر از این میزان نباشد زیرا ممکن است گیاهتان آسیب ببیند.
-
نور مورد نیاز
سعی کنید گل قهر و آشتی را در مکانی قرار دهید که در آن جا نور کافی وجود داشته باشد زیرا این گیاه در صورت دریافت نکردن نور مناسب، به مرور زمان بسته میشود و نمیتواند به خوبی شکوفه بدهد. به همین خاطر گلدان آن را در کنار یک پنجره آفتابی قرار دهید تا بتواند نور مورد نیاز خود را دریافت کند و به رشد نمو خود نیز ادامه دهد.
-
رطوبت کافی
دقت داشته باشید که این گیاه به هیچ عنوان نباید در مکانهای خیلی خشک قرار بگیرد زیرا ممکن است رشد آن متوقف شود. بنابر این اگر محیط منزلتان خشک است، توصیه میکنیم از یک دستگاه بخور بهره بگیرید و با کمک آن، رطوبت مورد نیاز گیاه را تامین نمایید. یا این که میتوانید هر روز کار غبار پاشی را با استفاده از یک آبپاش مناسب انجام دهید.
-
کوددهی صحیح
گل قهر و آشتی از توانایی تبدیل نیتروژن برخوردار است و میتواند نیتروژن مورد نیاز که برای گیاه در دسترس نیست را به آمونیاک و یا دیگر ترکیبهای نیتروژن ترکیب کند. به همین علت باید در فصل بهار، هر 2 هفته 1 بار کار کوددهی گیاه را انجام دهید تا این ویژگی و توانایی گیاه به خوبی حفظ شود.
دقت داشته باشید که کود موردنظر باید از پتاسیم نسبتاً بالایی برخوردار باشد زیرا پتاسیم به نوعی سوخت گیاه محسوب میشود و اهمیت زیادی در سلامت گیاه قهر و آشتی دارد. یکی از کودهایی که میتوانید با خیال راحت از آن بهره بگیرید، کود طبیعی و آلی اسید هیومیک است.
این کود با خاصیتهای فوقالعادهای که دارد، میتواند به خوبی تمامی نیازهای گیاه را تامین نماید و از آسیب رسیدن به آن نیز تا حدود زیادی جلوگیری نماید. علاوهبر پتاسیم، در کود هیومیک اسید مقدار زیادی آهن، فسفر، منیزیم، روی، نیتروژن و کلسیم نیز وجود دارد که میتواند به شادابی بیشتر گیاه کمک زیادی کنند. بهتر است بدانید که بهترین نوع کود اسید هیومیک، کود مایع است زیرا این نوع کود بهتر جذب ریشه گیاه میشود و سریعتر اثر خود را بر روی گیاه به جای میگذارد.
-
قلمه زدن
هر چند وقت یک بار لازم است برای تحریک رشد گیاه، ساقههای آن را قلمه بزنید. هنگام انجام دادن این کار دقت داشته باشید که به ساقه اصلی گیاه زیبای قهر و آشتی آسیب نرسانید و حتما از ابزار تیز و ضدعفونی شده بهره بگیرید تا بیماری به گیاه انتقال نیابد. بعد از قلمه زدن ساقه، باید آن را در گلدان دیگری بکارید و سپس آن را به میزان کافی آبیاری کنید.
دقت داشته باشید که قلمه کاشته شده در گلدان دیگر را باید برای چند روز در مکانی نسبتاً گرم با آب و هوای مرطوب قرار دهید تا قلمه بتواند ریشهدهی مناسبی داشته باشد و رشد آن هم متوقف نشود.
مشکلات، آفات و بیماریهای رایج گل قهر و آشتی
کنه، شته، شپشک آرد آلود، آفات عنکبوتی قرمز، اصلی ترین آفاتی هستند که میتوانند این گیاه زیبا را مورد حمله قرار دهند. از این رو برای جلوگیری از وارد شدن آسیب به گیاه در برابر این آفات، باید از کودها و حشرهکشهای مناسب بهره بگیرید.
دقت داشته باشید که رطوبت بیش از اندازه نیز میتواند موجب شود گیاه در معرض عفونتهای قارچی قرار بگیرد و به مرور زمان از بین برود. بنابر این باید برای جلوگیری کردن از چنین مشکلاتی حتما گیاهتان را در مکانی قرار دهید که جریان هوای مناسبی در آن جا وجود داشته باشد و رطوبت در فضا حبس نشود.
یکی دیگر از رایج ترین مشکلاتی که ممکن است برای این گیاه اتفاق بیفتد، زرد شدن برگهای آن است. دلیل این مشکل میتواند زیادهروی در مصرف آب یا خشکی بیش از حد گیاه باشد که در نتیجه موجب ریزش برگها نیز خواهد شد. برای جلوگیری کردن از این مشکل بهتر است توجه بیشتری به دما و آبیاری گل در فصلهای مختلف داشته باشید و به صورت خودسرانه دست به اقدامات غیر ضروری نزنید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را مطالعه کنید : اسید هیومیک
سخن پایانی
به طور معمول اگر تمام این نکات و موارد مهم درباره گل قهر و آشتی را در نظر بگیرید، میتوانید تا مدتهای زیادی آن را داشته باشید و از آسیب وارد شدن به سلامت گیاه نیز جلوگیری نمایید. البته بهتر است به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید؛ اگر این گیاه جذاب و تماشایی زیاد باز و بسته شود، به مرور زمان عوامل محرک حساسیتی آن از بین میرود و آسیب میبیند. به همین علت هم باید آن را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید تا گل دچار آسیب نشود.
بدون دیدگاه