پاجوش زاموفیلیا

رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5

اگر دنبال راهی برای زیباسازی محیط کار یا منزل خود هستید،  یکی از بهترین گزینه ها برای شما گیاه زاموفیلیا  است. زاموفیلیا، گیاهی مقاوم است و شرایط و روش نگهداری آسانی دارد. اگر طرفدار گیاه های خاص هستید، می توانید از داشتن آن در محیط اطراف خود لذت ببرید. زاموفیلیا از دسته خانواده آراسه و تیره گل شیپوریان است.  برگ های این گیاه چرمی و براق است و در رنگ های سبز،  مشکی و ابلق قابل مشاهده است و ساقه های جدا از هم دارد. اگر می خواهید این گیاه را پرورش دهید بهتر است این مقاله را که مربوط به پاجوش زاموفیلیا است، مطالعه نمایید.

تکثیر زاموفیلیا

زاموفیلیا به دو روش،  تکثیر از طریق برگ و تکثیر از طریق ساقه صورت می گیرد.  زاموفیلیا مانند گیاهانی مثل دیفن باخیا و … دارای اگزالات کلسیم است که می تواند برای انسان و حیوانات مضرراتی داشته باشد اما لمس کردن گیاه هیچ ایرادی ندارد. رشد زاموفیلیا سریع بوده و ارتفاع آن می تواند تا یک متر برسد.

پاجوش زاموفیلیاروش های کاربردی برای پاجوش زدن زاموفیلیا

از گیاهان خیلی مقاوم و زیبا که امکان نگهداری از آن در هر محیطی وجود دارد زاموفیلیا است، این گیاه با فراهم کردن شرایط مناسب و اصولی می تواند به خوبی رشد کند،

از جمله نشانه های بارز برای اطمینان حاصل کردن از خوب بودن شرایط نگهداری زاموفیلیا، پاجوش زدن آن است. در این قسمت دلایل پاجوش نزدن زاموفیلیا و راهکار های بر طرف کردن این مسئله را بررسی خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: زمان مصرف کود پتاس برای برنج

بررسی دلایل پاجوش نزدن زاموفیلیا

به صورت خلاصه علت پاجوش نزدن زاموفیلیا، عواملی چون مناسب نبودن دمای محل نگهداری، مقدار نور دریافتی،  مناسب نبودن سایز گلدان برای زاموفیلیا، تغذیه نشدن گیاه در فصل رشد و وجود آفت ها و بیماری های گیاه اشاره کرد.

در ادامه این عوامل را به صورت دقیق تر بررسی میکنیم :

  • تاثیر میزان نور بر پاجوش زدن زاموفیلیا

با وجود مقاوم بودن گیاه زاموفیلیا،  باید توجه داشته باشید که برای پاجوش زدن به حداقل ۶ الی ۸ ساعت نور کافی (نور نسبتا زیاد اما فیلتر شده) نیاز دارید پس اگر زاموفیلیا شما این میزان نور را دریافت نمی کند، انتظار رشد مطلوب و پاجوش زدن آن را نداشته باشید.

پاجوش زاموفیلیااز جمله نشانه های کمبود نور در زاموفیلیا، کم رنگ شدن میزان تیرگی برگ های آن به نسبت حالت اولیه گیاه است اما عجله نکنید و گیاه را یکدفعه به محلی با نور خیلی زیاد منتقل نکنید. مناسب ترین مکان برای زاموفیلیا پشت پنجره جنوبی است که با پرده یا شیشه های مات فیلتر شده باشد در غیر این صورت گیاه شما رشد مطلوبش متوقف شده و برگ های آن شروع به سوختن میکنند.

  •  تاثیر اندازه گلدان در پاجوش نزدن زاموفیلیا

یکی از اصلی ترین دلایل پاجوش زدن زاموفیلیا متناسب بودن سایز گلدانتان با سایز گیاه است،  که هر چقدر گلدانتان کوچکتر باشد و ریشه گیاه به رشد کافی رسیده باشد گیاه سریعتر شروع به پاجوش زدن خواهد کرد. اغلب دچار این تفکر اشتباه می شوند که گلدان را زود به زود تعویض می کنند یا فکر می کنند باید گلدان گیاه نسبتا بزرگتر باشد در صورتی که این موارد اجازه نخواهند داد زاموفیلیا به خوبی رشد کند، روند رشد گیاه زاموفیلیا و سایر گیاهان آپارتمانی با رشد ریشه آغاز و بعد از اینکه رشد ریشه کامل شد،  رشد ساقه،  برگ و پاجوش زدن گیاه شروع خواهد شد. به علاوه گلدان بزرگتر از سایز گیاه،  باعث ذخیره میزان زیادی آب در خود خواهد شد و همین امر به تدریج باعث زرد شدن برگها و پوسیدگی ریشه خواهد شد.

 بنابراین گلدان زاموفیلیا را متناسب با سایز آن انتخاب کنید. در صورت انتخاب گلدانی کوچکتر، لازم است دفعات بیشتری گیاه را آبیاری کنید.

شرایط مناسب برای گیاه زاموفیلیا

  • تاثیر خاک مناسب بر رشد زاموفیلیا

استفاده از خاک مناسب از دیگر عوامل تاثیر گذار بر افزایش پاجوش زاموفیلیا است،  خاک این گیاه باید نسبتا سبک باشد تا رشد ساقه های زیرزمینی آن به خوبی انجام شود و گیاه شروع به جوانه زدن کند،  سعی کنید از خاک سنگین که شامل مقدار زیادی خاک باغچه است استفاده نکنید،  پیشنهاد می شود از ترکیب کوکوپیت + پرلیت +پیت ماس + کمی خاک باغچه برای خاک گلدانتان استفاده کنید تا شاهد پاجوش زدن زاموفیلیا خود باشید. زمان مناسب برای  زاموفیلیا و تغذیه گیاه ازابتدای بهار تا اواخر تابستان است که میتوانید زاموفیلیا را هر دو هفته یکبار به همراه آبیاری تغذیه کنید و با مخلوط کردن  یک قاشق چای خوری کود در یک لیتر آب، گیاه را آبیاری کنید و منتظر پاجوش زدن گیاه باشید.

  • پاجوش زاموفیلیاتاثیر آبیاری در رشد زاموفیلیا

ممکن است آبیاری به صورت مستقیم، تاثیر چندانی در پاجوش نزدن زاموفیلیا نداشته باشد اما آبیاری بیش از اندازه گیاه و جمع شدن آب در زیر گلدان، باعث زردشدن تدریجی

برگها خواهد شد  و تکرار این فرایند منجر به پوسیدگی ریشه و پاجوش نزدن زاموفیلیا خواهد شد. دقت کنید ممکن است شما گیاهتان را به خوبی آبیاری کنید، اما برگ های زاموفیلیا همچنان زرد و بی جان باشند در این صورت مشکل میتواند از جنس خاک باشد که آب را به خوبی نگه نمی دارد.

بیشتر بخوانید: فصل قلمه زدن

  • تاثیر دما بر پاجوش زدن زاموفیلیا

نمی توان تاثیر دما در رشد گیاه زاموفیلیا را نادیده گرفت دمای ایده آل ۱۸ الی ۲۴ درجه سانتی گراد برای پاجوش زدن زاموفیلیا مناسب بوده و سعی کنید تا حد امکان دمای مناسب و تهویه خوب را برای گیاه فراهم کنید. زاموفیلیا در دمای کمتر از ۸ درجه سانتی گراد و بیشتر از ۳۰ درجه سانتی‌ گراد دچار مشکل می شود بنابراین در زمستان دما را برای گیاه متعادل نگه دارید.

پاجوش زاموفیلیا
فهرست مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
آخرین مقالات آل‌کود

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *