قلمه زنی چنار

تابحال شده است که در خیابان قدم بزنید و شاهد درختان زیبا باشید و لذت ببرید؟ زمانی که در خیابان قدم می زنید، درختان بسیار زیبایی را می بینید که باعث زیبایی شهر شده اند و هوا را تصفیه می کنند. اکثر درخت هایی که در کنار خیابان مشاهده می کنید، درختان چنار هستند. درختان چنار، دارای خصوصیات مثبتی هستند که می توانند در هر نقطه ای از کشور بدون توجه به شرایط آب و هوایی رشد کنند. وجود این درختان در کنار کوچه و خیابان و به ویژه شهر های بزرگ الزامی است، چرا که آن ها به تمیز شدن هوای شهر کمک بسزایی می کنند و در فصل تابستان با ایجاد سایه های دل انگیز و خنک، اجازه نمی دهند که عابران پیاده اذیت شوند. یکی از وظایف همه شهروندان برای بهبود یافتن شهر، کاشت و تکثیر درخت چنار می باشد و افزایش دادن آن ها سبب می شود تا هوای پاکی را بتوان در شهر های بزرگ تنفس نمود و از سایه آن ها از فصل تابستان لذت برد. پیشنهاد می شود اگر در باغچه خود می خواهید یک درخت بسیار خوب بکارید، بهترین گزینه برای شما درخت چنار محسوب می شود. در این مقاله با ما همراه باشید تا با قلمه زنی چنار بیشتر آشنا شوید.

قلمه زنی چنار

شناخت دقیق درخت چنار

درختان چنار، درختانی مرتفع و تنومند هستند که برگ های آن ها به صورت سوزنی شکل پنج پر است. از تنه درخت چنار، برای صنایع چوب و تولید ذغال مورد استفاده قرار می گیرد و برگ های بزرگ سوزنی آن، پس از خشک شدن و پودر شدن، تبدیل به کود مرغوب طبیعی می شوند که برای  رشد دیگر گیاهان و حتی درخت چنار، بسیار مفید هست. در اویل فصل بهار، درخت چنار شروع به شکوفه دهی می کند. سپس در فصل تابستان شکوفه های آن تبدیل به میوه های خمره ای شکل و سبز رنگ می شوند.

بیشتر بخوانید: کاشت ذغال اخته از هسته

شرایط نگهداری چنار تازه کاشته شده

همانطور که در قسمت قبل گفته شد، درخت چنار می تواند در تمامی نقاط کشور رشد کند. البته در نظر داشته باشید که اگر درخت چنار را در یک آب و هوای خنک و مرطوب بکارید، سبب می شود تا رشد بهتری داشته باشد. درختان چنار نیز در فصل زمستان تحمل خوبی دارند و می توانند تا دمای منفی 40 درجه سانتی گراد را بدون هیچ گونه آسیبی تحمل کنند. اما گرما، می تواند یک قاتل سریع و کشنده برای درخت چنار باشد و این درخت در مناطقی که دمای آن ها بیش از 30 درجه سانتی گراد است به سختی رشد می کند و اگر هوا خیلی گرم و آفتاب سوزان شود ممکن است در کمترین زمان خشک شوند و از بین بروند. بهترین محل برای کاشت درخت چنار، شمال کشور است. چرا که شمال کشور ما دارای آبو هوای بسیار خوب مرطوب و خنک است که سبب شده که اکثر درختان چنار در آن منطقه رشد کنند. البته، اگر در مناطق گرمسیر زندگی می کنید و می خواهید درخت چنار را پرورش دهید، می توانید آن را به وسیله قلمه زدن بکارید ولی پس از کاشتن می بایست آن را زیاد آبیاری کنید.

قلمه زنی چنار

تکثیر درخت چنار از راه قلمه زنی

همانطور که می دانید، یکی از بهترین راه و روش ها برای قلمه زنی درخت چنار، قلمه زدن است. برای قلمه زدن چنار، در ابتدا از سلامت کامل درخت اطمینان حاصل کنید و سپس یکی از شاخه های جوان را به طول 30 سانتی متر برش دهید. فراموش نکنید که هنگام برش شاخه جوان، می بایست از چاقو تیز و کاملا ضد عفونی شده استفاده نمایید تا درخت دچار آسیب نشود. علاوه بر آن، می بایست دقت بسیار زیادی داشته باشید چرا که شاخه های جوان درخت چنار دارای بند هایی هستند که می بایست هنگام برش از سر آن ها بریده شود تا شاخه بتواند به سادگی ریشه زایی کند.

در مرحله بعد یک لیوان آب بدون املاح آماده کنید و شاخه را به مدت 24 ساعت درون آن قرار دهید. پیشنهاد می شود که اگر می خواهید درخت چنار شما زود تر رشد کند، به آب قلمه مقداری محلول هورمونی ریشه زا اضافه کنید تا فراید ریشه زنی با سرعت بیشتری انجام شود. برای تامین آب قلمه، می بایست حتما از آب بدون املاح استفاده نمایید چرا که املاح آب سبب بسته شدن آوند های قلمه و درنتیجه خشک شدن آن می گردد. برای تهیه آب بدون املاح می توانید مقداری آب را به مدت 5 دقیقه بجوشانید و اجازه دهید سرد شود.

سپس زمین مناسب کاشت را انتخاب نمایید. توجه داشته باشید که زمین مناسب کاشت درخت چنار، می بایست دارای خاک مرغوب و مقوی باشد و علاوه بر آن حشرات در ان وجود نداشته باشند. سپس گودالی را حفر کنید و قلمه را به طول 15 تا 20 سانتی متر درون آن قرار دهید. پیشنهاد می شود برای بهبود کیفیت کار، پیش از پر کردن گودال درخت، مقداری آفت کش به اطراف و داخل گودال بپاشید تا آفات سبب آسیب رسیدن به قلمه نشوند.

بیشتر بخوانید: کاشت درخت بادام

سپس با دقت گودال را پر کنید و پس از پر کردن با بیلچه بر روی خاک بکوبید تا خاک کاملا سفت شود. پس از پر کردن گودال، قلمه را آبیاری کنید. توجه داشته باشید که غرقابی کردن قلمه درخت چنار، سبب پوسیدن  ریشه های گیاه می شود و ممکن است به هیچ عنوان رشد نکند. پس از گذشت 3 ماه، نهال سبز شده را به صورت هفته ای 2 الی 3 بار آبیاری کند تا گیاه به خوبی رشد کند. پیشنهاد می شود پس از آبیاری حتما مقداری آفت کش به درخت بپاشید تا آفات مزاحم رشد آن نشوند.

قلمه زنی چنار

اگر به درختان علاقه مند هستید و می خواهید همیشه در خیابان در هنگام قدم زدن سایه ای بالای سرتان باشد و هوای شهر شما تمیز باشد، بهترین گزینه برای شما، کاشتن یک قلمه درخت چنار در محل مورد نظر است. اگر هر نفر یک قلمه چنار بکارد، سبب می شود تا شهر دیگر هوای آلوده نداشته باشد و در فصل تابستان هنگام قدم زدن در معابر پیاده، دیگر احساس گرما نکنیم و زیبایی را به شهر خود هدیه کنیم. این را به یاد داشته باشید که سهم هر نفر، یک قلمه چنار است.

3.7/5 - (3 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]