کاشت نهال آلو

کاشت نهال آلو

درخت آلو واریته های مختلفی در رنگ های قرمز، زرد، بنفش و … دارد و ظاهر گرد و کشیده و بیضی شکلی دارا می باشد که به دلیل رنگ و ظاهر جالب و هم چنین طعم عالی خود طرفداران زیادی دارد. داخل میوه آلو هسته تلخ سفت و سختی قرار دارد؛ لازم به ذکر است این درخت در بیشتر مناطق قابلیت کاشت و برداشت آلوها را دارد. در ادامه مطالب پیرامون موضوع کاشت نهال آلو و شرایط کاشت جهت نتایج پر بازده مطالب مهمی را بیان خواهیم نمود.

معرفی درخت آلو:

این درخت نسبت به دیگر درختان از رشد و باردهی سریعی برخوردار می باشد و در اکثر مناطق می توان به کاشت و پرورش آلو اقدام نمود؛ میوه های این درخت از جمله محصولات پر بازده می باشد و در صورت رسیدگی و شرایط خوب غالبا به صورت خوشه ای پدیدار می گردند؛ این درخت از برگ های سبز روشن و شاخه های نرم برخوردار می باشد و جای زیادی را پس از رشد اشغال نمی کند زیرا به صورت جمع و جور شده قرار می گیرد.

پیش از باز کردن بحث کاشت نهال آلو، نگاه شما را به شرایط محیطی و عوامل دیگر در کاشت نهال جلب می کنم چرا که دانستن این مطالب شما را در کاشت موثر و برداشت فراوان آلوها یاری خواهد نمود.

کود با کیفیت

عوامل دخیل در کاشت نهال آلو:

خاک:

این درخت در گستره وسیعی از خاک ها قابلیت رشد دارد؛ از خاک های شنی، لومی، شنی لومی گرفته تا خاک رسی. برخلاف بیشتر هسته داران که خاک های سنگین و آبدار مانعی برای عملکرد مناسب آن ها می باشد، اما درخت آلو در این گونه خاک ها تحمل بیشتری از خود نشان می دهد. پی اچ مناسب خاک محل رشد درخت آلو بین ۵.۵ الی ۶.۵ می باشد.

نکته: پیش از کاشت نهال از گونه عاملی که سبب می شود ریشه یا آب به خوبی نفوذ نکند را مانند لایه رسی که دردسر ایجاد می کند از بین ببرید.

دما:

مرحله خواب زمستانی بایدی است که هر ساله برای تمامی درختان بایستی اتفاق بیوفتد و درخت آلو نیز از این قائده مستثنی نمی باشد؛ با پایین رفتن دما در فصل پاییز، درخت آلو متوجه می شود که باید خود را برای خواب زمستانی آماده کند. نیاز سرمایی درختان برای عملکرد و جوانه زنی آن ها در فصل بهار مفید می باشد که البته درخت آلو به دماهای پایین جهت برطرف کردن این نیاز و هم چنین گذراندن خواب زمستانی خود احتیاج دارد.

پایین ترین دمای قابل تحمل برای درخت آلو بین ۲.۵ تا ۱۲.۵ درجه سانتی گراد می باشد؛ در صورت برطرف نشدن نیاز سرمایی درخت آلو، گل ها ممکن است به طور منظم و همزمان باز نشوند و حتی احتمال ریزش آن ها زیاد شود. سرمای دیر رس بهاره همانطور که برای هر درختی اثر منفی دارد، سبب ریزش شکوفه های درخت آلو و از بین رفتن جوانه ها خواهد شد.

کاشت نهال آلو:

آماده سازی خاک جهت کاشت نهال:

 بستر کاشت نهال آلو بایستی از هر گونه علف هرز و بقایای قبلی جهت از بین بردن عوامل بیماری زا و صفر نمودن درصد انتقال آن و رسیدن هر چه بهتر مواد مغذی و آب پاکسازی گردد. نمونه خاک باغ یا مزرعه بایستی برای آگاهی از کمبود عنصر ها و هم چنین ظرفیت نگهداری آب مرحله آزمون خاک را در آزمایشگاه ها بگذراند.

در صورت استفاده از علف کش ها قبل از کاشت نهال بایستی دوره ماندگاری و اثر آن طی شده باشد؛ برای بهره مندی بهتر خاک از مواد ارگانیک بهترین پیشنهاد کاشت و برداشت غلات یک سال پیش از کاشت نهال می باشد.

اگر می خواهید باغ آلو احداث کنید بایستی عمق شخم ۵۰ الی ۸۰ سانتی متر باشد و عوامل محدود کننده خاک که مانعی بر ذهکشی مناسب آن می باشند از بین روند.

کود درخت

زمان کاشت نهال آلو:

مناسب ترین زمان برای کاشت نهال آلو و دیگر درختان خزان دار از فصل پاییز تا اسفند می باشد یعنی پیش از بیدار شدن جوانه ها از خواب و زمانی که نهال هنوز خواب است، بهترین زمان برای این کار تلقی می شود‌.

قبل از انتقال گیاه از نهالستان به باغ، بایستی ریشه نهال توسط موادی مانند خورده چوب مرطوب پوشانده شده باشند تا از خشک شدن آن جلوگیری به عمل آید؛ عمق گودالی که بایستی حفر گردد، باید هم اندازه با عمق گودال درخت در نهالستان باشد. در صورت انجام ندادن اقدامات حفر گودال، می توانید گودالی با طول و عرض ۱ در ۱ متر و عمق ۸۰ سانتی متر حفر کنید.

پس از مشخص شدن جواب آنالیز خاک باغ، کودهای موردنظر و تقویت کننده لازم را به گودال اضافه نمایید اما توجه داشته باشید از ریختن کودهای اضافی و خودسرانه خودداری نمایید زیرا به سوزاندن نوک ریشه نهال و در نهایت از بین رفتن آن منجر خواهد شد.

پس از کاشت نهال آن را با خاک بپوشانید و به اندازه نه خیلی آهسته و نه خیلی زیاد فشار دهید زیرا فشار زیاد منجر به خفگی ریشه خواهد شد.

کوددهی نهال آلو:

در کوددهی نهال آلو اندازه نهال و نوع و جنس خاک تاثیر دارد وقتی نهال ها بزرگتر شدند، قدرت رشد و سن درخت نیز بر برنامه کوددهی تاثیر می گذارد به طوری که بایستی در کوددهی حتما این عوامل مهم را در نظر داشت. اولین زمان استفاده از کود در یک سال اول کاشت نهال، یک ماه پس از کاشت می باشد.

کود باید در ۵۰ سانتی متری اطراف تنه درخت یا نهال آلو جایی که آبیاری انجام می گیرد بدان افزوده گردد.

خواص بی نظیر آلو:

این میوه از آب و فیبر فراوانی برخوردار می باشد و به خصوص در فصل تابستان به جبران کمبود آب از طریق تعریق کمک فراوانی می کند؛ آلو در دفع سموم از بدن، کاهش چربی و فشار خون و کنترل دیابت بسیار موثر می باشد. این میوه دردهای مفصلی و عضلانی را بسیار تسکین می دهد.

آلو قرمز سرشار از پتاسیم می باشد و مصرف آن خطر ابتلا به سکته مغزی را پایین می آورد؛ اگر می خواهید درختان آلو پر بار و با کیفیت شوند مطالب بالا در مورد کاشت نهال آلو را جدی بگیرید.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (3 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]