همان طور که میدانید، فلفل سبز نور زیاد و خاک مرطوب و گرم را دوست دارد. فلفل سبز انواع مختلفی دارد. گیاهان فلفل از مناطق گرمسیری جهان سرچشمه گرفته و در آنجا به صورت چند ساله رشد میکنند. با این حال، این سبزیجات لطیف مختص فصل گرم، معمولاً سالانه در باغ سبزیجات تابستانی کاشته میشوند. بیشتر بوتههای فلفل از کاشت تا برداشت بین 60 تا 95 روز طول میکشند تا بارور شوند، لذا در اینجا به منظور آشنایی بیشتر با نحوه کاشت فلفل سبز لازم است ادامه مطلب را دنبال کنید تا دانش و آگاهی خود را در این زمینه افزایش دهید.
مراحل موثر جهت کاشت فلفل سبز
- مرحله 1
هنگام کاشت فلفل سبز، خاک را عمیقاً بررسی کرده و از کود به طور یکنواخت استفاده کنید. برای بهترین نتیجه، کود آلی 2: 3: 2 را به آن اضافه کنید. از یک مشت کود 2: 3: 2 برای هر 1 متر مربع یا چهار مشت کود یا کمپوست استفاده کنید. برجستگیها و شیارها را حداقل 1 متر از هم فاصله دهید. نهالها را با فاصله حداقل 40 سانتی متر در امتداد خاک، روی برجستگیها بکارید.
- مرحله 2
نهال خود را حدود سه هفته پس از آخرین سرمازدگی بکارید.
- مرحله 3
سعی کنید همیشه ریشهها را آبیاری کنید. میتوانید این کار را با استفاده از آبیاری سیلابی یا قطره ای انجام دهید. اگر فلفلها بیش از حد خیس شوند، پوسیده میشوند، لذا مراقبت و رسیدگی اصولی کاشت فلفل سبز امری بسیار مهم است.
- مرحله 4
در این مرحله، گیاهان در حال رشد را به ساقه ببندید تا قائم و صاف بمانند.
- مرحله 5
به طور منظم گیاهان را کود دهید. هنگامی که فلفل،ها شروع به گلدهی میکنند، هر چهار هفته یکبار آنها را با کود آلی متعادل مانند 3: 1: 5 تغذیه کنید. نیتروژن زیاد باعث رشد برگها به جای میوه میشود.
- مرحله 6
علفهای هرز را به طور منظم و با داروهای شیمیایی یا ارگانیک با آفات، از بین ببرید. فلفل سبز نسبتاً بدون آفت و بیماری است، اما مگس میوه میتواند مشکل ساز باشد.
- مرحله 7
فلفل سبز حدود 11 هفته پس از پیوند شروع به باردهی میکند. میوه را به محض بزرگ شدن با برش دادن با چاقوی تیز بردارید. میوه را برای مدت طولانی روی گیاهان رها نکنید، زیرا این امر مانع از تولید گل میشود.
بیشتر بخوانید: بهترین کود برای رشد ذرت علوفه ای
نکات قابل توجه جهت کاشت فلفل سبز
با داشتن خاک خوب و دمای مناسب، پرورش فلفل سبز یک پروژه ساده و رضایت بخش در باغ است. حتی اگر اولین فلفل خود را میکارید. یادگیری چند اصل برای کاشت فلفل سبز تنها چیزی است که میتوانید با تکیه بر آن به درستی فلفلهای خود را پرورش دهید.
- شروع کاشت فلفل سبز
در بیشتر باغها از فلفل سبز به عنوان سبزیجات یکساله استفاده میکنند، اما آنها در واقع محصولات مفید و موثری هستند با املاح و ارزش غذایی بالا، مانند سایر میوه ها از قبیل، گوجه فرنگی و بادمجان. این بومیهای گرمسیری، دمای گرم و خاک حاصلخیز را دوست دارند. در مکانی با خاک خوب زهکشی شده و آفتاب مستقیم میتوانند به خوبی رشد کنند. حداقل شش تا هشت ساعت در روز نیاز به آفتاب دارند. لذا جهت کاشت فلفل سبز سعی کنید محیطی که دسترسی بیشتری به آفتاب دارد، را انتخاب کنید.
فلفل به سرما بسیار حساس است، لذا در همه مناطق به جز گرم ترین آب و هوا، شما باید شش تا هشت هفته قبل از آخرین سرمازدگی بهاری منطقه خود، دانهها را در داخل خانه شروع به کاشت کنید یا نهالهای کوچک را برای پیوند خریداری کنید. منتظر بمانید تا تمام خطر سرمازدگی برطرف شود و دمای شبانه به طور مداوم نزدیک به 60 درجه فارنهایت باقی بماند، قبل از اینکه گیاهان فلفل را به بیرون منتقل کنید.
هنگام انتخاب مکانی برای کاشت فلفل سبز، محلی را در نظر بگیرید که گوجه فرنگی، بادمجان و سایر فلفلها یا سیبزمینی حداقل سه سال در آن رشد نکرده اند. این گیاهان وابسته به بیماریهای آسیب پذیر هستند که بسیاری از آنها میتوانند در خاک باقی بمانند. اگر در آنها را در گلدان یا ظروف میکارید، هر سال خاک را در صورت وجود بیماری، جایگزین و تعویض کنید.
بیشتر بخوانید: علل رویش علف هرز
نتیجه گیری:
مانند بیشتر محصولات باغی، فلفلها به طور کلی به تغذیه بیشتری نیاز دارند. فسفر و کلسیم عامل اصلی در رشد فلفل سبز هستند. آزمایش pH خاک نشان می دهد که pH 5.8 تا 6.5 برای فلفل سبز بسیار عالی است و میتواند در رشد و باردهی این محصول نقش موثری داشته باشد. توصیههایی برای اصلاح خاک و تغذیه این محصولات وجود دارد که میتوانید از باغبان یا کارشناس متخصص این حوزه بپرسید. از کودهای حاوی نیتروژن بالا که باعث تحریک رشد برگ میشوند، خودداری کنید.
فلفل سبز را به خوبی آبیاری کنید، اما هرگز خاک را مرطوب نگذارید. آنها را به درستی آبیاری کنید تا خاک به عمق 6 اینچ مرطوب شود، سپس بگذارید کمی خشک شود. آبیاری زیاد به ریشه ها آسیب میرساند، لذا این موارد را جهت بهبود رشد این محصول رعایت کنید.
با تشکر از توجه شما آل کود
بدون دیدگاه