هرس درخت انار | کود درخت انار | افزایش باردهی درخت انار | درشت شدن انار |

هرس درخت انار

هرس درخت انار

انار یکی از محبوب ترین میوه‌هایی است که سالانه افراد زیادی اقدام به کاشت نهال آن می‌کنند. درخت انار در سال‌های اولیه بعد از کاشت، رشد سریعی دارد و اگر شرایط مناسب برای رشد آن مهیا باشد، می‌تواند میوه‌های زیادی را تولید کند. البته باید رسیدگی به آن را فراموش نکنید زیرا مراقبت از درخت و هرس کردن آن، کمک می‌کند درخت مقاومت بیشتری داشته باشد و بتواند باردهی عالی‌تری هم داشته باشد. بنابر این اگر می‌خواهید آسیبی به درختان‌تان وارد نشود، بهتر است حتما هرس درخت انار را در زمان‌های مناسب انجام دهید.

به‌ طور معمول هرس این درخت را می‌توانید به 2 صورت؛ هرس باروری و هرس فرم انجام دهید. هرس فرم معمولا با توجه به باردهی درخت انجام می‌شود و بعد از کشت درخت در 5 سال ابتدایی باید آن را حتما انجام دهید. هرس باروری را هم می‌توانید به 2 صورت خشک و سبز انجام دهید.

در هرس باروری خشک باید شاخه‌های خشک و مرده را از درخت حذف کنید. هرس باروری سبز نیز در تمامی ماه‌های سال به‌ جز تیر و مرداد انجام می‌شود‌. در این روش از هرس می‌توانید شاخه‌های مزاحم، پاجوش ها و نرک‌ها را از درخت جدا کنید.

نکات مهم برای هرس کردن درخت انار

  • هنگام حذف کردن شاخه‌های اضافی باید دقت داشته باشید که برش را در قسمت پایین شاخه انجام دهید. در واقع این امر باعث می‌شود سطح بریده‌ شده سریع‌تر بهبود یابد و راه نفوذ برای پوسیدگی یا بیماری درخت مسدود شود.
  • هرس درختان باید به‌ صورت صحیح باشد زیرا برش نامناسب موجب می‌شود بیماری، قارچ‌ها و باکتری‌های زیادی روی محل موردنظر قرار بگیرد و درخت نیز به‌ مرور زمان از بین برود.
  • اگر هرس درخت انار را با احتیاط انجام ندهید، شاخه‌های آن دچار پوسیدگی می‌شوند و بعد از گذشت چند سال درخت توخالی و پوک می‌شود.
  • دقت داشته باشید اگر شاخه مورد نظرتان قطر زیادی دارد، باید سطح بریده‌ شده آن را با استفاده از چسب باغبانی بپوشانید. این چسب‌ها حاوی سم‌های قارچ‌کش هستند و کمک می‌کنند شاخه بریده‌ شده زودتر ترمیم شود.
  • برای انجام هرس سبز بهتر است در اواسط تابستان اقدامات لازم را انجام دهید.
  • هرس درختان انار را اگر به‌ درستی انجام دهید، رشد جوانه‌های جانبی را تا حدود زیادی افزایش خواهید داد و در نتیجه آن‌ها هم باردهی بیشتری خواهند داشت.
  • به‌ طور معمول بهتر است بعد از برداشت محصول و پیش‌ از سرد شدن هوا، هرس فرم را انجام دهید. دقت داشته باشید که این هرس باید حتما پیش‌ از به خواب رفتن کامل درخت انجام شود.
  • بهتر است در 3 سال ابتدایی بعد از هرس اولیه درختان انار، اقدام به جداسازی تنه جوش‌ها و پاجوش‌های به وجود آمده نمایید تا درخت ساختار اصلی خود را حفظ کند و دچار آسیب نشود.
  • پاجوش ها و تنه جوش‌ها می‌توانند به سلامت درختان انار آسیب وارد کنند. بنابر این هر زمان که پاجوش‌ها را مشاهده کردید؛ باید سریعاً اقدام به حذف‌ آن‌ها نمایید.
  • هنگام هرس کردن درخت انار، مواظب باشید که به شاخه‌های جوان آسیبی وارد نشود.

هرس درخت انار

نحوه کوددهی درخت انار

بعد از کاشت درختان انار، باید از کودی مفیدی بهره بگیرید که در آن‌ مقدار زیادی نیتروژن وجود داشته باشد. در واقع نیتروژن کمک می‌کند شاخ و برگ‌های درخت شادابی بیشتری داشته باشند و گل‌دهی آن‌ها نیز افزایش یابد. بنابر این لازم است در اوایل بهار و یا اوایل پاییز، از یک کود مفید و طبیعی مانند اسید هیومیک بهره بگیرید و درختان انار را با استفاده از آن تغذیه نمایید.

کود مفید اسید هیومیک را می‌توانید با خیال راحت استفاده کنید زیرا در ساختار آن هیچ‌ گونه مواد شیمیایی مضری وجود ندارد و به سلامت درخت نیز آسیبی نمی‌رسد. بعد از هرس درخت انار نیز می‌توانید از این کود مفید بهره بگیرید و مقاومت آن را افزایش دهید. این کود کمک می‌کند ریشه درخت گسترده‌تر شود و در برابر آسیب‌ها نیز مقاومت زیادی داشته باشد.

با بهره گرفتن از این کود آلی می‌توانید ساختمان خاک را بهبود ببخشید و از تجمع نمک در سطح خاک نیز جلوگیری نمایید. مصرف کود آلی هیومیک اسید اگر به‌ صورت اصولی و صحیح انجام شود، می‌توانید نتایج بسیار مثبت و عالی را مشاهده نمایید. به همین علت سعی کنید در زمان‌های مناسب و به میزان کافی، از این کود استفاده کنید. کود اسید هیومیک را می‌توانید در 3 نوع: گرانوله، مایع و پودری تهیه کنید و از آن‌ها بهره بگیرید.

برای مصرف کود مایع اسید هیومیک، نباید کود را به‌ تنهایی مصرف کنید زیرا غلظت آن بالا است و موجب سوخته شدن ریشه خواهد شد. بنابر این بهتر است پیش‌ از مصرف آن را با مقداری آب مخلوط نمایید تا یک محلول رقیق به دست آید. سپس آن را به‌ صورت آبیاری به پای درخت اضافه کنید یا به قسمت‌های  مختلف درخت اسپری نمایید.

برای مصرف نوع گرانولی کود هیومیک اسید؛ باید از روش چال‌کود بهره بگیرید. بعد از چال کردن کود در قسمت سایه‌ انداز درخت نیز باید مقداری آب به آن اضافه کنید تا کود بهتر جذب ریشه درخت شود. هیومیک اسید پودری را هم باید در آب حل کنید تا یک مایع با غلظت کافی به دست آید و سپس از آن بهره بگیرید.

بهتر است قبل از کشت درختان انار، خاک را هم با استفاده از این کود مغذی تغذیه کنید تا ناخالصی‌های موجود در آن از بین بروند و خاک؛ بافتی غنی و حاصلخیز داشته باشد. بعد از کشت درختان نیز نباید کوددهی را فقط در زمان محدودی انجام دهید زیرا این کار، خیلی تأثیر فوق العاده‌ای ندارد.

هرس درخت انار

مراقبت های لازم از درختان انار

علاوه‌ بر هرس درخت انار، باید مراقبت‌های دیگری نیز انجام دهید و اجازه ندهید که این درختان، مورد حمله آفات و بیماری‌های رایج قرار بگیرد. یکی از اصلی‌ ترین آفات این درخت، شته انار است. بنابر این باید حتما از سموم و کودهای طبیعی بهره بگیرید تا این آفات از بین بروند‌. در غیر این صورت ممکن است درختان‌تان دچار ریزش برگ شوند و محصول دهی عالی هم نداشته باشند.

برای این که کرم سفید ریشه به سلامت درختان انار آسیبی وارد نکند، باید از کودهای شیمیایی مضر استفاده نکنید و حتما خاک باغ را با کمک کودهای طبیعی تغذیه نمایید. آبیاری به درختان انار نیز باید به صورت اصولی انجام شود تا میوه‌های به بار آمده دچار گندیدگی، ترکیدگی، خشکی و بی‌کیفیتی نشوند.

درخت انار می‌تواند به طور معمول در محیط‌های سرد به رشد خود ادامه دهد اما باید آن‌ها را در محیطی پرورش دهید که دمای آن جا بین 40 تا 90 درجه فارنهایت باشد. در غیر این صورت ممکن است درختان دچار ریزش برگ شوند و از بین بروند.

هنگام مصرف کودهای مختلف، دقت داشته باشید که زیاده روی نکنید زیرا این کار می‌تواند به ریشه و دیگر قسمت‌های درخت آسیب زیادی وارد کند. سعی کنید کوددهی را به صورت برنامه ریزی شده انجام دهید تا اثرات بهتری را مشاهده نمایید.

سخن پایانی

اگر تا کنون کار هرس درخت انار را انجام نداده‌اید؛ بهتر است بدون داشتن تجربه و آگاهی کافی، دست به اقدامی نزنید. زیرا هرس کردن درخت انار باید به صورت تخصصی و اصولی انجام شود تا نتیجه مطلوبی داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است به درختان‌تان آسیب جدی وارد شود و دیگر باردهی عالی نداشته باشند. به همین علت بهتر است پیش از هر چیزی، نکات مهم در این مقاله را به خاطر بسپارید و یا از افراد باتجربه در این زمینه کمک بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366