کود گیاهی

خرید کود گیاهی

جهت خرید کود گیاهی از بالای همین صفحه با کارشناسان آل کود در ارتباط باشید.

یکی از راه‌های افزایش تولید و بالا بردن  عملکرد محصولات باغی بکارگیری و رعایت اصول فنی و تکنیکی تغذیه می‌باشد. با تغذیه مناسب گیاهان می‌توان تولید محصولات را به نحو چشم‌گیری افزایش داد.

گیاه زمانی دارای تغذیه مناسب می‌باشد که تمام عناصر موردنیازش را از آب و خاکی که استفاده می‌کند بگیرد با توجه به خاک و آب کشور ایران که به دلایل متعددی کمبودهای زیادی دارند تامین همه  عناصر موردنیاز از آب و خاک امکان پذیر نمی باشد حال این سوال  پیش می آید که کشاورزان و باغداران برای اینکه به کیفیت و کمیت موردنظر در زمان برداشت محصول خود برسند چه کاری باید انجام دهند؟

کود گیاهی
کود گیاهی

استفاده از کودها بهترین راه برای تامین عناصر موردنیاز می باشد. کودها انواع مختلفی دارندکه با توجه به شرایط و نیاز گیاهان باید یک نوع از آنها انتخاب و استفاده شود این انواع بصورت کلی به دو دسته ی شیمیایی و گیاهی تقسیم می‌شوند

کودهای گیاهی به  دلیل اینکه از مواد آلی و طبیعی ساخته شده‌اند برای گیاهان بهتر می‌باشند

در ادامه همراه ما باشید تا بیشتر با کودهای گیاهی آشنا شویم

تغذیه گیاه توسط خرید کود گیاهی

با وجود اینکه ترکیب خاک را بیشتر سیلیسیوم و آلومینیوم و احیانا آهک و اکسیدهای آهن تشکیل می دهد عناصری که گیاه برای رشد و باروری بهتر نیاز دارد کاملا با این مواد فرق دارد این عناصر مورد نیاز عبارتند از : کربن اکسیژن هیدروژن ازت فسفر گوگرد و پتاسیم.

شرط ضروری بودن عنصر برای رشد گیاه :

یک عنصرباید دارای سه شرط زیر باشد تا به عنوان عنصرلازم شناخته شود

  1. عنصرموردنظردرصورتی برای رشد معمولی ویا تولید مثل گیاهان لازم است که در غیاب آن گیاه دچار اختلال گردد
  2. منحصر به فرد باشد و عنصر دیگری نتواند کار آن را انجام دهد
  3. متقیما در گیاه فعالیت نماید نه اینکه در خارج از گیاه فعالیت نماید
کود گیاهی
کود گیاهی

این عناصربرحسب مصرفشان به  3 دسته کلی تقسیم می شود

عناصر پرمصرف شامل هیدروژن ، اکسیژن ، کربن، ازت، پتاسیم و فسفر

عناصر میان مصرف شامل کلسیم منیزیم و گوگرد

عناصر کم مصرف شامل آهن ، منگنز، روی،بور،مس و مولیبدن

تامین این عناصراز طریق استفاده از کودگیاهی امکان پذیر می باشد.

آیا می دانستید پس از خرید کود گیاهی از آل کود به شما پشتیبانی مشاوره ای صد در صد تعلق میگیرد؟

خواص کودهای گیاهی :

کودهای گیاهی کودهایی هستند که ازترکیبات طبیعی و آلی تشکیل شده اند که به این ترکیبات هیدروکربوره نیز می گویند و عبارتند از :

  1. بقایای محصولات زراعی مانند کاه و کلش
  2. محصولات زراعی که به عنوان کود سبز کشت می شوند مانند تیره بقولات و منداب
  3. ضایعات آلی کشاورزی مانند تفاله سیب و ضایعات پسته
  4. ضایعات آلی حاصل از فرآیندهایی که روی محصول ایجاد می شود مانند کنجاله ها
  5. کمپوست
  6. کودهای حاصل از دفع حیوانات مانند کود گاو،کود گوسفند،کودمرغی و کود شتر.

فواید کود گیاهی برای خاک

  1. اصلاح کننده ساختمان خاک
  2. نگه دارنده مواد غذایی
  3. احیا کننده باکتری ها و فعالیت های حیاتی خاک
  4. منبع مهم ازت،فسفر و پتاسیم
  5. منبع مهم عناصر ریز مغذی
  6. کنترل کننده عناصرمیکرو و جلوگیری از پیش بودها
  7. جلوگیری کننده شوری و کنترل شوری
  8. جلوگیری کننده آب شویی عناصردرخاک
  9. کنترل کننده PH خاک
  10. کود آلی به عنوان تنظیم کننده درجه حرارت خاک
    کود گیاهی
    کود گیاهی

کودها به 3 دسته ی کودهای فسفاته، کودهای پتاسه و کودهای ازته تقسیم می شوند که هرکدام از اینها برای کمبود همان عنصر استفاده می شود

کمبود فسفر درگیاه

گیاهان مبتلا به کمبود فسفر کوچک و وامانده هستند و برگ های خشک و سخت دارند. مهمترین نشانه ی کمبود فسفردرگیاه پژمرده شدن آن است که ساقه ی گیاه باریک می شود و رشد ریشه آن نیز کم می شود.برگ ها زودتر ازموعد می ریزند و همچنین کمبود فسفر از باز شدن شکوفه ها و جوانه ها و رسیدن میوه ها جلوگیری می کندو مقاومت گیاه نسبت به سرما نیز کاهش می یابد.

وضعیت کود دهی با کودهای فسفاته :

کوددهی ردیفی بهترین روش درخاک هایی است که شدیدا دچار فقر فسفات شده اند. این روش به این دلیل استفاده می شودکه کود با حجم کمتری از خاک در تماس است و در نتیجه کمترتثبیت می شود و در خاک هایی که قدرت تثبیت دارند کود فسفاته باید قبل از کاشت بذر استفاده شود.کودهایی گیاهیی فسفاته دیرتر حالت تثبیتی به خود می گیرند

انواع کودهای فسفاته:

سوپرفسفات، سوپرفسفات تریپل که از هضم فسفات توسط اسید فسفریک بوجود می آید

کمبود ازت درگیاه : اولین اثر کمبود ازت این است که سنتز سیتوکتین ها شدیدا تضعیف می شود. سنتز سیتوکتین ها با اسیدهای آمینه و اسیدهای آسپاراتیک و گلوتامین شروع می شود. این مواد در تغذیه کافی با ازت  به مقدار زیادی تولید می گردند. مسلما عدم تامین ازت گیاهان در کل فرایندهای متابولیسمی تاثیر منفی دارد. تولید پروتئین کم  و رشد آنزیم کاهش می یابد و در نتیجه رشد گیاه کم می شود. گیاهان مبتلا به کمبود ازت ،کوچک و وامانده و قائم هستند. برگهای آنها بی رنگ و زرد روشن است و تغییر رنگ از برگ های پیر شروع می شود و قبل از موعد می ریزند.

کمبود ازت در غلات در مراحل اول رشد با رنگ پریدگی توام است.پنجه زنی کاهش یافته و به همین دلیل مزرعه تنک می شود.گیاهان مبتلا به کمبود ازت خشک و شکننده به نظر می رسند. در صورتیکه این علایم مشاهده شوند کودهای ازته مورد استفاده قرار می گیرند با آزمایش خاکو برگ گیاه میزان کمبود این عنصرمشخص می شود  و گیاه به همان اندازه کودازت نیاز دارد.

کود گیاهی
کود گیاهی

علایم کمبود پتاسیم

عدم تغذیه کافی با پتاسیم ابتدا در تورژسانس گیاه نمایان می شود برگ ها پژمرده و آویزان اند و از حاشیه کمرنگ می شوند. کل ظاهر گیاه حالت پژمردگی دارد این علایم ابتدا در برگ های پیر نمایان می شوند که به علایم کمبود منیزیم شبیه است.

آیا می دانستید پس از خرید کود گیاهی از آل کود به شما پشتیبانی مشاوره ای صد در صد تعلق میگیرد؟

علایم کمبود کلسیم

  1. رشدگیاه کم می شود
  2. رشد بافتهای مریستمیی متوقف می شود و در طول زمان این بافتها از بین می رود
  3. جوان ترین برگ ها کلرز می شوند و برگ های پیر سبز تیره هستند
  4. در سلول های جوان کمبود کلسیم با نرم شدن و تغییر رنگ دیواره سلول ها شروع می شود. در بافت گیاه خم شدن و آویزان شدن قسمت های بالای ساقه و در برگ های جوان ،قهوه ای  شدن رگ برگ ها ظاهر می شود
  5. میوه تو خالی و پوک می شود و یا خیلی ترد می شود

کمبود کلسیم را میتوان با محلول پاشی مصرف گچ و آهک در خاک های اسیدی و نیترات کلسیم برطرف کرد. کودهای گیاهی که برای این منظور تولیدشده اند به میزان لازم ازاین عنصردارند و دراختیار گیاه می گذارند.

روش های مختلف کود دهی به گیاهان

با توجه به مسائل فیزیولوژیکی گیاه  و رابطه آب،خاک وگیاه و نقش عناصرماکرو و میکرو در گیاه و نیاز گیاهان به عناصر مختلف و همچنین کودهای آلی و شیمیایی کودهی به نحوی که حداکثر بهره وری از کود امکان پذیرباشد یک امر مهم و ضروری است

تغذیه به روش چالکود

باتوجه به اینکه تغذیه گیاه عموما به وسیله ریشه آن صورت می گیرد در روش چالکود سعی می شود که کود به ریشه گیاه تزریق شود برای استفاده از این روش نکاتی را باید دانست

1.شناخت کافی از خاک وآب

  1. اطلاع از مقدار عناصرغذایی موردنیازگیاه
  2. مکان گسترش ریشه
  3. زمان تغذیه

در روش چالکود ابتدا 2 نمونه خاک یکی از عمق 10 سانتیمتری ویکی از عمق 40 سانتی متری برداشته می شود و مورد آزمایش قرار می گیرد سپس با توجه به نتیجه آزمایش کودگیاهی مورد نظرهمراه با سایر عناصری که نیاز است در عمق مشخص درمکانی که سایه درخت تمام می شود و مسیر عبور آب نیز می باشد چال میشود.

آیا می دانستید پس از خرید کود گیاهی از آل کود به شما پشتیبانی مشاوره ای صد در صد تعلق میگیرد؟

روش محلول پاشی

با توجه به اینکه باید مقادیری از مواد غذایی موردنیاز از طریق برگ و اندام های هوایی تامین شود کود دهی به روش محلول پاشی انجام می شود

روش محلول پاشی به این صورت است که کود که اغلب بصورت مایع است با آب و سایر مکمل ها ترکیب شده و با دستگاه های خاصی به روی ساقه و برگ گیاهان پاشیده می شود.زمان کود دهی به روش محلول پاشی یکی  بعد از برداشت محصول است و یکی ده روز بعد از محلول پاشی اول که با کودهای سولفات انجام می شود.

همچنین محلول پاشی دراسفندماه و اردیبهشت ماه نیز انجام می شود در اسفندماه زمانی که گیاه شروع به شکوفه کردن می کند سولفات روی و اسید بوریک و اوره گیاهان تزریق می شود.در اردیبهشت ماه نیز محلول پاشی با کودهای میکرو انجام می شودو دونکته داردکه باید رعایت شود. نکته ی اول این است که  این کودها باید بر اساس استاندارهای لازم باشند ومطابق بانیاز گیاه استفاده شوند و نکته دوم غلظت محصول می باشد که باید متناسب باشد.

آیا می دانستید پس از خرید کود گیاهی از آل کود به شما پشتیبانی مشاوره ای صد در صد تعلق میگیرد؟

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (3 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]