کاشت نهال انجیر

کاشت نهال انجیر

درخت انجیر از جمله زیباترین و خارق العاده ترین درختان میوه به شمار می رود که شما می توانید علاوه بر برداشت انجیر های خوشمزه و پر خاصیت از آن، به عنوان درخت زینتی در حیاط خانه تان به کاشت و پرورش آن اقدام کنید. اگر شما نیز در فکرتان کاشت نهال میوه می پرورانید و دوست دارید کم و کاستی از جانب شما برای تولید محصول با کیفیت و زیاد صورت نگیرد، جهت آگاهی کامل از کاشت نهال انجیر، شرایط کاشت نهال و زمان کاشت و… تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

معرفی درخت انجیر:

ارتفاع درخت انجیر از ۳ تا ۱۰ متر متغییر می باشد و بستگی به شرایط محیط کاشت آن دارد؛ تا کنون ۶۰۰ گونه از انجیر شناسایی شده و میوه های رسیده از درخت در رنگ های سبز، زرد، بنفش و قهوه ای چیده می شوند و به صورت میوه یا بعدا پس از گذراندن مراحل خشک کردن به شکل خشکبار و با طعم های بی نظیر مورد استفاده قرار می گیرند.

برگ های درخت انجیر پهن و منشعب بوده و شیرابه شیری رنگ با مزه تند و سوزان از آن در جریان است. اکنون در ادامه مطالب به نکات لازم در کاشت نهال انجیر توجه شما را جلب می کنم.

آب و هوای مناسب برای کاشت نهال:

درخت انجیر جزو درختان مناطق نیمه گرمسیری بوده و زمستان های ملایم و تابستان های گرم بهترین آب و هوا جهت رشد آن محسوب می شوند اما این بدان معنا نیست که در مناطق سرد انجیری نمی روید بلکه در اینگونه آب و هوا ها تعداد برداشت میوه رسیده کم خواهد بود؛ اما خب در صورت مهیا شدن نور کافی شاهد محصولات پرباری نیز می باشیم.

ارزان ترین کود برای انجیر

وضعیت نور جهت کاشت نهال:

درخت انجیر به مناطق آفتابگیر علاقه و نیاز شدیدی دارد و در صورت بهره مندی از نور خورشید کافی به خوبی از جهت کمی و کیفی رشد خواهد کرد و باغبان از برداشت میوه های خود بسیار خرسند خواهد شد؛ لذا در کاشت نهال انجیر به این نکته مهم بسیار توجه نمایید! بهره مندی از نور کافی ۷ الی ۸ ساعت جهت تولید انجیر های مرغوب در اولویت قرار دارد هر چند در مناطق سایه وار نیز نهال رشد می کند و حتی میوه میدهد اما به دلیل نرسیدن نور خورشید به صورت نرسیده و کوچک بر سر درخت باقی می مانند و در نهایت غیر قابل خوردن می شوند.

خاک مناسب:

نهال انجیر قابلیت رشد در هر خاکی را دارد اما در خاک های شنی، لومی و با زهکشی مناسب بهتر از خاک های رسی رشد خواهد کرد؛ البته لازم به ذکر است خاک شنی_ رسی بهترین خاک برای کاشت نهال به حساب می آیند چون امکان آسیب نهال در خاک شنی به دلیل نماتدها وجود دارد.

 عمق خاکی که نهال در آن کاشته می شود بایستی به اندازه ای عمیق باشد که در تمام طول سال آب کافی در اختیار نهال انجیر قرار گیرد. عمق ۱و نیم متر جهت رشد پر بازده ریشه ها مناسب بوده و پی اچ ۶ تا ۸ بهترین شرایط را برای رشد و تولید انجیر فراهم می کند؛ به عبارتی در پی اچ نسبتا قلیایی عملکرد خوبی دارد.

دما:

درخت انجیر در سال های اولیه رشد حساسیت بالایی به سرما نشان می دهد اما به طور کلی دمای بین ۲۵ تا ۳۵ درجه ایده آل ترین وضعیت دمایی برای رشد نهال انجیر تلقی می شود؛ توجه داشته باشید درخت انجیر در مقابل گرما، خشکی و دماهای مختلف مقاوم می باشد اما دمای بیشتر از ۴۲ درجه سانتی گراد بر عملکرد میوه ها اثر منفی بر جای خواهد گذاشت.

آبیاری:

هر چند درخت انجیر قادر به رشد و تولید محصول در مناطق کم آب می باشد اما کم آبی همیشه مانع اصلی بر رشد طبیعی آن به حساب می آید و میزان بازده درخت را کاهش می دهد؛ لذا آبیاری فوری و زیاد نهال انجیر پس از کاشت به دلیل تماس بهتر ریشه با آب و خاک جهت جذب مواد معدنی برای شروع سریع تر رشد ضرورت دارد.

کاشت زمان مناسب نهال انجیر:

یکی از مهم ترین نکات کاشت نهال آگاهی از زمان مناسب جهت کاشت نهال در دستیابی به رشد موثر آن محسوب می شود. اوایل اسفند ماه و اولین نیمه فرودین ماه زمان بسیار خوبی است تا نسبت به کاشت نهال اقدام نمایید‌. در این مواقع از سال نهال در دوره خواب قرار دارد و بارش باران بر عملکرد آن در آینده اثر بسیار مثبتی خواهد گذاشت.

کود حیوانی برای درخت انجیر

کاشت نهال انجیر:

برای شروع کار نیاز به فضای بزرگی ندارید زیرا نهال ها را حتی می توان در گلدان یا باغچه کوچک نیز بکارید؛ اکنون به بررسی مرحله به مرحله کاشت نهال می پردازیم تا به خوبی برایتان جا بیوفتد.

مرحله اول:

حتما قبل از خریداری نهال به بحث زمان مناسب جهت کاشت انجیر دقت کرده اید و با فرض تعیین بهترین زمان کاشت از جانب شما، در مرحله بعد مکان مناسبی که از تابش مستقیم و کافی نور خورشید برخوردار باشد را برای کاشت نهال تان برگزینید. بدین منظور نهال از دیوار و موانع دیگر حداقل باید ۶ متر فاصله داشته باشد.

نکته مرحله اول:

جهت کاشت نهال انجیر در گلدان از رسیدن نور کافی و دارا بودن خاک گلدان از مواد مغذی اطمینان حاصل نمایید بدین منظور حین کاشت نهال خاک را با کودهای مغذی و توصیه شده توسط کارشناسان یا مشاوران غنی نمایید. گلدان در فصول گرم در حیاط نگهداری شده و در فصل سرما به منزل منتقل می شود و بهتر است از نور پشت پنجره به خوبی بهره مند گردد.

مرحله دوم:

با کمک بیل بزرگ گودالی حفر کنید که ارتفاع و بزرگی آن از ریشه درخت بیشتر باشد طوری که ۲ الی ۳ برابر بزرگتر حفر گردد؛ سپس نهال را به آرامی درون گودال قرار دهید و روی آن را با خاک به خوبی بپوشانید.

مرحله سوم:

با اضافه کردن مالچ به اطراف خاک نهال به رشد موثر آن کمک می کند و از رویش علف های هرز نیز جلوگیری می نماید؛ بنابراین یک لایه ۷ سانتی متری از مالچ را به خاک اطراف نهال بپاشید تا به حفظ آب توسط نهال نیز کمک کرده باشید.

کود دهی درخت انجیر

نکته پایانی:

در صورت کاشته شدن نهال در گلدان به دلیل رشد بیشتر از سال های قبل لازم است ار سه الی ۵ سال به گلدان بزرگتری انتقال داده شود و برای این کار بهترین زمان در هنگام فرو رفتن نهال در خواب می باشد.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

3.5/5 - (4 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]