هرس درخت گیلاس

هرس کردن درخت گیلاس یکی از مهم ترین مراحل نگهداری از درخت گیلاس می باشد. با توجه به این که در طول سالیان روش هرس کردن درختان تغییری نکرده است اما یکی از بهترین روش ها برای تولید بار بیشتر درختان و خلاص شدن از آفت های موجود روی درختان مخصوصا درخت گیلاس است. در این سال ها با توجه به کمتر شدن نیروی کارگر نسبت به قبل و گرانتر شدن دست مزد آنان در کارگری ، همه تلاش ها به سمت ساده تر کردن و آسان کردن این کار شده است با این حال ، افزایش کیفیت هم به همراه این آسانی به باغدار بدهد. همه این موارد با تربیت یک سیستم خوب و داشتن اسکلتی مناسب برای درخت در اخر به نتیجه مطلوب خواهید رسید. در ادامه با ما همراه باشید تا روش هرس کردن درخت گیلاس را در این مقاله به شما مخاطب عزیز بگوییم.

مسائل مهم در امر تربیت درختان گیلاس

  • رشد بیش از حد

درختان گیلاس همیشه عادت به رشد عمودی دارند و دارای تنه ای بسیار بزرگ و قوی هستند. در صورتی که سیستم تربیتی مناسب وجود نداشته باشد شاخه های بلند اصلی و تعداد زیادی شاخه فرعی رشد میکند . این مشکل باغداران را به چالش کشیده است و تولید محصول را به مراتب کمتر میکند چرا که باید زمان زیادی برای هرس درختان گیلاس صرف کرد. با این حال با داشتن سیستم تربیتی مناسب و با استفاده از هرس کردن اصولی و به موقع می توان تا حدی از این مشکل جلوگیری کرد.

  • تاخیر در باردهی

با انجام هرس و تربیت می توان اندازه درخت را کنترل کرد. به طوری که هرس باعث می شود که درختان گیلاس شاخه هایی نزدیک به هم تولید کنند. هرس مخصوصا در موقع خواب درخت در قسمت سر شاخه ها می توان درخت را به رشد بیشتر سوق داد و تمایل به تاخیر در باردهی را در درختان جوان تحریک کرد. به طور استاندارد درختان گیلاس قبل از پنج یا شش سال به باردهی نمی     رسند و بعد از این سال ها شروع به باردهی میکنند. عوامل دیگری مثل خاک و عمق آن و حاصلخیزی خاک موجب تحریک در تاخیر باردهی و گل انگیزی می شود.

هرس درخت گیلاس

  • زاویه انشعاب شاخه ها

درختان گیلاس تمایل به تولید شاخه هایی با زاویه کم دارند و در این حالت باردهی دیرتر صورت گرفته و احتمال شکستن شاخه ها بالاتر می رود، اما با هرس درست و اصولی و به موقع میتوان از این مشکل تا حدی جلوگیری کرد تا به درخت آسیب نرسد.

بیشتر بخوانید: قلمه زدن درخت کیوی

  • پایه های کوتاه برای باردهی زودتر

پایه های کوتاه و زود بارده میتواند بعضی از خصوصیات منفی درخت گیلاس را کاهش دهد. با استفاده از این پایه ها درختان در سال سوم شروع به باردهی میکنند و اندازه درختان راحت تر کنترل می شود و شاخه ها با زاویه ای باز تر رشد میکنند.

فواید هرس کردن درختان گیلاس

فواید هرس کردن درختان گیلاس این است که در فرم دهی و کنترل رشد درخت موثر است و اندازه درخت بیش از حد بزرگ نمی شود. تعادل بین رشد ریشه ها و رشد شاخه ها می شود. نور گیری بهتر برای درخت و تهویه بهتر بین شاخه های درخت و افزایش عمر مفید درخت را منجر می شود.

مراحل هرس کردن درخت گیلاس بعد از کاشت

سه مرحله باید در فصل زمستان و در زمان خواب درخت انجام شود: سال اول کاشت : نهال گیلاس باید در ارتفاع 100 سانتی متری از سطح زمین هرس شود. سال دوم کاشت: دو شاخه فرعی که از محل جوانه زدن از بالا را حذف کنید. سال سوم کاشت : در این سال هم مثل سال قبل شاخه های فرعی بالا از قسمت جوانه را حذف کنید. با این کار درختی قوی را پرورش می دهید. سال چهارم کاشت : این مرحله را در تابستان انجام دهید که برای تحریک و رشد بیشتر و دادن شکوفه های بیشتر انجام می شود. سال پنجم کاشت : این هرس در فصل پاییز با حذف شاخه های خشک شده و آلوده انجام می شود. سال ششم کاشت : این هرس در زمستان اما با حجم کم صورت می گیرد که این امر موجب افزایش باردهی و بالاتر رفتن کیفیت محصول می شود.

هرس درخت گیلاس

تکنیک های هرس درخت گیلاس

  • سر برداری از محل چوب یکساله

 این برش برای تحریک رشد شاخه های جانبی انجام می شود و اقلب برای سیستم تربیت گیلاس برای تولید شاخه های قوی صورت می گیرد. سربرداری از شاخه های جوان قدرت رشد در محل قطع شده را افزایش می دهد و در نتیجه تاخیر در باردهی صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید:بهترین کود برای درخت سنجد

  • کوتاه کردن شاخه

این نوع برش برای جوان سازی شاخه های میوه دهنده انجام می شود و برای حفظ باردهی آن ها به کار می رود که این برش در دو صورت انجام می شود. روش اول: شاخه های موجود از فاصله 2 سانتی متری تا چند متر از محل پیدایش تنه به منظور تحریک کردن و تولید شاخه های جوان تر و قوی تر انجام می شود. دوم : زمانی است که یک شاخ شروع به رشد عمودی می کند و برای برش اقدام نمود.

  • برش تلفیقی شاخه ها

این روش ، روشی است که برای کنترل قدرت رشد درختان صورت می گیرد. به این گونه که شاخه قوی و با رشد عمودی به طور موقت سربرداری شده و شاخه کناری فرعی و ضعیف را به طور دائمی حذف می کنیم.

  • خراش زدن

خراش زدن یا خراشیدن روش دیگری است برای تولید شاخه های بیشتر. بریدگی شاخه ها تا عمق کامبیوم بالای جوانه ها باید خراشیده شود. برای ایجاد قدرت کافی برای رشد باید یک برش پهن در یک سوم تا نصف محیط اطراف شاخه ایجاد کرد. ابزار های مورد استفاده برای بهدست آوردن اثر مطلوب بسیار اهمیت دارد.

هرس درخت گیلاس

 

  • هرس در تابستان

هرس در تابستان می تواند در سه سیستم مورد استفاده قرار بگیرد. زیرا هرس تابستانه نسبت هرس در خواب در فصل زمستان قدرت رشد کمتری القا می کند که همین امر موجب افزایش باردهی در درختان جوان می شود. هر چند که با ترکیب مناسب برای سیستم تربیت درخت ، میتوان قدرت باردهی درخت را افزایش داد ، اما با استفاده از هرس در خواب از باردهی بیش از حد باید جلوگیری کرد تا به درخت صدمه وارد نشود و در باردهی تعادل ایجاد کرد. به علاوه شاخه های جانبی که ایجاد می شوند باید در هرس تابستانه آن ها را حذف کرد که معمولا این شاخه ها دارای زاویه ای عمود و باریک می باشند و با راحتی قابل تشخیص هستند. در صورت رعایت نکات گفته شده و انجام آنان درختان گیلاسی که در باغات خود دارید را می توانید به بهترین شکل ممکن نگهداری کنید و از باردهی آنان درامد زایی کنید و محصولی که تولید میکنید کیفیتی بالا داشته باشند.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

1 دیدگاه

  • سلام وقت بخیر
    بنده سه تا درخت گیلاس داخل باغچه حیاط کاشتم ، متاسفانه بدلیل نااشنایی با هرس درخت امسال که سال پنجم یا ششم کاشتش هست بصورت تک پایه سه و نیم الی چهار متر ارتفاع گرفته و سال قبل اولین سال شکوفه دادنش بود که شکوفه ها همگی اول بهار بعد از تبدیل شدن به میوه خشکید و ریخت میشه راهنمایی بفرمایید چکار باید انجام بشه ؟ و نحوه هرس درخت ها مون الان به چه صورت هست ؟ شاخه اصلی را سرزنی کنیم موردی پیش نمیاد ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]