جدول کود دهی پسته

 جدول کود دهی پسته

جدول کود دهی پسته : درخت پسته در طی ۵۰ سال اخیر از جمله پر ارزش ترین درختان میوه خشکباری تجاری به حساب می آید که پرورش آن، چه برای سود داخل کشور و چه سود حاصل از صادرات خارجی بسیار پر اهمیت می باشد؛ یکی از نقاط ضعف در مورد پرورش پسته ها این است که علی رغم محبوبیت بالای پسته، به موضوع عناصر مغذی آن بسیار کم پرداخته می شود و این قسمت از کار می لنگد و نیازمند توجه و آگاهی بیشتر می باشد.

کشاورزان باید به این موضوع واقف باشند تا هر ساله میوه های با کیفیت و پر باری را بچینند. درختان پسته نیز مانند سایر درختان به عناصر ماکرو یا پر مصرف و میکرو یا کم مصرف نیاز دارند که در این مقاله در مورد جدول کوددهی پسته و نیازهای تغذیه آن به طور مفصل اطلاعات کاملی را در اختیارتان قرار خواهیم داد.

در تغذیه درختان پسته ۴ نکته اساسی در اولویت قرار دارد: کوددهی مناسب به درختان پسته، در زمان مناسب از جهت موثر بودن ، مکان مناسب و روش کوددهی به درختان پسته

نیاز تغذیه ای درخت پسته:

مطالعه عناصر غذایی درختان پسته بسیار اهمیت دارد و این درختان نیز جهت رشد متعادل و تولید محصولات کافی به ۱۴ عنصر ضروری نیاز دارند؛ این عناصر به دو گروه عناصر ماکرو که به میزان زیاد توسط درخت گردو مصرف می شود و عناصر میکرو که به آن ها عناصر کم مصرف اطلاق می شود. لازم است به عنوان یک باغدار و کشاورز بدانید عناصر ماکرو شامل: نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، گوگرد و عناصر میکرو شامل: آهن، مس، روی، بور، مولیبدین، کلر، منگنز و نیکل می باشد.

جدول کود دهی پسته

انتخاب درست کود برای پسته:

در این بخش جهت انتخاب کود مناسب برای درختان پسته ابتدا باید تشخیص داده شود از کود حاوی یک عنصر استفاده شود و یا چند عنصره؛ سپس باید کود با قیمت مناسب انتخاب نمود، به حالت کود انتخابی دقت شود که از حالت های مایع، جامد و محلول در آب کدام مورد جهت نتیجه گیری موثر بهتر است و هم چنین بستر خاک مورد آزمون قرار گیرد. قبل از انتخاب کود بایستی در مورد کود که ممکن است آیا پس از افزوده شدن به خاک سبب شوری، قلیایی یا اسیدی شدن خاک شود اطمینان حاصل کرد.

در نهایت در مورد نحوه افزودن کود به درخت پسته باید آگاهی پیدا کرد که به صورت خاکی به درخت برسد یا محلول پاشی به سطح برگ و یا آبیاری قطره ای. به عنوان مثال کود آهن کلاته باید به صورت خاکی در دسترس درختان پسته قرار گیرد.

ضرورت کوددهی به درخت پسته در مراحل حساس رشدی:

در فصل بهار چون زمان رشد درختان پسته به مقدار زیاد می باشد، بایستی درختان از کود نیتروژن به مقدار کافی برخوردار شوند، در مرحله تشکیل مغز پسته بایستی بهره مندی درختان از کود فسفر و پتاسیم زیاد شود و اواخر فصل رشد پسته ها عنصر بور توسط آن ها مصرف شود.

تاثیر اسید هیومیک بر پسته

روش های افزودن کود به درختان پسته:

۱)روش کوددهی آبیاری:

مزیت این روش برخورداری بهتر و جذب سریع ترعناصر توسط ریشه درختان پسته می باشد؛ در این روش کود ها به خوبی در دسترس ریشه ها قرار گرفته و در نهایت به اندام های بالاتر رسیده و مصرف می شوند.

۲)محلول پاشی بر سطح برگ:

این روش زمانی انجام می شود که بایستی عناصر خاص و ضروری در زمان خاصی در اختیار درختان پسته قرار گیرد.

۳)روش چالکود:

نام دیگر این روش به پخش خاکی نیز معروف است؛ این روش با هدف تقویت بستر رشد درختان پسته یعنی خاک می باشد و نیازی به آبیاری نداشته و پس از بارش باران کود به داخل خاک نفوذ کرده و عناصر مغذی را بدست می آورد.

جدول کود دهی پسته

 

پسیل پسته چیست؟

مقدار کودهای موجود در پسته:

جهت تعیین میزان عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم بایستی به مقدار رشد محصول و تعداد آن ها و هم چنین الگوی جذب این عناصر دقت شود. با بررسی های چشمی می توانید قدرت باردهی درختان پسته و میزان رشد آن ها را جهت تعیین میزان کود موردنیاز بسنجید. از آزمون خاک و آنالیز آن برای تشخیص تعداد و عناصر موجود در خاک، قلیایی یا اسیدی بودن خاک و شور بودن آن کمک بگیرید. در فصل تابستان تجزیه برگی جهت آگاهی از مقدار عناصر موجود در درختان پسته موثر می باشد.

تغذیه نهال ها و درختان پسته جوان:

کوددهی نهال ها و درختان جوان پسته در سه مرحله پیش از کاشت، افزودن کود حاوی ازت و محلول پاشی بر سطح برگ انجام می گیرد. پیش از کاشت نهال ها بستر بایستی توسط کود فسفره، مواد آلی ارگانیک و آهک و گچ تغذیه شود و برای کاشت نهال ها آماده گردد. بهره مندی از کود نیتروژن باید در طی چند نوبت و به صورت منظم و در مقادیر کم صورت گیرد تا درختان از استحکام و استقرار بالایی برخوردار شوند.

در محلول پاشی بر سطح برگ باید از عناصر روی و مس استفاده کرد.

زمان مصرف کودها در درختان پسته:

 جدول کود دهی پسته

اواخر اسفند تا اوایل فروردین که زمان تورم جوانه ها به حساب می آید.

ارزنی شدن که در اوایل اردیبهشت انجام می گیرد. دو هفته پس از ارزنی شدن که در اواسط اردیبهشت خواهد بود، شروع مرحله استخوانی که در اواخر اردیبهشت می باشد، دو هفته پس از استخوانی شدن که زمان آن به اواسط خرداد بر می گرد، به مغز رفتن که در اوایل فصل تابستان یعنی تیر ماه تا اواخر مرداد ماه، در نهایت برداشت محصول و سپس آماده سازی برای سال آینده و کوددهی زمستانه که در اواخر فصل پاییز تا اواخر زمستان انجام می گیرد.

نکات تکمیلی  جدول کود دهی پسته :

عرضه کودها در مناطق پسته کاری بایستی بر اساس شرایط آبی خاکی منطقه، مدیریت و نیاز درختان انجام گیرد. در ساخت کودهای آلی و غنی شده بایستی تعادل عناصر غذایی و مناسب بودن آن را در نظر گرفت. هم چنین لازم به ذکر است کود آلی ساخته شده برای تمامی مناطق مناسب نبوده و نباید استفاده شود زیرا شرایط هر منطقه ای متفاوت است.

در ساخت کود های آلی غنی شده لازم نیست تمامی عناصر وجود داشته باشند بلکه نیاز غذایی گیاه در اولویت قرار دارد و کودهای تولیدی لازم است درصد های مختلفی از عناصر را در خود جای داده باشند.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366