قلمه زدن فیکوس

گیاه فیکوس یکی از درختچه های خوشگل و زیبا است که برگ های آن نیز به صورت براق و چرمی است. لازم است بدانید که نگهداری از این گیاه زیبا در آپارتمان ها نیز ممکن است و در صورت نیاز شما عزیزان می توانید به راحتی این گیاه را قلمه بزنید و تکثیر کنید! تنها نکته ای که نیاز است بدانید این است که قلمه زدن این گیاه دارای راه و روش خاص و منحصر به فردی است که ما امروز در این مقاله قصد دارید در رابطه با قلمه زدن فیکوس صحبت کنیم. به طور کلی برای قلمه زدن این درختچه زیبا بهتر است که در اواخر بهار اقدام نمایید و قلمه های 15 سانتی متری یک تا دو برگی از ساقه گیاه فیکوس تهیه کنید. سپس قلمه های به دست آمده را در کوکوپیت و پرلایت در دما و رطوبت کافی بکارید. اگر دوست دارید بیشتر در رابطه با این گیاه زیبا بدانید و بیشتر و دقیق تر در زمینه قلمه زدن آن اطلاعات داشته باشید تا پایان مقاله “قلمه زدن فیکوس” همراه ما باشید.

هر آنچه که باید درباره گیاه فیکوس بدانید

همان طور که در ابتدا هم اشاره کردیم گیاه فیکوس یک درختچه زیبا آپارتمانی است که در صورت وجود شرایط محیطی مناسب ارتفاع آن به چندین متر خواهد رسید! لازم است بدانید که تکثیر و قلمه زدن این گیاه بسیار کار راحت و آسانی است و اصلا دشواری ندارد. در ادامه قصد داریم در رابطه با نحوه صحیح قلمه زدن و شرایط نگهداری این گیاه صحبت کنیم، پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

قلمه زدن فیکوس

نحوه صحیح قلمه زدن فیکوس به چه صورت است؟

همان طور که می دانید یکی از اصلی ترین راه ها و روش ها برای تکثیر گیاه فیکوس استفاده از روش قلمه زدن است. اگر قصد قلمه زدن این گیاه را دارید اوخر بهار و اوایل تابستان بهترین موقعیت است. به طور کلی مراحل قلمه زدن این گیاه زیبا به شرح ذیل است:

  • در ابتدا باید گیاه مادری سالم و بدون آفت از گیاه فیکوس را انتخاب نمایید و سپس قلمه ای به طول 15 سانتی متر از ساقه جدا کنید. شما عزیزان برای جداسازی قلمه می توانید از قیچی و چاقو تیزی که قبلا هم ضدعفونی کرده اید استفاده نمایید.

بیشتر بخوانید: مزایا و معایب شخم زنی

  • شایان ذکر است که قلمه را می توانید هم از طول ساقه و هم از انتهای ساقه جداسازی کنید. (نکته قابل توجه در زمانی که می خواهید قلمه گیری کنید این است که باید حتما تعداد برگ های ساقه ای که قصد دارید از آن قلمه بگیرید کم باشد تا بیشتر انرژی این گیاه برای ریشه زایی مصرف شود.
  • اگر ساقه ای که برای قلمه گیری انتخاب کرده اید دارای برگ زیادی است بهتر است که برگ ها را جداسازی کنید و تنها یک تا دو برگ را بگذارید که بر روی ساقه باقی بماند. همچنین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که قسمت پایین قلمه ها (قسمتی که در درون خاک قرار می گیرد) باید بدون برگ باشد.
  • لازم است بدانید که بعد از جداسازی ساقه گیاه فیکوس شیره ای سفید رنگ از انتهای آن و یا حتی تمامی قسمت هایی که برش خورده است خارج خواهد شد. توصیه ما به شما عزیزان این است که قلمه را قبل از آن که بخواهید بکارید به مدت نیم ساعت الی یک ساعت در درون آب قرار دهید تا جریان شیره متوقف شود.
  • قبل از اینکه بخواهید اقدام به کاشت قلمه کنید می توانید انتهای قلمه را در هورمون های ریشه زایی قرار دهید. انجام چنین کاری سبب سریع ریشه دار شدن قلمه خواهد شد. البته توجه داشته باشید که انجام این مرحله اختیاری است و در صورت عدم تمایل می توانید که انجام ندهید.
  • در این مرحله بعد از ریشه دار شدن قلمه می توانید اقدام به کاشتن قلمه کنید. فقط توجه داشته باشید که قلمه را باید در بستری سبک و حاصلخیز و مخلوطی از خاک های کوکوپیت و پرلیت و یا حتی شن بکارید.
  • بعد از اتمام فرایند قلمه زدن و کاشت قلمه باید حتما بستر کاشت را آبیاری نمایید. قلمه ها را باید در دمای 25 الی 27 درجه سانتی گراد و در رطوبت بالا و دور از تابش مستقیم تور آفتاب نگهداری کنید.
  • شما عزیزان برای فراهم شدن شرایط گلخانه ای برای گیاه و اینکه رطوبت بیشتری برای گیاه فراهم شود می توانید سطح گلدانی که گیاه را در درون آن کاشته اید را با پلاستیک بپوشانید و تنها چند سوراخ برای تهویه گیاه ایجاد کنید. انجام این فرایند نه تنها سبب ایجاد شرایط گلخانه ای برای گیاه خواهد شد بلکه رطوبت بیشتری را به گیاه می رساند.
  • در مرحله نهایی بعد از اینکه اولین جوانه های برگ را بر روی ساقه گیاه فیکوس مشاهده کردید می توانید اقدام به تعویض گلدان گیاه کنید و گیاه را به گلدان اصلی منتقل کنید.

قلمه زدن فیکوس

هر آنچه که باید درباره نگهداری گیاه فیکوس بدانید

برای نگهداری این گیاه زیبا در درون منزل باید از یکسری از شرایط نگهداری این گیاه اطلاع داشته باشید که ما در ادامه شرایط نگهداری را برای شما عزیزان شرح خواهیم داد:

خاک مناسب: برای کاشت و قلمه زدن گیاه فیکوس باید از خاک گلدانی همراه با مخلوط کمپوست+ خاک معمولی+ خاک برگ و پت ماس استفاده نمایید تا برای خارج شدن آب اضافی از درون خاک زهکشی مناسبی داشته باشد.

آبیاری: نیاز این گیاه به آب متوسط است و با توجه به درجه حرارت محیط یک تا دو دفعه در هفته نیاز به آبیاری دارد.

بیشتر بخوانید: کود کامل 10Xshock برای انجیر

دما: دمای ایده آل برای نگهداری این گیاه زیبا در آپارتمان بین 15 تا 30 درجه سانتی گراد است. اما لازم است بدانید که بهترین و ایده آل ترین دما برای رشد فیکوس 20 الی 25 درجه سانتی گراد است.

نور: گیاه فیکوس برای رشد به نور خورشید نیاز دارد. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که قرار دادن گیاه در سایه کامل و یا در آفتاب مستقیم می تواند در رشد گیاه اختلال ایجاد کند.

کوددهی: استفاده از کودهای مایع و یا جامد می تواند به رشد بهتر گیاه و شادابی آن ها کمک کند. اگر گیاه فیکوس شما بزرگ است بهتر است دو هفته یک بار این کار را انجام دهید. همچنین اگر گیاه شما جوان و کوچک است بهتر است که هر هفته فرایند کوددهی را انجام دهید.

رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]