کاشت هل در گلدان
هل یک گیاه خوراکی بسیار خوشبو و مغذی است که خواص و فواید بینظیری برای سلامتی دارد. از این رو برخی افراد علاقه زیادی به کشت آن دارند و دوست دارند خودشان این محصول را بکارند. در واقع کاشت هل در گلدان بسیار راحت است و برای این کار کافی است گلدان مناسب، بذر سالم، خاک غنی و حاصلخیز را آماده کنید و شرایط محیطی مناسبی را نیز برای گیاه فراهم نمایید.
البته برای کشت هل باید به یکسری نکات مهم توجه کنید تا زحماتتان به هدر نرود و در نتیجه محصولات عالی هم تولید نمایید. بنابر این اگر میخواهید درباره کشت هل اطلاعات بیشتری به دست آورید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای مطلب همراه ما بمانید.
تهیه گلدان مناسب برای کاشت هل
برای کاشتن هل بهتر است سراغ گلدانهایی بروید که سطح مقطع بزرگی دارند و ارتفاعشان نیز حدود 20 متر است. دقت داشته باشید که جنس گلدانتان از سفال باشد. در غیر این صورت ممکن است ریشه گیاه دچار پوسیدگی شود و از بین برود. گلدان مورد نظرتان باید دارای سوراخهای زهکشی مناسبی باشد تا آبهای اضافه به راحتی از ته آن خارج شوند.
فراهم کردن خاک غنی
هل نیز مانند دیگر گیاهان برای رشد و پرورش یافتن، به خاکی حاصلخیز و غنی نیاز دارد. بنابر این سعی کنید برای کاشت هل در گلدان، از یک ترکیب مغذی حاوی پیت ماس، کود دامی پوسیده، خاک باغچه و کوکوپیت بهره بگیرید. اگر خاک مورد نظرتان از زهکشی مناسبی برخوردار نبود، بهتر است مقداری ماسه به خاکتان اضافه کنید و به راحتی قابلیت نفوذ آب در گلدان را افزایش دهید.
بیشتر بخوانید : اسید هیومیک
آماده کردن بذر هل
برای انجام این کار ابتدا باید دانههای هل را برای به مدت چند دقیقه در آب قرار دهید. سپس به آرامی پوست آنها را باز کنید و بذر را بیرون بیاورید. در مرحله بعد بذرها را باید با آب به خوبی بشویید تا پوشش و ماده چسبناکی که به آن چسبیده، به طور کامل از بین برود.
بذرها را بعد از شست و شو باید به مدت 2 روز در آب قرار دهید و سپس آنها را در دستمالی خیس بگذارید تا شروع به جوانه زدن کنند. پس از چند روز که جوانههای هل ایجاد شدند، باید بلافاصله آنها را در گلدان بکارید تا به رشد عالی برسند.
کاشتن بذر در گلدان
برای کاشتن دانههای هل در گلدان، باید ابتدا سطح خاک را با کمک یک آبپاش به خوبی مرطوب نمایید سپس با استفاده از یک وسیله مناسب مانند بیلچه باغبانی، سطح خاک را به طور کامل صاف کنید تا آماده کشت شود. بعد از آن باید بذر هل را که از قبل خیساندهاید و شروع به جوانه زدن کردهاند را با دقت بر روی سطح خاک پخش کنید. سپس با استفاده از مقداری خاک، روی آن را به طور کامل بپوشانید. بعد از پوشاندن بذر نیز باید به صورت مجدد سطح خاک را خیس کنید.
بهترین زمان برای کاشت هل در گلدان
دقت داشته باشید بهترین زمان برای کاشت هل در گلدان، اواخر فصل تابستان است. از این رو شما میتوانید در اوایل فصل پاییز با در نظر گرفتن شرایط محیطی مورد نیاز، اقدام به کشت این گیاه کنید.
نحوه و زمان برداشت دانه هل
به طور معمول هل برای رشد به 4 الی 6 هفته زمان احتیاج دارد اما در برخی مواقع ممکن است رشد آن تا 2 ماه طول بکشد. در هر صورت هنگامی که دانههای هل رسیده بودند باید اقدام به برداشت کنید. برداشت هل باید پیش از این که رنگ آنها به زرد تبدیل شود صورت بگیرد. در غیر این صورت ممکن است زحماتتان به هدر رود و محصول تولید شده نیز از کیفیت لازم برخوردار نباشد.
نکات مهم برای مراقبت و کاشت هل در گلدان
- بهتر است بدانید هل بر رای رشد و نمو به نور نسبتاً زیادی نیاز دارد اما نباید آن را در مکانی قرار دهید که نور خورشید به صورت مستقیم به آن بتابد.
- دمای مطلوب برای این گیاه بین 22 الی 24 درجه سانتیگراد است. از این رو گلدان گیاه را در دماهای خیلی پایین و یا خیلی بالا قرار ندهید زیرا در چنین دماهایی گیاه سریعاً از بین میرود.
- گیاه هل به وزش باد زیاد حساس است و اگر در مکانی قرار بگیرد که وزش باد در آن جا زیاد باشد ممکن است دچار آسیب شود.
- هل یک گیاه رطوبت پسند است، بنابر این باید همیشه گلدان آن را مرطوب نگه دارید. البته دقت داشته باشید زمانی باید کار آبیاری این گیاه را انجام دهید که سطح خاک بیشتر رطوبت خود را از دست داده باشد.
- دقت داشته باشید آبیاری بیش از اندازه میتواند باعث شود گیاه آسیب ببیند و برگهای آن نیز سیاه شود.
- کمبود رطوبت و خشکی برای این گیاه مناسب نیست و موجب میشود نوک برگهای گیاه قهوهای و پژمرده شوند.
- این گیاه به طور معمول برای رشد، خاکهای رسی را ترجیح میدهد بنابر این سعی کنید بیشتر سراغ خاکهای سنگین بروید.
- به علت پایین بودن یا بالا بودن رطوبت خاک، ممکن است این گیاه دچار بیماری پوسیدگی کپسول شود.
- گیاه هل برای رشد به مواد و عناصر غذایی همچون آهن، نیتروژن، فسفر، بور، روی و کلسیم نیاز دارد بنابر این سعی کنید با استفاده از یک کود مفید و مناسب، این گیاه را تغذیه نمایید.
- برای تغذیه کردن و کوددهی این گیاه تا حد امکان کودهای شیمیایی نروید زیرا این کودها اگر به صورت نامناسب و بیش از اندازه استفاده شوند، ممکن است عوارض نامطلوبی را بر روی گیاهتان به جای بگذارند. دقت داشته باشید بهترین کود برای هل، کودهای طبیعی هستند که در ساختار آنها هیچ گونه مواد شیمیایی مضری وجود نداشته باشد.
- گلدان هل را در فضاهای باز که هوا در آن جا بسیار سرد است، قرار ندهید زیرا این گیاه به سرما حساسیت زیادی دارد.
سخن پایانی کاشت هل در گلدان
در این مقاله به طور کامل روش کاشت هل در گلدان و نحوه مراقبت از آن را به شما آموزش دادیم تا بتوانید با بهره گرفتن از آنها به راحتی در منزل، محصولات سالم و باکیفیتتری را برای خود تولید کنید. از این رو اگر میخواهید زحماتتان هدر نرود و دچار ضرر نشوید، بهتر است نکات مهم ذکر شده در این مقاله را نادیده نگیرید و به آنها توجه کنید.
بدون دیدگاه