کود کوانتوم 

کود کوانتوم 

این کود دارای عناصر و مواد مغذی بیشمار و بی نظیری برای گیاهان و درختان می باشد و ما در این مقاله سعی داریم شما را با کود کوانتوم که شاید نام آن برای شما جدید باشد به طور کامل آشنا نماییم و در کنار آن  از درصد مواد موجود در آن نیز آگاهی کافی پیدا کنید. یکی از اجزای کود کوانتوم که تمامی گیاهان برای رشد و تکمیل چرخه رشد خود بدان نیاز مبرم دارند، آمینو اسید می باشد؛ آمینواسید های حاصل از هیدرولیز گیاهی در کود کوانتوم به صورت میکرو گرانول و سرشار از عناصر کلاته شده با EDTA و محرک های رشد گیاهی وجود دارد که با استفاده از آن می توان فرآیندهای رشدی درختان را تقویت نمود. کود کوانتوم فرآیندهای فیزیولوژیکی مرتبط با گل و میوه را به منظور تولید محصولات بیشتر تنظیم و یاری می نماید؛ این ها بخشی از خواص این کود بوده و برای کسب اطلاعات کافی تا انتهای مقاله ما را همراهی بفرمایید.

کود کوانتوم 
کود کوانتوم 

معرفی کود کوانتوم:

همانطور که عرض کردیم این کود سبب تولید مقادیر بالایی از محصولات زراعی و باغی از طریق کنترل فرآیندهای فیزیولوژیکی را سبب می شود از طرفی منجر به مقابله هر چه بهتر گیاهان در برابر تنش های محیطی مانند سرما، گرما و رطوبت و هم چنین آفات و بیماری ها می گردد.  این کود دارای آمینو اسید کافی جهت سنتز پروتئین ها می باشد که با کمک آن فعالیت های مریستمی گیاهان، گرده افشانی، تشکیل میوه های با کیفیت و با قوام ممکن می گردد.

کود کوانتوم دارای مقادیر بالایی از عناصر فسفر و پتاسیم می باشد که به عنوان عناصر پر مصرف نقش مهمی در تولید میوه ها و دانه ها ایفا می کنند  که در ادامه مطالب به بررسی هر کدام از عناصر و مواد مغذی کود کوانتوم و میزان و نقش آن در گیاه خواهیم پرداخت تا شما نیز به خوبی از اطلاعات مفیدی بهره مند گردید.

انواع محصولاتی که کود کوانتوم بر آن ها تاثیر گذار می باشد عبارتند از: درختان میوه، مرکبات، صیفی جات، سبزی جات، گل ها و گیاهان آپارتمانی و زینتی، گیاهان چوبی و علفی و میوه های مناطق گرم؛ همانطور که مشاهده می کنید بازه کاربردی این کود برای محصولات محدود نبوده و تقریبا بر تمامی گیاهان و درختان پاسخگو خواهد بود.

مواد و عناصر تشکیل دهنده کود کوانتوم:

هورمون های رشد گیاهی مانند اکسین و سیتوکینین، عناصر میکرو و ماکرو مهمی چون: فسفر، نیتروژن، پتاسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی، مولیبدین، بر، نیتروژن کل، آمینواسید، گلوتامیک اسید، آکپارتیک اسید، متیونین، تیروزین، آلانین در این کود وجود دارند؛ همانطور که مشاهده می کنید مواد مغذی موجود در کود کوانتوم بسیار بالا بوده و کود های دیگر مانند کود آهن یا کود پتاسیم چنین موادی را در خود جای نمی دهد.

کود کوانتوم سرشار از ریز مغزی های کلات شده می باشد که سبب رسیدن مواد غذایی موردنیاز گیاهان را تسریع کرده و محصولات خوش اندازه و درشت خواهند بود؛ کوانتوم سبب ساخت و ساز آنزیم ها و حمل و نقل عالی مواد غذایی در طول انجام عمل فتوسنتز می گردد و برای یک گیاه چه چیزی از این بهتر که مواد مغذی به خوبی در دسترس اندام های مختلف آن قرار گیرد؟

کود کوانتوم سبب بالا رفتن بریکس یا طعم میوه شده و میزان بازار پسند بودن آن را افزایش می دهد؛ این کود باعث میشود مرکبات، میوه های مختلف و دیگر محصولات را خوش رنگ تر کرده و خاصیت انبارداری آن ها را به دلیل افزایش طول عمر ماندگاری پس از برداشت میوه بالا می برد.

کود کوانتوم 
کود کوانتوم 

ویژگی اجزای تشکیل دهنده کود کوانتوم :

پتاسیم: این عنصر سبب بهبود پایداری و استحکام گیاه می شود و کیفیت میوه ها، اندازه آن ها، شکل، رنگ و قدرت دانه ها را افزایش می دهد.

فسفر: این عنصر برای تشکیل دانه بسیار ضروری بوده و در انتقال انرژی درون سلولی و توسعه ریشه نقش اساسی دارد؛ هر چه فسفر به مقدار کافی در دسترس گیاه قرار گیرد، میزان جذب مواد غذایی و رشد محصولات بالا می رود.

اکسین: هورمون اکسین موجود در کود کوانتوم سبب طویل شدن سلول ها و اندام های گیاهی می  گردد؛ هم چنین از ریزش برگ ها جلوگیری می نماید و یکی از اثرات فوق العاده آن تسریع در رسیدن میوه ها می باشد.

سیتوکینین: کود کوانتوم یکی از اجزای مهمی که دارد  هورمون سیتوکینین بوده و این هورمون از مهم ترین عوامل تاخیر پیری گلبرگ ها و برگ ها به حساب می آید؛ هم چنین تقسیم سلولی را تحریک می نماید  و سبب افزایش عمر انبارداری در گل ها می گردد.

آمینو اسید: اسیدهای آمینه واحد سازنده پروتئین ها بوده و حیات گیاهان بدون آن ممکن نخواهد بود؛ این مواد نقش مهمی در بهبود گرده افشانی در درختان و گل ها، تعداد دانه های گرده، بهبود کیفیت میوه ها به همراه سرعت رسیدگی بالا دارند. به طور کلی تعداد اسیدهای آمینه در کود کوانتوم زیاد بوده که در ادامه مطلب به نقش هر یک اشاره خواهیم نمود.

آلانین: این آمینواسید نقش مهمی در ساخت کلروفیل، تنظیم باز شدن روزنه های گیاهی، مقابله هر چه بهتر گیاه در برابر تنش های خشکی و گرده افشانی دارد.

گلوتامیک اسید: جوانه زنی بذرها تحت تاثیر این هورمون قرار دارد و دخالت در ساخت سایر اسیدهای آمینه نیز از دیگر نقش های گلوتامیک اسید می باشد.

تیروزین: این آمینو اسید در گرده افشانی و محافظت گیاه در برابر تنش های محیطی موثر می باشد.

سرین: موثر در گرده افشانی

متیونین: نقش مهم آن به عنوان پیش ساز ساخت هورمون اتیلن و کمک به باز و بسته شدن روزنه های گیاهی در شرایط مختلف محیطی

منیزیم: موثر در جذب و انتقال فسفر در گیاهان و تولید کربوهیدرات ها و مواد قندی

منگنز: موثر در بهبود جوانه زنی، تشکیل بذر و تولید کلروفیل گیاهی

آهن: سبزینگی و تولید کلروفیل کافی و جلوگیری از نکروزه شدن برگ ها تحت تاثیر کلروفیل می باشد.

مولیبدین: کمک به جذب نیترات از خاک به گیاه و شادابی و سر سبز بودن آن ها

بور:  عنصر بور نقش پر رنگی در تشکیل دیواره سلولی و پایداری آن داشته و به انتقال انرژی به بخش های در حال رشد گیاه می پردازد؛ از طرفی در گرده افشانی و تشکیل دانه نیز موثر بوده  و تثبیت نیتروژن و تشکیل گره های ریزوبیومی در حبوبات تا حدودی مرهون این عنصر می باشد.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (13 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]