کود نیشکر

کود نیشکر

کود نیشکر : نیشکر از گیاهان ساقه بلند و چند ساله، متعلق به خانواده غلات میباشد که تولید آن به دلیل ذخیره سازی قند در ساقه های خود توسط کشاورزان در مناطق مختلفی از کشور به ویژه استان خوزستان در سطح وسیع انجام میگیرد. نیشکر از آن دسته گیاهانی است که می توان آن را در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کشت نمود.

گیاه نیشکر نیز مانند هر محصول دیگری نیازهای کودی و آبی مخصوص به خود را دارد که در این بین به دلیل بلندی ساقه های نیشکر و عدم امکان عبور ماشین آلات کشاورزی پس از رشد این گیاه، بایستی از روش کوددهی مناسبی استفاده نمود زیرا نیشکر نیاز بسیار بالایی به عناصر غذایی از جمله نیتروژن و فسفر دارد به گونه ای که عدم تامین به موقع آن در محصول نهایی تاثیر بسیار منفی بر جای خواهد گذاشت.

لذا توصیه میکنم نگاه مهربان خود را به این مقاله از سایت آل کود بسپارید تا پیرامون کود نیشکر به اطلاعات کامل و مهمی دست پیدا کنید؛ باشد تا شاهد تولید چشمگیر این محصول اقتصادی شوید.

کود نیشکر
کود نیشکر

ساقه نیشکر، منبع استخراج قند

ساقه نیشکر برخلاف دیگر غلات که توخالی هستند، از ارزش بالایی برخوردار میباشد زیرا مغزی را درون خود جای داده که محل اصلی ذخیره ساکارز یا قند میباشد. هر ساقه نیشکر ۹۰ درصد عصاره دارد که ۱۴ تا ۱۷ درصد آن را قند تشکیل داده است. گفتنی است بیشتر ذخیره قند ساقه، در بخش مرکزی و پایین آن صورت میگیرد؛ با توجه به اینکه از هر تن ساقه نیشکر رقمی در حدود ۸۵ تا ۱۱۰ کیلوگرم قند استخراج و تولید می گردد، کشاورزان عزیز بایستی برای تولید پر بازده محصول، نیازهای این گیاه را در طول دوران رشد فراهم کرده و از آن آگاه باشند.

نیاز آبی و کودی نیشکر

نیشکر از آن دسته گیاهانی است که در طول دوران رشد در برابر کم آبی و غرقابی شدن ریشه بسیار حساسیت دارد. این گیاه به آب فراوان و کافی نیاز داشته و در عین حال از آبیاری بیش از حد گریزان است زیرا زمینه خفگی ریشه و ابتلا به بیماری های قارچی فراهم می گردد.

بهترین روش آبیاری گیاه نیشکر، آبیاری اندک مکرر و منظم است. از سوی دیگر بهترین شیوه کوددهی نیشکر نیز برطرف کردن نیاز آن از طریق کود آبیاری میباشد؛ با این روش میزان عناصر خارج شده از طریق آبشویی کاهش یافته و هم چنین میتوان کود شیمیایی را تقسیم نموده و در دفعات مکرر به گیاه داد.

با انتخاب روش کود آبیاری به دلیل توزیع یکنواخت و مساوی کود، رشد گیاهان نیشکر یکدست بوده و سبب میشود ظاهر مزرعه شما به خوبی دیده شود هم چنین رسیدن محصول و برداشت آن در یک دوره زمانی انجام خواهد گرفت.

کوددهی مزارع نیشکر

برای تولید و بهره وری هر چه بیشتر در مزارع نیشکر، بایستی از نیاز های کودی این گیاه آگاهی داشته باشیم تا با تامین به موقع و مناسب عناصر غذایی، میزان برداشت ساقه های نیشکر و تولید قند در هکتار را افزایش دهیم.

کود های حاوی نیتروژن برای نیشکر

یکی از عناصر اصلی مورد علاقه گیاه نیشکر، ازت می باشد به گونه ای که وجود مقادیر کافی از نیتروژن، در رسیدگی نیشکر بسیار اهمیت دارد و حتما بایستی در دوران رشد ساقه گیاه به خرد آن برود. اما به مرور زمام و هر چه به برداشت نیشکر نزدیک شوید، این مقدار بایستی به تدریج کاهش پیدا کند.

به طور کلی میزان نیتروژن موردنیاز مزارع نیشکر بین ۱۲۰ تا ۱۶۰ کیلوگرم در هکتار میباشد که برای تامین آن بر اساس شرایط خاک و بررسی میزان نیتروژن، پس از مشورت با کارشناسان آل کود میتوانید از کودهای نیتروژن دار مانند کود نیتروژن مناسب استفاده نمایید.

نکته

از مصرف خودسرانه و زیاده روی در تامین نیتروژن گیاه نیشکر خودداری کنید و کار را به کارشناسان بسپارید زیرا استفاده غیر اصولی از کود نیترات نه تنها کار درستی نیست، بلکه کیفیت قند تولیدی و عصاره موجود در ساقه را بسیار کاهش خواهد داد. لذا سعی کنید در کوددهی مزارع نیشکر حد اعتدال را رعایت کرده و مقدار مورد نیاز از کود را در اختیار گیاه خود قرار دهید.

کود فسفره برای نیشکر

عنصر مهم دیگری که نیشکر بدان نیاز دارد، فسفر میباشد. فرآیندهای مهمی نظیر فتوسنتز، رشد و گسترش ریشه جهت جذب مواد غذایی و آب، رشد نهایی نیشکر و تولید ساقه های پر عصاره و فراوان، همگی با تامین فسفر امکان پذیر خواهد شد.

مقدار استفاده کود فسفر در مزارع نیشکر، ۲۵ تا ۴۵ کیلوگرم در هکتار میباشد که مقداری از آن را پیش از کشت به خاک می دهند.

بهترین گزینه برای تامین فسفر موردنیاز گیاه نیشکر، کود ۱۰.۵۲.۱۰، سوپر فسفات تریپل و سه بیست میباشد که به پس از بررسی شرایط خاک بهتر است نسبت به تامین آن اقدام نمود.

از سوی دیگر اصلی ترین گزینه برای اصلاح خاک و کمک کننده برای افزایش جذب مواد غذایی توسط ریشه و توسعه ریشه در دل خاک، کود هیومیک اسید شوک میباشد که با ویژگی های منحصر به فرد خود میتواند محصول پر بار نهایی را به شما عزیزان هدیه دهد.

کود نیشکر
کود نیشکر

 

با مصرف اسید هیومیک دیگر نگران کم آبی و محدودیت در استفاده از آب برای گیاه نیشکر نخواهید شد؛ زیرا این ماده، میزان‌ نگهداری آب در اطراف خاک و ریشه گیاه را افزایش میدهد که سبب می شود گیاه در مدت طولانی تری تشنه شود.

همچنین با افزودن اسید هیومیک به خاک جذب عناصر غذایی توسط ریشه افزایش پیدا کرده و چون تداخلی با مصرف دیگر کودها ندارد، کارایی کودهای شیمیایی را چند برابر خواهد کرد.

کود سولوپتاس برای نیشکر

پتاسیم نیشکر را در داشتن ساقه های پر و قوی یاری می نماید طوری که در اثر کمبود آن ساقه ها لاغر و نرم خواهند شد؛ با کاهش حجم و وزن ساقه، میزان ذخیره و کیفیت قند نیز کاهش چشمگیری پیدا خواهد نمود.

لازم به ذکر است مقدار پتاسیم موردنیاز نیشکر در هر هکتار، ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم می باشد که بایستی با مدیریت صحیح آن را در اختیار گیاه قرار دهید.

زمان استفاده از کود برای نیشکر

زمان استفاده و تزریق کود به گیاه، به توسعه ریشه و دوره رشد نی وابسته است که شما عزیزان می توانید برای گرفتن مشاوره  و مشورت با کارشناسان آل کود از بالای همین صفحه با ما در ارتباط باشید.

با تشکر از توجه شما آل کود

5/5 - (2 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]