زمان آبیاری زعفران

زعفران جز گیاهانی است که به آب کمتر نیاز پیدا می کند و به همین خاطر هست که بسیاری گمان می کنند که می توانند زعفران را به صورت دیم کشت بکنند و به آبیاری احتیاجی نیست، ولی این را لازم است بدانید که مهم ترین و اصلی ترین مرحله کاشت موفق زعفران؛ آبیاری و دفعاتی که انجام می شود است. در این مقاله درباره زمان آبیاری زعفران و نحوه آبیاری صحبت خواهیم کرد.

زمان آبیاری زعفران

دوره رشد کردن زعفران در پاییز و زمستان است به همین خاطر هم به آب کم احتیاج دارد و معمولا با آب باران و برف نیاز آبی خود را تامین می کند، ولی در چند مرحله رشدی مواد غذایی و آبیاری حتما باید انجام شود که نمی توانیم آن را نادیده بگیریم.

 رعایت نکردن نحوه آبیاری موجب می شود گلدهی مزرعه زعفران بسیار تحت تاثیر قرار بگیرد.

نکته بسیار حائز اهمیت که قبل از شروع آبیاری نیاز است تا بدانید، کیفیت آب مزرعه می باشد، آب شوری که املاح داشته باشد برای آبیاری اصلا مناسب نیست.

زمان آبیاری زعفرانحتما قبل از اقدام کردن به آبیاری توضیحات را مطالعه بفرمایید، کلا آبیاری زعفران در زمین در ۵ مرحله البته با بستگی به منطقه می تواند کمتر هم باشد انجام می گردد.

بیشتر بخوانید: کود سفید برای زعفران

زمانی که گیاهان در خواب زمستانی هستند، زعفران شروع به رشد و نمو می کند و آب و مواد غذایی دریافت می کند، در زمستان شدت تبخیر آب خیلی کمتره از این رو نیاز زعفران به آب هم کمتر می شود.

بهترین زمان برای آب دادن زمان بیداری گیاه است از این روز باید زمین را بررسی کنیم و ببینیم جوانه های آن ۲ سانتی متر شده اند یا خیر!

قبل از انجام آبیاری به این توجه داشته باشید که میانگین دما در دوروز گذشته ۱۲ درجه باشد زیرا که زعفران برای شروع فعالیت خود نیاز به شوک دمایی دارد، و باآبیاری می توان این اتفاق را رقم زد، توجه داشته باشید که برنامه بارشی منطقه تان در هفته های قبل چگونه بوده است،

زیرا که اکثر آبیاری های زعفران به همراه کود انجام می گردد و بارندگی موجب می شود کودی که مصرف شده حدودا از بین برود و شسته شود.

اولین آبیاری زعفران: بار آب

این آبیاری به صورت عمیق و سنگین انجام می شود؛ زیرا که این گیاه در فصل بهار و تابستان آب بسیار کمی دریافت کرده و عمق زمین خشک می باشد، این نوع آبیاری تقریبا ۳ تا ۴ ساعت زمان می برد تا عمق ۳۰ سانتی متری زمین به راحتی مرطوب شده و بتواند حاصل خیزی خود را دوباره به دست بیاورد.

زمان آبیاری زعفران

در اولین آبیاری از کود های پتاس بالا استفاده می شود که در افزایش گلدهی تاثیر گذار است، البته این روش زمانی جواب خواهد داد که زمین شما غنی از پتاسیم نباشد در غیر این صورت استفاده کردن از کودهای پتاس بالا می تواند برعکس عمل کند و با ایجاد کردن مسمومیت مقدار گلدهی را کم کند.

دومین آبیاری زعفران: زاج آب

این روش بعد از آبیاری اول و ده روز بعد از برداشت گلدهی انجام می شود در آبیاری دوم از کودهای ازته استفاده می گردد، که موجب تقویت ریشه و نیز پیاز زعفران میشود، دقت داشته باشید که اگر قصد استفاده از کودهای ازته همچون کود اوره را دارید، باید طبق آزمایشات نیاز مزرعه را بررسی کرده و سپس از آن استفاده کنید زیرا که استفاده بی رویه می‌تواند آسیب و خسارات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که بین آبیاری اول و آبیاری دوم حاصلخیزی خاک را با آبیاری های سطحی نگه دارید.

سومین آبیاری زعفران: وجین آب

آبیاری سوم همانطور که از اسمش پیداست انجام می‌شود تا سطح خاک نرم شده و عملیات وجین به راحتی انجام بگیرد، در زمانی که در فصل پاییز و زمستان باران کافی وجود داشت احتیاجی به استفاده از این روش نیست.

زمان آبیاری زعفرانچهارمین آبیاری زعفران:بوُنه

این آبیاری در آخرای ماه اسفند زمستان انجام می شود و برای حفظ رطوبت پیاز موجود در خاک و رشد پیاز هایی که تازه تکثیر شده اند بسیار اهمیت دارد به همراه این آبیاری از کودهای اوره هیومیک اسیدو جلبک دریایی استفاده می شود، که مقدار و میزان آن را کارشناس با بررسی خاک و مزرعه شما تجویز می کند.

بیشتر بخوانید: افزایش باردهی درخت شلیل

پنجمین آبیاری زعفران: زرد آب

زرداب آخرین آبیاری مزرعه است که کسانی که زعفران می کارند در اواخر فروردین ماه فصل بهار که برگهای زعفران رو به زردی و خزان شدن رفته‌اند انجام می دهند این روش آب دادن برای ذخیره سازی رطوبت پیاز ها برای گذران خواب زمستانه حتما لازم است پس دقت کنید حتما بعد از انجام آبیاری باید برگهای زرد شده و خزان شده رو بچینیم این آبیاری در بارور شدن و میزان بازدهی پیاز های جدید بسیار موثر است.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]