کاشت پسته در گلدان

از محبوب ترین آجیل هایی که می توان به آن اشاره کرد، پسته است که سرشار از مواد مغذی بسیاری است و استفاده از آن در زندگی روزمره، سلامتی کامل را برای افراد ایجاد خواهد کرد. کشور ما نیز سرمایه خدادای آب و هوای مناسب برای پرورش درختان پسته را در خود دارد که البته اصلی ترین مناطق پرورش پسته در ایران، کرمان و رفسنجان می باشد. با توجه به این که برای شروع کسب و کار خود در زمینه پرورش پسته باید صبر زیادی به خرج داد و از زمان کشت نهال تا ۸ سال برای ثمر دهی ابن درخت صبر کرد، اما میزان سودی که از طریق کشت پسته حاصل می شود بی نهایت بالاست و ارزش انتظار کشیدن را خواهد داشت. بسیار از افراد علاقه مند به کاشت پسته در گلدان هستند، اگر شما هم جز این افراد هستید لازم است که مقاله زیر را مطالعه نمایید.

نحوه کشت پسته در گلدان

کشت پسته از دو طریق امکان پدیر است و یا شما بذر این درخت را می کارید و یا نهال آن را که ما در این بخش به کشت بذر پسته در گلدان می پردازیم. با کشت بذر در گلدان افراد حتی می توانند در منزل خود به پرورش پسته بپردازند و مشکلی بابت جا و مکان نداشته باشند.

کاشت پسته در گلداندر مرحله اول لازم است بدر خام پسته را از مراکز فروش محصولات کشاورزی تهیه نمایید. سپس این بذر ها را درون یک پارچه قرار داده و بعضی اوقات برای هوا خوردن بذر ها، بهتر است آن لایه از پارچه را کنار بزنید. این پارچه ها باید نمناک باشد و هر روز با پاشیدن آب به کمک دست و یا افشانه، رطوبت آن را حفظ کرد.

بیشتر بخوانید: طرز کشت پسته

پس از گذشت هفت روز این بذر ها جوانه می زنند و آماده کشت هستند. دانه های جوانه زده را به گلدان منتقل کنید و آن ها را در عمق ۳ سانتی متری خاک بکارید. در آبیاری این دانه ها نباید افراط شود زیرا دانه ها نمی توانند به خوبی ریشه گیری کنند. گلدان نیز بهتر است در انتهای خود سوراخ داشته باشد تا در صورت وجود آب زیاد، آب اضافی از انتهای آن خارج شود. با رشد کردن و ریشه گرفتن دانه ها، لازم است که یک گلدان بزرگ تر انتخاب کنید و جوانه ها را به آن انتقال دهید.

کاشت پسته در گلدان لازم است تا زمانی که جوانه ها به نهال تبدیل می شوند در این گلدان بزرگ قرار داده شوند و پس از آن برای کشت نهایی، نهال را به زمین اصلی منتقل نمود. حداکثر زمان ماندن نهال ها در گلدان تاد۴ سال است و من بعد افراد می توانند در فصل بهار آن ها را در زمین اصلی کشت کنند.

به عمق خاک برای کشت نهال توجه داشته باشید و این عمق از خاک باید به دو برابر ارتفاع ریشه نهال برسد تا ریشه به خوبی رشد کند. پس از قرار دادن نهال به صورت عمودی در گلدان، اطراف آن را با خاک پوشانده و پر کنید. همچنین لازم است که حتما پس از کشت نهال، برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه آن را ابیاری کنید تا منفذ های خالی، با آب پر گردند.

شیوه مراقبت از پسته

تمامی موجودات کره زمین برای رشد و زنده ماندن نیازمند نور خورشید هستند و درخت پسته هم از این موضوع مستثنا نیست. در زمان قرار داشتن نهال پسته در گلدان، آن را در قسمتی از منزل که کاملا در برابر نور خورشید قرار دارد قرار دهید و در صورت کشت در زمین، مطمئن شوید که مانعی بابت نفوذ نور در آن مکان وجود ندارد.

همچنین برای این که درخت پسته به نحو مطلوب تری انجام گیرد و در آخر محصول با کیفیت تری از ان به دست آید، بهتر است به خاک و مواد مغذی در آن توجه داشت چرا که در صورت عدم وجود املاح معدنی در خاک، رشد درخت یا کند و یا کاملا متوقف خواهد شد. خنثی بودن اسیدیته در خاکی که قصد داریم در آن به پرورش پسته بیانجامیم بسیار حائز اهمیت است، پس لازم است که قبل از کشت میزان PH  خاک اندازه گیری شود و اگیز پی اچ آن بین ۷ تا ۵/۷ بود، کشت را آغاز کنیم.

کاشت پسته در گلدانآبیاری درخت پسته

از آنجایی که درخت پسته نسبت به کم ابی مقاومت بالایی دارد لزومی ندارد که هر چند روز یک بار ان را ابیاری کرد و حتی افراد می توانند آبیاری این درخت را هر دو هفته یک بار انجام دهند. اگر خشکی منطقه ای که پسته در آن جا پرورش می یابد زیاد باشد لازم است که هر هفته یک بار ابیاری را انجام داد.

بیشتر بخوانید: کود آگلونما

در صورتی که فاصله آبیاری درختان زیاد باشد لازم است که در زمان آبیاری، درختان از اب زیادی برخوردار شوند و روند آبیاری به صورت عمیق تری صورت گیرد تا آب در خاک ذخیره شود و درخت بتواند به مسیر رشد خود ادامه دهد. توجه داشته باشید که بخش آبیاری بسیار مهم است و توجه زیادی باید در آن به خرج رود چرا که با وجود آب زیاد نیز درخت از بین می رود. در ماه های سرد سال این درخت نیازی به آب ندارد افراد می توانند تا زمان فرا رسیدن بهار به درختان خود آب ندهند.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]