کاشت درخت گیلاس

درخت گیلاس یکی از زیباترین درختانی است که میوه‌های خوشمزه و آبداری تولید می‌کند. فصل به بار آمدن این میوه محبوب، اواخر اردیبهشت‌ ماه یا اوایل تیرماه است. درخت گیلاس انواع مختلفی دارد اما اکثر آن‌ها شرایط کاشت و پرورش یکسانی دارند‌. کاشت درخت گیلاس معمولاً در مناطق گرمسیر انجام می‌شود زیرا این درخت نمی‌تواند در مناطقی که زمستان‌های خیلی سردی دارند، به رشد خود ادامه دهد و محصولات مرغوبی تولید کند.

این درخت در فصل بهار شروع به گل‌دهی می‌کند و اگر به‌ خوبی از آن مراقبت کنید و اجازه ندهید گل‌ها دچار ریزش شوند، می‌توانید محصولات زیادی برداشت نمایید. شرایط نگهداری از درخت گیلاس بسیار راحت است و هر کسی با در نظر گرفتن چند نکته مهم، می‌تواند به‌ راحتی درختان پرباری را پرورش دهد.

انواع روش‌های کاشت درخت گیلاس

کاشت درخت گیلاس به‌ طور معمول با استفاده از روش‌های مختلفی همچون کاشت بذر، کاشت نهال و قلمه زدن امکان‌ پذیر است و شما می‌توانید با بهره گرفتن از این روش‌ها به‌ راحتی درختان گیلاس شادابی را پرورش دهید.

  • کاشت از طریق بذر

برای کاشتن درخت گیلاس از طریق بذر بهتر است اقدامات لازم را از آبان ماه شروع کنید تا بذر در زمستان به فضای بیرونی انتقال داده شود و نیازهای سرمایی آن به طور کامل برطرف شود.

برای کاشت بذر باید ابتدا چند گیلاس سالم و رسیده را آماده کنید و به‌ خوبی قسمت‌های گوشتی آن را از هسته جدا نمایید. دقت داشته باشید هسته‌های گیلاس برای جوانه زدن باید حدود 3 الی 5 ماه در مکانی که دارای رطوبت کافی است، قرار بگیرند. البته نباید اجازه دهید که دمای اطراف به کمتر از منفی 30 درجه سانتی‌ گراد برسد زیرا در چنین شرایطی جوانه‌زنی به‌ خوبی انجام نمی‌شود.

کاشت درخت گیلاسبذر باید 2 هفته اول در مکانی نسبتاً گرم قرار بگیرد. بنابراین می‌توانید آن‌ها را در ظرفی که از خزه مرطوب یا کمپوست پر شده‌ است، نگهداری کنید. پس‌ از گذشت این زمان دانه‌ها را باید به مکانی سرد انتقال دهید. بذرها لازم است 90 روز در فضایی سرد، بمانند.

جوانه‌زنی بذر گیلاس نهایتا به 5 ماه زمان نیاز دارد و هر چقدر که شما بهتر به آن رسیدگی کنید، جوانه‌زنی سریع‌تر صورت خواهد گرفت. بعد از گذشت آخرین یخبندان بهاری، می‌توانید کاشت درخت گیلاس با استفاده از بذرهایی که جوانه زده‌اند را به راحتی آغاز کنید.

بیشتر بخوانید: کاشت پیاز

بذرهای گیلاس باید در عمق 5 سانتی متری خاکی مناسب کاشته شوند تا بتوانند بدون مشکل رشد کنند. در هر چاله‌ای که ایجاد کردید، می‌توانید چند بذر قرار دهید و در آخر نیز روی آن‌ها را با استفاده از خاک بپوشانید. برای به دست آمدن نتیجه‌ای بهتر و جلوگیری از خشک شدن خاک، حتما کار آبیاری را انجام دهید اما مواظب باشید که آن‌ها غرقاب نشوند. حدود چند ماه بعد، جوانه‌ها از خاک بیرون می‌زنند و شروع به رشد می‌کنند.

  • کاشت از طریق نهال

پیش‌ از این‌ که اقدام به کاشت نهال کنید، حتماً از زمین مورد نظرتان یک آزمون خاک بگیرید تا تمام کمبودهای موجود به خوبی نمایان شوند و شما بتوانید بهتر نسبت به رفع آن‌ها اقدام نمایید و کار تغذیه‌دهی را انجام دهید.

برای کاشت نهال گیلاس باید در اولین مرحله شرایط محیطی مناسبی فراهم کنید و سپس نهالی سالم خریداری نمایید. پس‌ از تهیه کردن نهال، باید آن را در عمق مناسبی از خاک با دقت بکارید. هنگام کشت نهال گیلاس مواظب باشید به ریشه‌های آن آسیبی وارد نشود زیرا در چنین شرایطی رشد درخت متوقف خواهد شد.

کاشت درخت گیلاسیکی از مهم‌ ترین نکاتی که باید حتما هنگام کاشت درخت گیلاس به آن توجه کنید، زمان و فصل مناسب است. دقت داشته باشید فصل مناسب برای کاشت نهال تا حدود زیادی به عواملی همچون نوع نهال، سن نهال، رشد ریشه و سلامت آن بستگی دارد. از این‌ رو نیز اکثر افراد در فصل پاییز اقدام به کشت این درخت می‌کنند زیرا در این فصل ریشه می‌تواند بهتر توسعه یابد.

از آن جایی‌ که درخت گیلاس به آبیاری خیلی زیادی احتیاج ندارد و در برابر کم‌آبی نیز بسیار مقاوم است، سعی کنید بعد از کاشت خیلی کار آبیاری را انجام ندهید. کار آبیاری باید به‌ صورت دوره‌ای انجام شود تا کیفیت محصولات کاهش نیابد و همچنین ریشه دچار پوسیدگی نشود.

  • کاشت از طریق قلمه زدن

یکی دیگر از روش‌های کاشت درخت گیلاس که نیاز به تخصص زیادی ندارد، قلمه زدن است. در این روش ابتدا باید یک بستر مناسب تهیه کنید تا قلمه را در آن بکارید. دقت داشته باشید خاک یکی از اصلی‌ ترین و مهم‌ ترین شرایط برای پرورش گیاهان به حساب می‌رود و اگر خاک مورد نظرتان از زهکشی مناسبی برخوردار نباشد، گیاه نمی‌تواند در آن به‌ خوبی رشد کند.

پس‌ از آماده کردن خاک، نوبت به انتخاب قلمه می‌رسد سعی کنید قلمه را از شاخه‌هایی که جوان‌تر هستند، انتخاب کنید زیرا این نوع قلمه‌ها ریشه‌دهی بهتری دارند و می‌توانند سریع‌تر رشد کنند. خاک تندروتری گوردن با عمق مناسب قرار دهید و سپس با احتیاط قلمه‌ها را در آن بکارید.

کاشت درخت گیلاسپس‌ از کشت قلمه لازم است حتما خاک را به‌ اندازه کافی مرطوب کنید تا جوانه‌زنی بدون مشکل صورت بگیرد. هنگامی‌ که قلمه به رشد مناسبی رسید، می‌توانید آن را به مکانی بزرگ‌تر مانند باغچه یا باغ منتقل کنید. برای افزایش و رشد آن‌ها نیز می‌توانید از کودهایی که حاوی ازت هستند بهره بگیرید و کار کوددهی را به طور برنامه‌ ریزی‌ شده انجام دهید.

سخن پایانی

برای کاشت درخت گیلاس به بهترین نحو ممکن باید حتما نکات مهمی که در این مقاله ذکر شد را در نظر بگیرید و مرحله به مرحله کارهای لازم را انجام دهید. دقت داشته باشید این درخت علاوه‌بر آبیاری منظم، نور کافی، خاک مناسب، کوددهی و دمای مطلوب، به هرس اصولی نیز احتیاج دارد و شما باید در زمان‌های لازم این کار را به شکل صحیحی انجام دهید.

بیشتر بخوانید: اهمیت کود مرغی برای درخت گیلاس

هرس درخت گیلاس جزو مهم‌ ترین و ضروری‌ ترین قسمت‌های مراقبتی شناخته شده‌ است و افرادی که به‌ موقع شاخه و برگ‌های اضافی را از بین ببرند، می‌توانند انرژی و شادابی درختان خود را افزایش دهند و همچنین محصولات بیشتری برداشت کنند. هرس درخت بهتر است در اواخر تابستان انجام شود تا بیماری‌های باکتریایی و قارچی رخ ندهد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]