فصل برداشت زعفران در خراسان

فصل برداشت زعفران در خراسان در چه ماهی است؟ زرپران به اصطلاح زعفران یک بار در سال گل می دهد، که در روز های اول کیفیت خوبی دارند، و اگر به کلاله آن آفتاب بخورد مقدار کروسین آن کم می شود، زعفران در درمان بسیاری از بیماری ها و زفع کردن خستگی تاثیر دارد، هنگام برداشت زعفران که معروف به طلای سرخ است باید حساسیت زیادی به کار برده شود.

شرایط مناسب برای برداشت زعفران

به طور کلی برای این که زعفران را بشود برداشت کرد باید شرایطی ایجاد شود:
• دمای پیاز ها به ۸ درجه سانتی گراد برسد
• حدودا دو هفته بعد از آبیاری اول، دیده شدن گل های رنگ بنفش زعفران اتفاق بیافتد
• دمای هوایی مناسب باتوجه به هر منطقه متفاوت است
• باتوجه به هر منطقه و شرایط خاک فصل گلدهی زعفران در برخی مناطق آبان ماه و در برخی مناطق دیگر، آذر ماه می باشد.

فصل برداشت زعفران در خراسان• حدود دو تا سه هفته پس از مشاهده اولین گل زمان برداشت طول می کشد، ولی بهترین کیفیت برای سه روز اول است.
• باید هنگامی که گل ها به صورت نیمه باز و غنچه بودند، قبل از آفتاب برداشت انجام شود.
• بسته به منطقه کشت ساعت برداشت هم متفاوت است.
• در خراسان رضوی صبح زود زعفران برداشت می شود، اما در کرج ساعت ۹ تا ۱۰ صبح است.
• پس از اینکه زعفران برداشت شد، در ظرف های تمیز و بدون این که به گل ها ضربه ای وارد شود حمل گردد.
• حدودا ۲۰ دقیقه تا ۲ ساعت سعنی هرچه زودتر زعفران خشک شد پس عطر و رنگ آن هم بیشتر است.

بیشتر بخوانید: میزان کشت زعفران گلخانه ای

تولید زعفران در خراسان

در سال های گذشته مقدار تولید زعفران در ایران ۴۳۹ تن بود و این مقدار محصول از ۱۲۱ هزار و ۲۵۰ هکتار از مزرعه ها برداشت شده است، همچنین مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی مشهد مقدار برداشت زعفران در خراسان رضوی را ۳۰۲ تن اعلام کرده.
بیشتر از ۹۲ درصد زعفران دنیا در کشورمان ایران تولید می گردد و خراسان رضوی جز اصلی ترین و بزرگترین تولید کننده بیش از ۷۰ درصد زعفران در جهان می باشد.

خشکسالی اثرات نامطلوبی روی کشاورزی و باغ داری محصولاتی همچون زعفران گذاشته است، که با وضعیتی که موجود است پیش بینی می شود محصول زعفران برای امسال ۴۰ الی ۵۰ درصد کاهش یابد.

فصل برداشت زعفران در خراساندرنتیجه تولید زعفران در مشهد که تا سال گذشته بیشتر از ۳ کیلو گرم در هکتار بود، امسال با کاهش رو به رو شود، برای زعفران حداقل به ۲۱۰ نفر نیروی کار نیاز است که هر هکتار کشت کردن زعفران حدودا برای یک نفر شغل دائم ایجاد می کند.

جمعیت کسانی که از بخش کشاورزی بهره برده اند متناسب با زعفران تا سال گذشته در مشهد ۱۱۷ نفر بوده که با حساب کردن اینکه هر خانوار ۵ نفره، تعداد کسانی که از قسمت تولید زعفران منفعت اقتصادی می برند ۵۸۰ نفر می باشد.

از ۱میلیون هکتار زمین کشاورزی و باغداری و زراعی که در خراسان رضوی وجود دارد، ۷۲.۶ درصد آن کشت آبی و ۲۷.۳ درصدش کشت دیم می شوند.

در فعالیت هایی ک مربوط به زراعی است نسبت به این شامل ۶۴.۴ درصد زیر کشت آبی و ۳۵.۶ درصد زیر کشت دیم هستند و در فعالیت های مربوط به باغی ۸۷ درصد کشت آبی و ۱۳ درصد کشت دیمی می شوند.

زمان برداشت زعفران در تربت حیدریه

تربت حیدریه هم یکی از شهر های خراسان رضوی است که در ۱۴۰ کیلو متری مشهد قرار دارد، زعفران برای کشت نیاز به آب و هوای مناسب دارد که تربت حیدریه از این جهت بسیار مناسب است‌.

تربت حیدریه دارای ۳۰ هزار هکتار زمین برای کشت است که باعنوان بزرگ ترین عرضه کننده زعفران در جهان شناخته می شود، در این شهر آبان ماه بهترین زمان برداشت طلای سرخ است و مردم این شهر اغلب مشغول به جمع آوری زعفران می باشند.

چگونه گل زعفران را از کلاله جدا می کنند؟

جدا کردن گل زعفران از کلاله نیازمند دقت و حساسیت بالایی است، و همچنین در کنار دقت بالا سرعت عمل هم نیاز دارد، فرایند جدا کردن گل زعفران باید تمیز و بدون آلودگی باشد.

فصل برداشت زعفران در خراساندر نهایت: معمولا برداشت طلای سرخ در فصل پاییز است، اگر شما نیز به تازگی شروع به کاشت زعفران کردید نباید این توقع را داشته باشید که در سال های نخستین بار دهی زیادی به شما بدهد، در سال اولی که کشت انجام می شود ممکن است که فقط یک تعدادی از پیاز های درشت گل بدهند، در این مقاله به زمان برداشت زعفران در خراسان، تربت حیدریه و اطلاعاتی ارزشمند درباره خود گیاه زعفران پرداختیم. امیدواریم برایتان مفید بوده باشد.

بیشتر بخوانید: کود سولفات روی 

جدا کردن طلای سرخ بستگی به تصمیم کشاورز دارد سرگل باشد یا پوشال.

هرساله با فرا رسیدن برداشت زعفران، دلال ها و سودجویان هم پا به میدان می گذارندو گاهی با کار هایی غیر قانونی کاری می کنند که حتی کشاورز زحمت کش سودی به دست نمی آورد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]