کاشت درخت آلبالو

یکی از خوشمزه‌ترین میوه‌های تابستانی که طرفداران زیادی دارد، آلبالو است. درخت این میوه محبوب می‌تواند به‌ راحتی در اکثر شرایط آب‌ و هوایی و مناطق به رشد خود ادامه دهد و محصولات لذیذی تولید کند. از این‌ رو نیز کاشت درخت آلبالو بسیار رواج یافته‌ است و افراد زیادی این درخت زیبا را در باغچه حیاط یا باغ خود می‌کارند.

به‌ طور معمول این درخت را می‌توانید با استفاده از روش‌های مختلفی به‌ راحتی بکارید. بنابراین اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در رابطه با پرورش و نگهداری درخت آلبالو به دست آورید، بهتر است به مطالب ذکر شده در ادامه مقاله نیز توجه کنید.

انواع روش‌های کاشت درخت آلبالو

  • کاشت از طریق پاجوش

برای کاشت درخت آلبالو با استفاده از این روش، شما باید پاجوش‌هایی که اطراف درخت آلبالو می‌رویند را بدون صدمه زدن به ریشه جدا کنید. سپس یک گلدان مناسب تهیه کنید یا در باغچه‌تان گودالی با عمق کافی ایجاد نمایید. بعد از آن پاجوش را با احتیاط داخل خاک قرار دهید و کار آبیاری را انجام دهید تا رشد کنند و پس از مدتی به باروری برسند.

  • کاشت از طریق بذر

یکی دیگر از روش‌هایی که می‌توانید با کمک آن درختان آلبالو پرباری را پرورش دهید، کاشت بذر است. در این روش ابتدا باید بذرهای سالمی تهیه کنید و سپس آن‌ها را در یک گلدان با اندازه مناسب بکارید.

بهتر است در فصل زمستان اقدام به کاشت بذر آلبالو کنید زیرا بذرها برای جوانه زدن به سرما احتیاج دارند و اگر نیاز سرمایی آن‌ها به‌ طور کامل برطرف نشود، جوانه نمی‌زنند.

بیشتر بخوانید: کاشت بادمجان

اگر در فصل‌های دیگر اقدام به کشت بذر آلبالو کردید، حتما گلدان‌تان را در یخچال نگهداری کنید تا جوانه‌زنی بهتر صورت بگیرد. این روند ممکن است حدود 6 الی 8 هفته زمان لازم داشته باشد. پس‌ از این‌ که جوانه‌ها به رشد مطلوبی رسیدند، می‌توانید گیاه را به گلدانی بزرگ‌تر یا باغچه منتقل کنید.

کاشت درخت آلبالو

  • کاشت از طریق هسته

کاشت درخت آلبالو را می‌توانید از طریق هسته نیز انجام دهید. این روش بسیار ساده است و هر کسی می‌تواند به‌ راحتی آن را انجام دهد. برای کاشت هسته آلبالو ابتدا باید هسته را به‌ خوبی از گوشته جدا کنید و آن را به‌ خوبی شستشو دهید. بعد از شستن هسته‌ها باید یک ظرف شیشه‌ای مناسب تهیه کنید و مقداری کود مرطوب داخل آن بریزید.

سپس هسته‌های آلبالو را باید در شیشه قرار دهید و به‌ طور کامل روی آن را با کود بپوشانید. بعد از به اتمام رسیدن خطر سرما، می‌تواند هسته‌های آلبالو را به‌ راحتی در فضای باز یا گلدان بکارید تا شروع به جوانه‌زنی کنند. دقت داشته باشید 2 ماه اول بعد از کشت هسته، باید به‌ صورت مداوم کار آبیاری را انجام دهید و خاک را همیشه مرطوب نگه دارید.

  • کاشت از طریق نهال

اگر می‌خواهید در مدت‌ زمان سریع‌تری محصولات زیادی برداشت کنید، بهتر است اقدام به کاشت نهال آلبالو کنید. در نظر داشته باشید بهترین زمان برای کاشت درخت آلبالو از طریق نهال، اواسط آبان‌ ماه تا اسفند ماه است.

پس‌ از تهیه کردن نهال آلبالو باید آن را در عمق مناسبی از خاک بکارید و در آخر نیز کار آبیاری را انجام دهید. دقت داشته باشید نهال‌های آلبالو در این روش باید با فاصله 4 الی 6 متری از یک‌دیگر کاشته شوند تا بعداً رشد ریشه درخت دچار مشکل نشود و همچنین درختان بتوانند باروری بهتری داشته باشند.

کاشت درخت آلبالوشرایط لازم برای رشد درخت آلبالو

  • نور

درختان آلبالو برای این‌ که رشد مطلوبی داشته باشند، باید در روز حداقل حدود 5 الی 6 ساعت نور مستقیم خورشید را دریافت کنند. دقت داشته باشید درختانی که در مناطق سایه‌دار کاشته می‌شوند و نور به میزان کافی به آن‌ها نمی‌رسد، محصولاتی بی‌کیفیت تولید می‌کنند و در برخی مواقع نیز رشدشان به‌ طور کامل متوقف خواهد شد.

  • خاک

کاشت درخت آلبالو به طور معمول باید در خاک‌های سبک و زهکشی شده صورت بگیرد تا ریشه بتواند بدون مشکل به رشد خود ادامه دهد. البته بهتر است بدانید این درخت می‌تواند در خاک‌های اسیدی نیز به رشد خود ادامه دهد و محصولات مرغوبی تولید کند.

  • هرس

پس از این که درختان آلبالو به رشد مطلوبی رسیدند، لازم است در طول سال چندین‌ بار کار هرس را انجام دهید و شاخه و برگ‌های اضافه را جدا کنید. درختان آلبالو شاخه‌های نازک و جوان زیادی دارند و اگر میوه ندهند، در سال بعد دیگر قدرت رویشی خود را از دست می‌دهند. بنابراین سعی کنید به‌ صورت مکرر شاخه‌های خشک و بی‌بار را از درخت جدا نمایید تا درخت توان بیشتری برای محصول‌دهی داشته باشد.

  • آبیاری

درخت آلبالو ریشه‌هایی بسیار بلند دارد و به‌ همین‌ علت در برخی مواقع نمی‌تواند آب را در اعماق زمین به‌ خوبی دریافت کند. این درخت در محیط‌های خشک نیز می‌تواند رشد کند اما و اگر آب را به میزان کافی در اختیار آن قرار دهید، محصولات باکیفیت‌تر و خوشمزه‌تری برداشت خواهید کرد. دقت داشته باشید آبیاری درخت آلبالو در فصل تابستان باید به‌ صورت عمیق‌تر و منظم‌تر انجام شود تا ریشه بتواند به خوبی آب را دریافت کند.

کاشت درخت آلبالو

  • کود

درخت آلبالو نیز مانند سایر درختان برای رشد مناسب به کود احتیاج دارد و باغداران باید با استفاده از کودهای غنی، تمام نیازهای خاک و ریشه را تامین نمایند. از جمله بهترین کودها برای تقویت درخت آلبالو، می‌توان کود شوک 10 ایکس، کود هیومیک اسید و کود جلبک دریایی را نام برد.

شما می‌توانید کوددهی درخت آلبالو با استفاده از این کودها را در هر زمانی که خواستید انجام دهید. البته برای به دست آمدن نتیجه‌ای مثبت‌تر پیشنهاد می‌کنیم قبل از شکوفه‌زدن درخت تا زمان برداشت محصولات، این کار را به صورت برنامه‌ریزی شده انجام دهید. دقت داشته باشید زیاده‌روی کردن در کوددهی، اصلا مناسب نیست زیرا موجب آسیب دیدن درخت می‌شود.

بیشتر بخوانید: کود درخت آلبالو

سخن پایانی

کاشت درخت آلبالو اصلا کار دشواری نیست اما برای این که درختانی پربار و سالم داشته باشید، لازم است به خوبی از آن مراقبت کنید و در نگهداری از آن احتیاط کافی داشته باشید. بنابر این قبل از هر اقدامی بهتر است ابتدا تحقیقات لازم را درباره منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید، انجام دهید و سپس شرایط آبی، خاکی، نوری و… را مورد بررسی قرار دهید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]