درخت پسته

کاشت درخت پسته، به عنوان یک محصول سود آور، همواره مورد توجه بسیاری از کشاورزان و باغداران بوده است. بعد از کشت پسته، کشاورزان باید مدت زمان طولانی، منتظر ثمره درختان پسته باشند. نحوه کاشت، کودهی، سم پاشی و رفع آفات پسته در برداشت پسته مرغوب و با کیفیت می تواند نقش مهمی را ایفا کند. این درخت ازجمله درختان مناطق معتدل و گرم محسوب می شود. این درخت در مناطق سردسیر به خوبی رشد نمی کند و در برابر سرمای شدید دوام نمی‌آورد. ریشه‌های پسته، در خاک کاملا عمیق می‌شوند بنابراین خاک پسته باید از قابلیت نفوذ خوبی برخوردار باشد. ارتفاع درخت پسته معمولا کم است. نهال پسته، چند سال طول می کشد تا به بار بنشیند. در ادامه مقاله نکات مهم و ضروری درباره این درخت را مورد بحث و بررسی قرار می دهیم.

انواع روش های کاشت درخت پسته

از انواع روش های کاشت پسته می‌توان به سه روش زیر اشاره کرد:

کاشت بذر در زمین:  برای کاشت این محصول به صورت بذر در زمین، جوی‌هایی با عرض 50 الی 100 سانتی متری ایجاد کنید؛ به گونه ای که عمق آنها به حدود 50 تا 70 سانتی متر برسد. از 12 ساعت قبل، باید بذر را در آب خیس کنید. پس از آماده کردن زمین، بذرها را در عمق 2 تا 3 سانتی متری خاک گذاشته و روی آن را ماسه بریزید. در این روش آبیاری باید هر 10 الی 15 روز یک بار انجام شود.

درخت پستهکاشت پسته در گلدان:  برای کاشت پسته در گلدان، بهتر است اوایل بهار اقدام کنید. برای این کار نیاز به کیسه‌های پلاستیکی سیاه دارید. قطر کیسه‌های پلاستیکی برای کاشت پسته، 10 الی 15 سانتی متر و ارتفاع آن 25 تا 30 سانتی متر است. آن‌ها را با ترکیب کود زراعی، کود گاوی و ماسه پر کنید. بذر از قبل خیس شده را در عمق 2 تا 3 سانتی متری آن بکارید و سطح آن را بپوشانید.

بیشتر بخوانید: پیوند زدن درخت انجیر

کاشت پسته در خزانه: در این روش، به زمینی با متراژ 10 الی 30 متر نیاز ‌دارید. بذرهای از قبل خیس شده‌ را در فاصله‌های 10 تا 15 سانتی متری از هم بکارید. در این روش، هر 7 روز یک بار نهال پسته را آبیاری کنید.  می‌توانید به مدت یک الی دو سال، نهال های پسته را در این زمین نگه دارید و بعد از این مدت، در فصل زمستان نهال ها را به زمین اصلی منتقل کنید.

فصل مناسب کاشت پسته

بهترین زمان برای کاشت نهال پسته، زمانی است که نهال به خواب رفته باشد. کاشت پسته در مناطق گرمسیری بهتر است در فصل پاییز انجام شود. در واقع پیش از فرا رسیدن روزهای یخبندان، باید ریشه‌های نهال با محیط و شرایط جدید سازگار شود؛ در غیر اینصورت کاشت نهال با شکست مواجه خواهد شد.

درخت پستهنحوه کاشت درخت پسته

نحوه کاشت نهال پسته، باید به صورتی باشد که نهال نر و نهال ماده، هر دو با هم کاشته شوند تا باردهی درختان صورت گیرد. با این هدف باید در کنار هر 15 درخت ماده پسته، یک درخت نر پسته کاشته شود. برای کاشت اصولی‌ نهال پسته بهتر است تعداد بیشتری درخت نر کاشته شود. به دلیل سخت بودن تشخیص پسته نر از ماده، بهتر است تعداد درختان نر را در باغ افزایش دهید.

آبیاری درخت پسته

درخت پسته به آبیاری هر روزه نیاز ندارد. در واقع پسته از جمله درختانی است که به آب زیادی نیاز ندارد، به همین دلیل در نواحی بیابانی و گرمسیری دوام می‌آورد. حتی در ماه‌های بدون بارندگی هم نیاز چندانی به آبیاری نیست. در شرایط معمولی و عادی،  درخت پسته  را به صورت یک هفته در میان آبیاری کنید.

درخت پستهنحوه‌ی کوددهی بعد از کاشت درخت پسته

بهتر است برای باردهی مناسب آن، در طی یک سال، دو بار کوددهی انجام شود. کود را زیر خاک و در فاصله 30 الی 35 سانتی متری از درختان خود بگذارید. توصیه می‌شود از ترکیب کودهای حیوانی مانند کود گاوی و گوسفندی در فصل پاییز تا زمستان استفاده کنید. استفاده از کودهای شیمیایی ازت و فسفره نیز همراه با آبیاری متناسب این درخت می‌تواند مفید واقع شوند.

بیشتر بخوانید: کود سولفات منیزیم 

شایع‌ترین بیماری و آفات درخت پسته

از مهم‌ترین آفات، می توان به پسیل معمولی پسته یا شیره خشک ‌اشاره کرد. پسیل پسته، حشره کوچکی است که شیره گیاه را می‌مکد و باعث پوکی این محصول می شود. این آفت، پسته را ضعیف می کند و لکه هایی روی برگ‌های آن ایجاد می‌کند. برای مبارزه با آفات پسته مانند پسیل، از تله‌های زرد رنگ و چسبنده استفاده کنید تا حشرات را به خود جذب کنند. اما راه حل مناسب تر، سمپاشی درخت پسته در اردیبهشت ماه ‌است که آفات را می تواند تا حد زیادی از بین ببرد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]