فصل برداشت زعفران در کرمانشاه

حدود 10 سال است که کشت زعفران در کرمانشاه نیز رواج پیدا کرده و مساحت شایان توجهی از اراضی این استان را به زیر کشت زعفران برده است. کرمانشاه که همواره یکی از مهم ترین قطب های کشاورزی ایران بوده اکنون با کشت  و تولید زعفران گامی مهم در توسعه کشاورزی میهن و ثروت سازی برای این مرز و بوم برداشته. در ادامه این مقاله از چند و چون کشت و برداشت زعفران و فصل برداشت زعفران در کرمانشاه برایتان می گوییم.

آیا کرمانشاه برای کشت زعفران مناسب است؟

بله، طی ده سال گذشته به صورت کاملا عملی و تجربی به ما ثابت شده که این استان قابلیت پرورش و تولید محصول با کیفیت زعفران را د ارد. اما اگر بخواهیم به لحاظ دقیق تر و از جهت علمی و آماری این پرسش را بررسی کنیم باید اول ازهر چیز به شرایط اقلیمی و آب و هوای کرمانشاه بپردازیم.

فصل برداشت زعفران در کرمانشاهآب و هوای کرمانشاه

شرایط مورد نیاز کشت زعفران به لحاظ آب و هوایی این است که منقطه آب و هوایی خشک و کم باران داشته باشد و مهم تر اینکه از زمستان هایی سرد و تابستان های گرم برخوردار باشد. از این جهت باید گفت که استان کرمانشاه با میانگین دمای 35 درجه سانتی گراد در تابستان و منفی 12 درجه در دی ماه، به خوبی این ویژگی را دارد.

حداکثر دمای قابل تحمل برای گیاه زعفران یعنی گل زرپران، نهایتا 45 الی 50 درجه سانتی گراد می باشد و این یعنی دمای تابستانی کرمانشاه برای کشت زعفران مناسب است.

بیشتر بخوانید: کود NPK مخصوص توت فرنگی

زعفران و بارش باران در کرمانشاه

گیاه زعفران گیاهی کم آب است و با وجود اینکه به ندرت ممکن است دچار آفت شود اما آبیاری بیش از حد می تواند سبب آسیب به ریشه زعفران و حتی دعوت آفات متفاوت به مزرعه شما گردد. این همان دلیلی است که سبب می شود زعفران در استان های کم باران و خشک کشت شود.

گیاه زعفران در طول سال به 2 تا 4 مرحله آبیاری نیازدارد. دو مرحله از این مراحل در هر صورت باید انجام شوند. مرحله اول، قبل از برداشت زعفران، مرحله دوم بعد از برداشت زعفران . این دو مرحله در هر کجای کشور و با هر شرایط آب و هوایی باید با دقت و وسواس فراوان انجام شوند. اما مرحله سوم و چهارم که مربوط به اواخر زمستان و اوایل بهار می شوند تنها در صورت نبود باران در منطقه صورت می گیرند. بارندگی در استان کرمانشاه از مهر ماه آغاز می شود و تا اواخر بهار ادامه دارد. این امر سبب می شود تا کشاورزان نیازی به آبیاری سوم و چهارم زعفران نداشته باشند که در شرایط بحران آب کشور بسیار مهم است.

فصل برداشت زعفران در کرمانشاه شروع کشت زعفران در کرمانشاه

کشت زعفران در استان کرمانشاه در مزرعه ای نیم هکتاری در اطراف شهر کرمانشاه شروع شد. با توجه به نتایج موفقیت آمیز این ساختار شکنی و نوآوری، پس از آن کشت زعفران در این استان سیری صعودی یافت و تا به امروز در حال توسعه و گسترش بود. با وجود این که در امروزه کشت زعفران در سر تا سر این استان صورت می گیرد اما همچنان به لحاظ مساحت زمین زیر کشت و میزان برداشت محصول شهر کرمانشاه در میان سایر شهرستان ها رتبه اول را دارد.

با وجود سابقع کم استان کرمانشاه در کشت زعفران اما با توجه به آمار و ارقامی که از سازمان جهاد کشاورزی استخراج شده این استان به صورت سالانه 1700 کلیوگرم محصول زعفران تولید می کند. لازم به ذکر است که در همین مدت کوتاه 422 هکتار زمین از اراضی این استان زیر کشت زعفران می باشد.

بیشترین مساحت زیر کشت زعفران در استان کرمانشاه در کدام شهرستان هاست؟

به ترتیب بیشترین مساحت زیر کشت زعفران در کرمانشاه به صورت زیر است:

  1. کرمانشاه
  2. دالاهو
  3. هرسین
  4. اسلام آباد غرب
  5. صحنه
  6. کنگاور
  7. جوانرود
  8. گیلان غرب
  9. ثلاث باباجانی

فصل برداشت زعفران در کرمانشاهبرداشت زعفران در کرمانشاه

به طور کلی گیاه زعفران گیاهی است که فرایند محصول دهی آن یک سال به طول می انجامد. کشت زعفران هر ساله در اواسط یا اواخر تابستان انجام می شود و با توجه به نوع و دمای آب و هوای منطقه در اواسط یا اواخر پاییز محصول می دهد. در نواحی سردسیر گلدهی زعفران زود تر اتفاق می افتد و معمولا این نواحی از اواخر مهر شاهد گلدهی گیاهان زعفران خود هستند. اما در نواحی گرمسیر گلدهی با حدود 2 الی 3 هفته تاخیر آغاز می شود.

بیشتر بخوانید: کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ برای درخت هلو

می توان گفت در استان کرمانشاه معمولا اواسط آبان ماه می توانیم شاهد گلدهی گیاهان زعفران مزرعه خود باشیم و نسبت به برداشت آن ها اقدام کنیم. دوره گلدهی زعفران نیز بی ن1 الی 3 هفته طول می کشد و محصولات در همان روز اول برداشت می شوند. زیرا برخورد نور آفتاب به زعفران و مواجه زیادی با سرمای هوا سبب خشکی گل و کاهش رنگ آن می شود و از کیفیت محصول می کاهد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]