کود درخت صنوبر

کود درخت بلند قامت صنوبر

کمتر خانه ای را میشود پیدا کرد که فرآورده های چوبی حاصل از درخت صنوبر را در خود جای نداده باشد؛ هر جا که نیازی به استفاده از چوب های قطور و جنگلی باشد، اولین انتخاب درختان قطور صنوبر خواهند بود‌. درخت صنوبر در زبان انگلیسی با نام (poplar) شناخته می شود؛ نام علمی آن (populus) و از تیره درختان بید و راسته مالپیگیالس می باشد. درخت صنوبر رتبه اول سریع ترین سرعت رشد در بین درختان جهان را به خود اختصاص داده است. فراهم نمودن بستر مناسبی برای رشد و توسعه درخت صنوبر گامی مهم در تامین نیازهای چوبی کشور بوده که با حاصلخیزی خاک و برآوردن نیازهای غذایی درخت امکان پذیر است. در این راستا اهمیت کود درخت صنوبر بیش از پیش خواهد بود که در این مقاله به طور موشکافانه تر بدان پرداخته خواهد شد.

کود درخت صنوبر
کود درخت صنوبر

فهرست محتوا کود درخت صنوبر

۱)معرفی ویژگی های درخت صنوبر

۱.۱آشنایی با بخش های مختلف درخت صنوبر

۲) شرایط پرورش و رشد درخت صنوبر

۱.۲ خاک مناسب برای درخت صنوبر

۲.۲ کود و عناصر غذایی مهم برای درخت سریع الرشد صنوبر

۲.۳ برنامه کوددهی درخت صنوبر

۲.۴تاثیر کود اوره و کود 20-20-20 بر درخت صنوبر

۲.۵ تاثیر کود سولوپتاس بر درخت صنوبر

۲.۶روش استفاده از کود صنوبر

۲.۷آبیاری درخت صنوبر چه تاثیری بر رشد آن دارد؟

۳) درخت صنوبر از چه طریقی کاشته می شود؟

۴) از کاربرد های درخت صنوبر بیشتر بدانید

۵) انواع گونه های درخت صنوبر

معرفی ویژگی های درخت صنوبر

درخت صنوبر قادر است در انواع شرایط اقلیمی مانند نواحی گرمسیری، سردسیری، معتدل، گرم و خشک، مرطوب، جلگه ای و کوهپایه ای رشد کند و به درختان قطور منطقه تبدیل شود. ریشه قوی و سریع الرشد درخت صنوبر آن را قادر ساخته در شرایط نامساعدی مانند غرقاب شدن تنفس کرده و از اکسیژن موجود استفاده نماید زیرا این درختان بسیار آب دوست هستند.  با در نظر داشتن رشد بسیار سریع ریشه درخت صنوبر، از کاشتن آن در کنار ساختمان ها جدا خودداری کنید.

 گفتنی است تنها محلی که منجر به خفگی و از بین رفتن صنوبر می گردد، آب های راکد می باشد که در آنها زهکشی به خوبی صورت نمی گیرد. با توجه به رشد زیاد درخت صنوبر، قادر است در طول ۱۵ سال به ارتفاعی بیش از ۲۵ متر برسد.

آشنایی با بخش های مختلف درخت صنوبر

برگ های درخت صنوبر پهن، نور پسند و دارای طول و عرض مساوی هستند و دمبرگ هایی دراز و دو پهلو دارد. با توجه به اینکه ۸۵ گونه مختلف از درخت صنوبر شناسایی شده، شکل برگ ها ممکن است مثلثی شکل، لوزی، گرد یا به صورت بیضی باشند. توجه به لبه برگ های درخت صنوبر نیز از روش های شناسایی آن محسوب می شود که ممکن است ساده، دندانه دار و موجی شکل باشند. گل های درخت صنوبر پیش از ظهور برگ ها در فصل بهار دیده می شوند.

کود درخت صنوبر
کود درخت صنوبر

شرایط پرورش و رشد درخت صنوبر

خاک مناسب برای درخت صنوبر

زمینی که برای کاشت درخت بلند قامت صنوبر انتخاب می شود نباید در محل باتلاقی یا مردابی، پر از سنگلاخ و شیب زیاد باشد هم چنین  خاک های شور، سنگین و دارای عمق کم نیز برای کاشت درخت صنوبر مفید نیستند.

خاک یکنواخت، زراعی، غنی از مواد مغذی، زهکشی شده به منظور تبادل هوا و دارای رس با میزان پایین تر از ۳۰ درصد، بهترین خاک برای رشد درخت صنوبر خواهد بود.

کود و عناصر غذایی مهم برای درخت سریع الرشد صنوبر

با توجه به اینکه سرعت رشد درختان صنوبر بسیار بالاست، مواد و عناصر غذایی را در مدت زمان کوتاهی مصرف می کند بنابراین وجود یک منبع نسبتا دائمی و غنی از مواد مغذی، در رشد و تنومندی درختان صنوبر بسیار اهمیت دارد.

برنامه کوددهی درخت صنوبر

در برنامه کودی درخت صنوبر، کودهای شیمیایی بایستی شامل عناصر پر مصرف اصلی ازت، فسفر و پتاسیم باشند زیرا درخت برای رشد و افزایش قطر جهت قابلیت استفاده در تولید چوب، به این منابع نیاز مبرم دارد.

در ابتدای فصل بهار بایستی برنامه ای جهت دادن کود سه بیست و اوره به ازای هر درخت در نظر بگیرید. در اوایل ماه اردیبهشت استفاده از کود سولوپتاس به شدت توصیه می گردد.

تاثیر کود اوره و سه بیست بر درخت صنوبر

در اثر استفاده از کود اوره، رشد عمومی درخت را شاهد خواهید بود زیرا این کود رشد عمومی درخت صنوبر را افزایش می دهد.

تاثیر کود سولوپتاس بر درخت صنوبر

استفاده از کود سولوپتاس در ابتدای اردیبهشت ماه، قطر تنه درخت صنوبر را افزایش می دهد.

روش استفاده از کود درخت صنوبر

هر سه نوع کود سه بیست، اوره و سولوپتاس را به روش آبیاری یا چالکود در اختیار درختان صنوبر خود قرار دهید تا شاهد رشد چشمگیر ارتفاع و قطر تنه آنها گردید. به ازای هر درخت ۱۰۰ گرم کود سه بیست، ۵ گرم کود اوره و ۱۰۰ گرم کود پتاس توصیه می شود.

آبیاری درخت صنوبر چه تاثیری بر رشد آن دارد؟

درخت صنوبر برای رشد رویشی بالا و تبدیل به درختی که از آن در صنایع تولید چوب بتوان استفاده نمود، به یک منبع همیشگی و کافی از آب نیاز دارد. مناطق درگیر با تنش خشکی و مشکل کم آبی، رشد درختان صنوبر را به شدت محدود می کنند زیرا درخت صنوبر آب پسند بوده و طالب آب هایی خنک، جاری و فراوان در کانال های آبی می باشد.

بهره مندی از یک منبع آبی خنک و روان در کنار برآوردن نیازهای کوددهی درخت صنوبر، کشاورز را با درختان انبوه و قطور مواجه خواهد نمود. لازم به ذکر است آب مورد استفاده برای درخت نباید شوری بالایی داشته باشد.

فواصل آبیاری، موضوع مهم دیگری می باشد که بایستی بدان توجه نمود؛ در کشت انبوه درخت صنوبر، هر چهار یا پنج روز یکبار و برای درختانی که عمر زیادی دارند، بهتر است هر ۸ روز یکبار آبیاری صورت بگیرد. برای نتیجه گیری حداکثری در ماه های گرم سال فواصل آبیاری را کمتر و در ماه های خنک تر مانند اواخر شهریور و مهر ماه بیشتر در نظر بگیرید.

میزان آبیاری درخت صنوبر بسته به عواملی مانند نوع درخت، جنس خاک، سن، شرایط آب و هوایی منطقه و ابعاد درخت فرق می کند.

درخت صنوبر از چه طریقی کاشته می شود؟

 صنوبر با روش های مختلفی مانند بذر، قلمه زنی، پیوند با دیگر درختان و پاجوش کاشته می شود.

از کاربرد های درخت صنوبر بیشتر بدانید

بیشترین کاربرد درخت صنوبر به استفاده از چوب آن در ساخت مبلمان، کبریت، ساخت کاغذ، نئوپان، درب و پنجره های چوبی، دکوراسیون منزل و حفاظت از میوه های درختان به صورت ایجاد حصار های سبز در اطراف آنها می باشد.

کود درخت صنوبر
کود درخت صنوبر

انواع گونه های درخت صنوبر

از میان ۸۵ گونه درخت صنوبر، انواع تبریزی، شالک، سپیدار، سفید پلت، پده  در ایران بسیار معروف هستند.

گونه تبریزی

گونه تبریزی درخت صنوبر با تنه صاف و ساقه کشیده خود شناخته می شوند؛ تاج صنوبر تبریزی دوکی شکل و نازک، شاخه هایی که در کنار هم تاج زیبا و کاملا محصور مانندی بر فراز درخت ایجاد می کنند، دارای پوستی خاکستری رنگ که با کهولت سن درخت تیره تر می شود، ظاهر خوشایندی بدان بخشیده است.

گونه های صنوبر تبریزی را با وجود تاج بسته خود می توان در فواصل نزدیک یکدیگر کاشت؛ منطق سردسیری و معتدل جایگاه اصلی رویش این درخت می باشد و چون برای رشد نیاز فراوانی به آب دارد، در حاشیه رودخانه ها قد می کشد.

گونه صنوبر شالک

تاج و شاخه های قطور گونه شالک کاملا از یکدیگر باز و جدا هستند و این عامل متفاوت بودن آن به شمار می رود. برخلاف صنوبر تبریزی، گونه شالک تنه ای ناصاف و تیره رنگ دارد. تنه این گونه کوتاه تر از صنوبر تبریزی بوده و نسبت به آن کمتر کاشته می شود.

گونه صنوبر سپیدار (کبوده)

 

اگر در نواحی خشک یا نیمه خشک زندگی می کنید و درختی بلند کشیده در مسیر رودخانه ها بر دل آسمان را مشاهده کردید، نگاه شما به گونه سپیدار جلب شده است. تنه صنوبر سپیدار صاف، روشن و شیری رنگ می باشد. برگ های سپیدار پوشیده از کرک سفید رنگ است.

از گونه صنوبر سپیدار دو رقم کبوده شیرازی و بومی نیز یافت می شود.

گونه سپید پلت

منبع اصلی رشد این گونه، نواحی جلگه ای و جنگل های شمال ایران است اما رشد آن در مناطق دیگر دشوار و ارتفاع درخت کم خواهد شد؛ برگ و تنه گونه سپید پلت کمی به سپیدار شباهت دارد اما زوائد و بخش های خشن و شکاف های فراوانی بر سطح تنه آن وجود دارد.

گونه پده

این گونه به صورت گسترده در حاشیه رودخانه های نواحی گرمسیری کشور به ویژه رودخانه های کارون، کرخه و دز رشد می کند. این گونه مقاومت بالایی در برابر شوری و کم آبی دارد و قادر است در نواحی مختلفی از کویری گرفته تا سردسیری و جاهایی که رطوبت خاکی وجود دارد، رشد کند. این گونه کمتر پیش می آید که مرتفع شود و بیشتر در اندازه متوسط یافت می شود.

برای داشتن درختان انبوه صنوبر با کیفیت عالی به منظور استفاده در تولیدات چوبی یا به عنوان بادشکن در اطراف باغ، با کارشناسان آل کود در ارتباط باشید تا پس از بررسی شرایط بستر کشت درختان شما را از یک مشاوره بی نظیر بهره مند سازند.

امیدواریم که از این مطلب رضایت داشته باشید.

نظرات ارزشمند و کارسازتان را به منظور ارائه مطالب مفیدتر با ما در میان بگذارید. با تشکر از همراهی تان آل کود

4.1/5 - (8 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]