کاشت توت فرنگی
کاشت توت فرنگی : در باغچه و گلدان بسیار راحت است و هر کسی میتواند به راحتی این کار را انجام دهد. البته چند نکته مهم در این زمینه وجود دارد که اگر آنها را بدانید، میتوانید محصولات بهتر و بیشتری داشته باشید. در واقع با کاشت این میوه خوشمزه میتوانید تا 5 سال توت فرنگیهای زیادی را برداشت کنید. توت فرنگی به طور معمول از هسته رشد میکند و شما باید برای کشت آن، ساقه رونده یا نشاء را تهیه کنید.
نشاء در واقع گیاهی کوچک است که دوره رشد خود را به طور کامل گذرانده است و با کشت آن میتوانید یک بوته یا درخت داشته باشید. نشاء یا ساقه رونده توت فرنگی را میتوانید از فروشگاهها یا باغهای مختلف تهیه کنید. ساقههای رونده معمولا قیمت مناسبتری نسبت به نشاء دارند اما مراقبت و نگهداری از این ساقهها زمان بیشتری لازم دارد.
انتخاب بوته سالم
اولین کاری که باید برای کاشت توت فرنگی انجام دهید، انتخاب یک بوته سالم و مناسب است. در واقع شما باید گیاهی را برای کشت انتخاب کنید که عاری از هر گونه آفت و بیماری باشد. همچنین گیاه مورد نظرتان باید از ریشههای سالم و قوی برخوردار باشد در غیر این صورت نمیتوانید نتیجه مطلوب به دست آورید و بعد از مدت کوتاهی، شاهد از بین رفتن گیاهتان خواهید بود.
بهترین زمان برای کاشت بوته توت فرنگی
شما میتوانید بوتههای توت فرنگی را در اواخر فصل پاییز تا اوایل فصل بهار بکارید زیرا در این زمان گیاه میتواند ریشهدهی بهتری داشته باشد و محصولات بیشتری را هم تولید کند. دقت داشته باشید اگر گیاهتان را در فصل پاییز بکارید، میتوانید تابستان سال آینده آن را برداشت نمایید. اما و اگر بوتهها را در فصل بهار بکارید باید حتما برای قوی شدن، گلهای آن را بچینید.
انتخاب خاک مناسب
به طور معمول توت فرنگی میتواند در همه نوع خاکی رشد کند اما این گیاه خاک نرم، خاکهای شنی و رسی را نسبت به خاکهای دیگر بیشتر ترجیح میدهد. خاک مورد نظر باید حاوی کپوست یا پیت ماس باشد تا کیفیت محصولات دوچندان شود.
دمای مطلوب
دقت داشته باشید بهترین دما برای کاشت توت فرنگی، دمای بین 15 تا 25 درجه سانتیگراد است. این گیاه به طور معمول در برابر سرما مقاومت زیادی از خود نشان میدهد اما بهتر است روی آنها را بپوشانید تا سرما یا گرمای شدید آسیبی به برگها وارد نکند. توت فرنگی بدون پوشش میتواند دمای 5- درجه را تحمل کند اما با پوشاندن آن میتوانید درجه تحمل آن را تا حدود زیادی افزایش دهید.
آب مورد نیاز
بعد از کاشتن توت فرنگی، باید گیاهتان را به خوبی آبیاری کنید زیرا این گیاه به آب زیادی نیاز دارد و اگر در دورههای میوهدهی میزان آب آن کم باشد، میوههای کوچک و بیکیفیتی تولید میشود ریشههای این گیاه از آن جایی که در عمق طولانی قرار دارند، به کم آبی حساسیت زیادی دارند.
البته در میزان مصرف آب نیز نباید زیادهروی کنید زیرا ممکن است ریشه دچار پوسیدگی شود و از بین برود. بنابر این آبیاری را در زمانهای مناسب به صورت برنامهریزی شده انجام دهید تا به سلامت گیاهتان آسیبی وارد نشود و تولید میوه نیز افزایش یابد.
کوددهی مناسب در زمان کاشت توت فرنگی
گیاه توت فرنگی نیز مانند سایر گیاهان به مواد غذایی و املاح مفید برای رشد و نمو احتیاج دارد. بنابر این بهتر است بعد از کاشت توت فرنگی، از کودی مفید بهره بگیرید. همان طور که میدانید؛ در حال حاضر تنوع کودهای طبیعی و شیمیایی بسیار زیاد است اما همه آنها از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند و ممکن است عوارض زیادی را به همراه خود داشته باشند. به همین علت پیشنهاد میکنیم به جای کودهای شیمیایی، بیشتر سراغ کودهای طبیعی بروید.
یکی از بینظیرترین کودهایی که میتوانید آن را برای گیاه توت فرنگیتان تهیه کنید، کود هیومیک اسید است. این کود ساختاری طبیعی دارد و در آن هیچ گونه مواد شیمیایی مضری وجود ندارد. کود اسید هیومیک اگر به صورت صحیح و اصولی مصرف شود، میتواند مزایای زیادی همراه داشته باشد و شادابی و رشد گیاه را هم افزایش دهد.
این کود مفید ساختار خاک را به طور کامل اصلاح میکند و موجب تقویت ریشه گیاه نیز میشود. کود اسید هیومیک حاوی املاح و مواد بسیار مفیدی همچون آهن، نیتروژن، فسفر، پتاسیم، منیزیم، روی، بور و منگنز است که کمک میکند گیاهتان مقاومتر شود و محصولات بیشتری هم تولید کند.
نکات مهم درباره کاشت توت فرنگی
- قبل از کاشتن توت فرنگی بهتر است خاک موردنظر تان را به طور کامل زیر و رو کنید تا ریشهها در خاک بهتر نفس بکشند و از بین نروند.
- آبیاری پیش از کشت نیز بسیار مهم است زیرا با این کار ریشه در خاک بهتر حفظ میشود و میتواند رشد عالیتری هم داشته باشد.
- برگهای آسیبدیده و پیر را از بوته جدا کنید تا رشد گیاه بهتر شود.
- بعد از کاشت گیاه باید هفتهای 1 الی 2 بار کار آبیاری را انجام دهید.
- جلوی رشد علفهای هرز را بگیرید تا مواد معدنی و مغذی جذب آنها نشود.
- سعی کنید سطح خاک را به طور کامل با خاک اره یا کاه بپوشانید تا رطوبت خاک به خوبی حفظ شود و میوهها نیز با سطح خاک تماس مستقیم نداشته باشند.
- برای جلوگیری از ایجاد بیماری و آفات در بستر خاک، بهتر است از خاک پوش مالچ استفاده کنید.
- هر چند وقت 1 بار، ساقههای رونده را هرس کنید تا میزان میوهدهی گیاه کاهش نیابد.
- هنگام برداشت توت فرنگی دقت داشته باشید که میوه به طور کامل رسیده شده باشد.
- گیاه توت فرنگی به طور معمول در روز باید حدود 6 ساعت نور مستقیم خورشید را دریافت کند. بنابر این سعی کنید گلدان آن را در جایی قرار دهید که نور کافی به آن بتابد.
- سعی کنید توت فرنگی ها را با فاصله مشخص و مناسبی از هم بکارید.
سخن پایانی کاشت توت فرنگی
همان طور که متوجه شدید؛ کاشت توت فرنگی بسیار راحت است و تنها با در نظر گرفتن یکسری موارد و نکات مهم، میتوان به راحتی میوههای زیادی را برداشت کرد. بنابر این اگر میخواهید اقدام به کشت این گیاه کنید، بهتر است مطالب ذکر شده در این مقاله را نادیده نگیرید و حتما به آنها توجه کنید.
بدون دیدگاه