زمان کاشت پسته

از آنجایی که درخت پسته با بیشتر خاک ها سازگاری دارد، کشت آن تابع قوانین سختی نیست و خیلی راحت صورت می گیرد. درخت پسته نسبت به سایر میوه ها مقاومت چند برابری دارد و گرما و سرمای زیادی را تحمل می کند. این درخت تنها در زمین های زهدار نمی تواند دوام آورد. زمان کاشت پسته، بسته به نوع پسته متفاوت است که در ادامه با آن بیشتر آشنا خواهید شد.

بهترین زمان کاشت نهال پسته

از جمله شرایطی که نباید در آن مواقع به کشت نهال پسته پرداخت، موقعیت های بارانی، بسیار گرم و طوفانی می باشد. همچنین در مناطقی که هوا نیمه سردسیر و یا معتدل است بهتر است که کاشت نهال پسته به فصل پاییز و زمانی که درختان در خواب به سر می برند موکول گردد.

زمان کاشت پستهتوجه شود که به هیچ عنوان در مناطق سردسیری، نهال پسته در اوایل فصل زمستان کاشته نشود چرا که در این زمان درختان دچار سرمازدگی می شوند و در همان زمان از بین می روند؛ به همین خاطر بهتر است تا تمام شدن فصل زمستان صبر کنند. همچنین افراد در مناطق سردسیری در زمانی نهال را بکارند که تا پایان زمستان، ریشه نهال کاملا در زمین شکل گرفته باشد. از این رو می توان ۳ هفته قبل از اینکه درخت از حالت خواب بیدار شود کاشته شود.

بیشتر بخوانید: نحوه کاشت پسته در نایلون

نکات مهم در کاشت نهال پسته

از جمله زمان هایی که کاملا برای کشت نهال پسته مناسب می باشد، آب و هوای آرام و بدون باد های تند و همچنین معتدل است. همچنین از مواقعی که بهتر است افراد در این زمان ها به هرس کردن نهال پسته بپردازند، روز های ابری می باشد. توجه شود که افراد ساکن در هر منطقه ای که می خواهند شروع به کشت نهال پسته کنند، زمانی نهال را به کشت رسانند که نهال در خواب سپری کند.

همچنین شرایط محیطی و دمای هوایی که نهال ابتدا در آن جا قرار دارد نباید با مقصد نهایی  که منتقل می شود با یکدیگر متفاوت باشد. همچنین در صورت کشت نهال در گلدان، در هنگام جداسازی آن ها دقت عمل زیادی به خرج رود چرا که کوچکترین آسیب به ریشه، نهال را غیر قابل استفاده می کند. به طور کلی بهترین زمان کاشت نهال پسته، بسته به منطقه مورد نظر است.

زمان کاشت پستهبه عنوان مثال در مناطق سردسیر بهترین زمان اواخر اسفند ماه می باشد اما در مناطق گرمسیر بهترین زمان اوایل پاییز است. معمولا در ایران، بیشتر مناطقی که در ان جا کشت پسته انجام می شود در اطراف کویر صورت می گیرد. از آنجایی که در این مناطق در زمستان، هوا بسیار سرد می شود، اغلب زمان کشت پسته در ایران در اواخر اسفند انجام می شود.

انواع روش کشت پسته

به طور کلی برای کشت پسته دو روش وجود دارد که اولین روش، کشت مستقیم می باشد. در این روش در صورت مرغوب بودن کیفیت خاک و زمین و همچنین آب، می توان پسته را مستقیما در زمین اصلی به کشت رساند. رشد نهال در روش مستقیم به بهترین شیوه انجام می شود و باید در این شیوه از پسته های دست پوست استفاده نمود و از پسته هایی که پوست آن ها توسط دستگاه جداسازی شده است پرهیز نمود.

بهترین زمان کشت پسته به صورت مستقیم در اوایل فروردین است که افراد به این منظور ابتدا دانه پسته ها را شسته و سپس در داخل آب خیس کنند و پس از شستشوی دو الی سه مرتبه اجازه دهند که پسته ها ۲۴ ساعت در آب باقی بمانند. صرف گذشت این مدت دانه های پسته باید به یک ظرف که در آن پارچه مقرار داده شده منتقل شوند و تا زمان جوانه زنی در آن جا باقی بمانند. آبیاری را در این مدت باید با افشانه و یا پاشیدن با دست انجام داد.

زمان کاشت پستهزمان جوانه زنی دانه ها طی ۷ روز انجام می یابد. توجه داشته باشید که به هیچ وجه طی این ۷ روز، پارچه نباید خشک شود. پس از آن که جوانه زنی انجام شد حال می توانید آن ها را به زمین اصلی خود منتقل کنید. در زمان کشت جوانه ها توصیه می شود که جوانه رو به پایین باشد و برای جلوگیری از بیرون آورون آن توسط پرندگان، بهتر است روی آن را با مقداری کود و شن و ماسه بپوشانید. همچنین می توانید از ظروف یکبار مصرف نیز استفاده کنید.

روش دیگر کشت پسته روش گلدانی می باشد که در این شیوه ابتدا بذر در داخل پلاستیک کاشته شده و پس از آن به زمین اصلی منتقل می گردد. روش گلدانی از جمله روش هایی است که در صرفه جویی آب کمک بسیاری می کند. افراد باید روش گلدانی را در فصل تابستان به اجرا در آورند. در شیوه کشت گلدانی، گلدان ها به صورت آزاد به کنار هم قرار داده می شوند. از جمله مزیت هایی که در روش کشت گلدانی وجود دارد، اعم از رفع محدودیت در جابه جایی نهال ها و افزایش بازدهی نهال ها است.

زمان کاشت پسته

در پرورش گیاهان و درختان مختلف توجه به بهترین فصل برای کاشت اهمیت زیادی دارد. این عامل مهم نقش زیادی در سلامت گیاه و محصول آن دارد. تشخیص درست زمان کاشت پسته هم از مهم ترین مراحل پرورش این محصول است.

ویژگی های درخت پسته

درخت پسته به صورت درختانی کم ارتفاع در مناطق معتدل و گرم پرورش می‌یابد . میانگین ارتفاع این درخت بین ۵ تا ۱۵ متر است. این درختان مقاومت خوبی در برابر خشکی نشان می‌دهند. میوه‌ی درخت پسته از مغزیجات مهم و خشکبار پرطرفدار و گران قیمت است. دارای بافت گوشتی و طعم خوب است و مواد مغذی و مفید فراوانی دارد. درختان پسته دو پایه و  به شکل نر و‌ماده هستند و باد گرده افشانی آن ها را انجام می‌دهد. برای کاشت درختان پسته و احداث باغ پسته باید هر دو درخت نر و ماده در کنار هم کاشته شوند‌. روش های کاشت و تکثیر پسته متفاوت است و با چند روش انجام می‌شود: کاشت از طریق بذر, نهال, پاجوش و قلمه زدن.  رعایت فاصله کاشت بین درختان از موضوعات مهم است و باید به آن توجه کرد. اگر این فاصله کم تر و یا بیشتر از مقدارمشخصی باشد باعث آسیب به درختان می‌شود. این فاصله حدود ۳ یا ۴ متر است و فاصله ی بین ردیف ها باید  ۶ متر باشد.

زمان کاشت پستهشرایط نگهداری از درخت پسته

 درخت پسته برای رشد به میزان ۶ تا ۸ ساعت در روز به نور مستقیم خورشید نیاز دارد. دمای مطبوع برای رشد این درخت بین ۵ ۲تا ۳۰ درجه‌ی سانتی گراد است. این درختان ریشه های عمیقی دارند و باید در خاک سبک و دارای زهکشی مناسب کاشته شوند. خاک رسی و شنی لوم انتخاب مناسبی برای آن است. از موضوعات دیگری که در مراقبت از درخت پسته و پرورش آن حائز اهمیت است موضوع آبیاری این درختان است. با توجه به شرایط درخت, خاک, آب و هوا و مدت زمان باردهی لازم است منبع آبیاری مناسب در نظر گرفته شود تا گیاه در تنش خشکی قرار نگیرد. با این که درخت پسته در برابر خشکی مقاومت دارد اما برای باردهی خوب و قابل قبول نیاز به آبیاری منظم دارد. سیستم آبیاری مورد استفاده برای درخت پسته, آبیاری قطره ای است که در مصرف آب صرفه جویی زیادی می‌شود.

کوددهی درختان پسته هم مهم و ضروری است. تنظیم برنامه‌ی کوددهی مناسب تاثیر زیادی روی رشد و باروری درختان خواهند داشت. در این برنامه باید همه‌ی مواد مغذی مورد نیاز درخت گنجانده شود و بهترین زمان استفاده ازآن هم مشخص شود. در این صورت تاثیر مثبتی خواهید دید. از جمله عناصر مورد نظر گیاه منیزیم, پتاسیم, روی و منگنز, نیتروژن و بور هستند.

درختان پسته هم در معرض هجوم آفت ها و حشرات زیادی هستند که ممکن است منجر به بروزبیماری های مختلف برای درخت شوند. استفاده ی اصولی از سموم شیمیایی راه خوبی برای حفظ درخت از آسیب های محیطی گوناگون است.

بیشتر بخوانید: کود 1963

باردهی و برداشت درخت پسته

برای داشتن محصول پر بار و با کیفیت پسته لازم است ابتدا نهال های سالم و با اصالت و یا بذر مناسب  کاشته شود. درختان پسته حدودا ۵ تا ۶ سال بعد از کاشت شروع به تولید محصول می‌کنند. در بعضی از انواع پسته این زمان کم تر و‌ حدودا سه سال است.  باردهی درخت پسته زمان بر است و باغدار باید صبر زیادی داشته باشد. میزان محصول درخت به عوامل مختلفی بستگی دارد و باید برای رسیدن به نتیجه‌ی مطلوب شرایطی رعایت شود. از مهم ترین موارد نوع خاک و شرایط آن است. خاک تحت کشت پسته باید از نظر پی اچ خنثی باشد و رطوبت آن مقدار مناسبی باشد. میزان نفوذپذیری خاک تاثیر مستقیم روی باردهی درخت دارد چرا که باعث توزیع بهتر مواد مغذی و آب به ریشه ها و سایر قسمت های درخت می‌شود.

زمان کاشت پسته چه اهمیتی دارد؟

انتخاب بهترین زمان کاشت پسته با میزان محصول دریافتی و کیفیت آن بی ارتباط نیست و با توجه به نوع پسته, اقلیم منطقه, نوع خاک و روش کاشت پسته, متفاوت است. علاوه بر این زمان هایی وجود دارد که نباید در آن موقع کاشت پسته انجام شود. مثلا کاشت نهال در روزهای بسیار گرم و یا یخبندان و هم چنین زمان بارش شدید باران کار اشتباهی است و نهال از بین می‌رود. در مناطق سردسیر باید بلافاصله پس از پایان یخبندان نهال ها کاشته شوند و تا شروع فصل رشد ریشه ها با زمین و خاک وفق پیدا کنند. در مناطق معتدل فصل پاییز زمان بسیار مناسبی برای کاشت نهال پسته است. در این فصل دمای شب و روز تفاوت زیلدی ندارد و بارش ملایم باران به رشد نهال ها کمک می‌کند.

در مناطق کویری زمستان ها بسیار سرد هستند. بنابراین بهتر است از اواخر اسفند نهال کاری آغاز شود. با رعایت مواردی که گفته شد و انتخاب زمان مناسب کاشت درخت پسته, به نتایج خوبی خواهید رسید و یک قدم به داشتن باغ پسته ی پربار و با کیفیت نزدیک می‌شوید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]