کاشت نهال هلو

کاشت نهال هلو

کاشت نهال هلو : درخت هلو گیاهی کوچک و کم ارتفاع می باشد که تاج پوششی گسترده ای به طول ۲.۵ تا ۳ متر را دارا است و میوه ای هسته دار محصول تولیدی آن محسوب می شود؛ گلبرگ های هلو بسیار زیبا و به رنگ های صورتی، جگری و ارغوانی مشاهده می گردند و برگ هایی باریک و داسی شکل از نمای نیم رخ دارند. طول عمر درختان هلو معمولا کوتاه و از ۱۵ تا ۲۰ سال و گاهی طول عمر برخی از ارقام پرورشی به ۸ سال هم می رسد.

گل های صورتی درخت هلو ظاهر زینتی و جذابی به باغ شما هدیه می دهد و میوه خوش رنگ و طعم تابستانی آن کام شما را شیرین می کند اما برای دستیابی به چنین نتیجه دلپذیری نهال هلو از ابتدا نیاز به توجه و رسیدگی دارد که در ادامه مطالب نکات مفیدی برای کاشت نهال هلو و عوامل دخیل در پرورش آن را خواهیم گفت.

قبل از پرداختن به عوامل مهم در کاشت و پرورش نهال هلو، ابتدا نگاه شما را به رشد هلو جلب می نمایم:

درخت هلو از جمله گیاهانی است که به سرعت رشد کرده و عموما در ۱ تا ۲ سال اول پس از کاشت میوه دهی انجام می دهد البته اگر شما بخواهید کار خود را با بذر شروع کنید، این روند ۳ تا ۶ سال طول خواهد کشید؛ نکته قابل توجه در مورد میوه دهی درخت هلو این است که پس از برداشت محصول از روی درخت هم چنان به تولید ادامه می دهد به طوری که پس از یکی دو روز از اینکه برداشت از درخت به اتمام رسید، باز هم شاهد حضور هلو های زیبا بر روی درخت خواهید بود.

کاشت نهال هلو
کاشت نهال هلو

شرایط اقلیمی درخت هلو:

هر نهالی برای اینکه عملکرد موثری در رشد و سپس تولید میوه از خود نشان دهد، بایستی در شرایط اقلیمی خاص خود کاشته شود تا از آسیب دیدن و ابتلا به بیماری و خطر آفات مصون بماند؛ سرما نیاز اصلی درخت هلو برای کاشت نهال به حساب می آید پس در فصل زمستان یا پاییز نهال خریداری شده را بکارید.

خرید کود برای هلو

 

 حتی می توانید نهال را در یک گلدان مناسب نگهداری کرده و سپس به خاک باغچه تان انتقال دهید و سپس با در نظر گرفتن نکات کاشت، آن را بکارید؛ به طور مثال در خاک با ذهکشی خوب و دارای مواد مغذی اقدام به کاشت کنید.

 نیاز سرمایی:

اکثر ارقام هلو به ۶۰۰-۹۰۰ ساعت نیاز سرمایی در دمای منفی ۷ درجه سانتی گراد نیاز دارند؛ لازم به ذکر است شکوفه های هلو تقریبا ۳ الی ۴ هفته زودتر از گل های سیب باز شده بنابراین در مناطقی که سرمای بهاره امکان آسیب رساندن به نهال را دارد، از کاشت هلو اجتناب نمایید‌.

خاک مناسب برای کاشت:

همانطور که در قسمت بالا عرض شد، خاک با ذهکشی خوب برای کاشت و تولید میوه درخت هلو مفید می باشد؛ در این بین خاک شنی تا لومی متوسط بهترین گزینه است نهال هلو بایستی در خاک عمیق و با ذهکشی خوب و بدون غرقاب شدن کاشته و نگهداری شود تا آسیبی به ریشه وارد نگردد زیرا رطوبت بالا سبب پوسیدگی ریشه و بیماری های مربوط به آن می گردد.

خاک های سنگین با حفظ آب درون خود و قابلیت کم ذهکشی، جهت کاشت نهال هلو انتخاب مناسبی نیستند. مانند خاک رسی

آبیاری نهال هلو:

نیاز آبی درخت هلو بسیار بیشتر و بالطبع در زمان تولید محصول، این نیز زیادتر خواهد شد توجه داشته باشید نسبت به نوع آب و هوای منطقه در تابستان میزان آبدهی متغییر بوده و می تواند دو بار در هفته هم انجام گردد. مسئله تامین متعادل آب در اولویت قرار دارد زیرا اگر درخت هلو به مقدار کافی از آب بهره مند نگردد، هلو کم آب شده و در صورت غرقاب شدن خاک، درصد پوسیدگی ریشه بالا می رود؛ لذا تعادل شرط عقل است.

بلافاصله پس از کاشت نهال هلو نسبت به آبیاری اقدام کنید تا ریشه ها به طور موثری  با خاک تماس پیدا کنند؛ هدف از آبیاری نهال هلو، تامین رطوبت مورد نیاز گیاه و رقیق سازی خاک بوده لذا به طور منظم و با برنامه نسبت به آبدهی نهال هلو اقدام کنید و در صورت نیاز از مشورت های کارشناسان بهره گیرید.

کوددهی نهال هلو:

پس از گذشت ۷ الی ۱۰ روز از کاشت نهال هلو، می توانید زیر نظر کارشناسان مجرب نسبت به کوددهی اقدام نمایید و در زمان های تعیین شده کوددهی را انجام دهید.
شرکت آلو کود ارائه دهنده انواع کود ارگانیک و کود شیمیایی مانند کود هیومیک اسید ، کود فسفر و کود آهن و غیره در ایران است جهت تهیه کود برای درخت هلو با کارشناسان ما تماس بگیرید.

تکثیر نهال هلو از طریق بذر:

به منظور تکثیر هلو از طریق کاشت بذر، بایستی گوشت از هسته کاملا جدا شده و هسته تمیز برای کاشت آماده گردد زیرا هسته تمیزتر منجر به رشد بهتر نهال می گردد؛ در محل های دارای زمستان های ملایم و مرطوب، کاشت بذر در اواخر پاییز و در مناطق دارای زمستان های سرد و خشک در اواخر زمستان یا اوایل فروردین پیش از باز شدن جوانه ها بهترین زمان برای این کار است.

دلیل کاشت بذر در اواخر زمستان این است که سرما از رشد بخش های رویشی جلوگیری کرده اما ریشه ها درون خاک به گسترش و رشد می پردازند و به یک ریشه و تکیه گاه محکمی برای نهال در آینده تبدیل خواهد شد که مواد مغذی و آب را به خوبی در اختیار گیاه قرار داده و در برابر عوامل محیطی از گیاه محافظ نماید. جهت کاشت هسته در فضای باز، عمق کاشت بایستی ۱۰ سانتی متر باشد.

کاشت نهال هلو
کاشت نهال هلو

کاشت هسته هلو در گلدان:

برای کاشت هسته در گلدان ابتدا آن را درون پلاستیک گذاشته و در یخچال قرار دهید تا منجر به غیر فعال شدن عوامل بازدارنده رشد و جوانه زنی شوید؛ سعی کنید هسته هلو را به دور از میوه های دیگر در یخچال قرار دهید؛ در مرحله بعد بایستی هسته به مدت ۲۴ ساعت درون آب خیسانده شود تا برای کاشت درون گلدان آماده گردد.

جهت کاشت درون گلدان خاک گلدان را آماده کرده و سعی کنید هسته را درون خاک با مخلوط برگ و شن در عمق حداقل دو برابر طول هسته قرار دهید و گلدان را در معرض دمای مناسب جهت جوانه زنی قرار دهید. باید در این امر صبوری به خرج دهید زیرا هسته پس از تقریبا یک ماه جوانه خواهد زد. نهال حاصل از کاشت هسته چند سال زمان میبرد تا شروع به میوه دهی کند و این نکته را در نظر داشته باشید که پس از بزرگ شدن نهال، آن را به یک گلدان بزرگتر انتقال دهید.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (3 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]