تاثیر فسفر بر روی پاجوش سانسوریا

تاثیر فسفر بر روی پاجوش سانسوریا

گیاه سانسوریا یکی از گیاهان آپارتمانی زیبایی می باشد که همیشه سبز بوده و افراد بسیاری به نگهداری آن علاقه مند هستند. گل های زیبای کوچک و معطر سانسوریا به خانه روح و جلای ویژه ای می دهد و نگهدارندگان آن دوست دارند تعداد بیشتری از آن را در منزل نگهداری نمایند در این راستا افزایش پاجوش های سانسوریا و تاثیر فسفر بر روی آن، موضوعی می باشد که در این مقاله توجه شما عزیزان را به آن جلب خواهیم نمود تا با افزایش آگاهی در این مورد شاهد زیبایی هر چه بهتر گلدان های سانسوریا شوید.

پا جوش زدن یک گیاه به معنای جوانه زنی آن از ریشه گیاهی مانند سانسوریا می باشد. راه های افزایش پاجوش های گیاه سانسوریا و عوامل تاثیر گذار در آن سوالاتی می باشد که همیشه ذهن دوستداران گیاه سانسوریا به صورت یک علامت سوال جلوه گری می کند؛ در این مقاله به ارائه روش هایی برای حفظ سلامت سانسوریا و افزایش تعداد پاجوش ها و رشد آن خواهیم پرداخت تا برای شما بسیار موثر واقع شود.

یکی از زیبا ترین لحظاتی که نگهدارندگان گیاه سانسوریا شاهد آن هستند، پا جوش های کوچک آن در گلدان می باشد که از طریق تولید مثل همنوعان کوچک و زیبایی را در کنار خود می آفریند؛ پاجوش های کوچک سانسوریا از سریع ترین و موثر ترین راه جهت تکثیر این گیاه تلقی می شود لذا این روش تکثیر برای بسیاری از باغبانان و نگهدارندگان گل های آپارتمانی اهمیت به سزایی دارد زیرا از یک طرف گواهی بر سلامتی گیاه سانسوریا و شرایط مطلوب نگهداری آن در آپارتمان یا گلخانه خواهد بود.

تاثیر فسفر بر روی پاجوش سانسوریا
تاثیر فسفر بر روی پاجوش سانسوریا

راه های پاجوش زدن گیاه سانسوریا و افزایش آن:

سانسوریا در پاجوش زدن از گیاهان بسیار مستعد و با استعدادی می باشد که از این طریق قادر است در طی یک سال گلدان محل زندگی خود را پر از پاجوش های سانسوریا نماید. وقتی گلدانی پر از گیاه زیبایی مانند سانسوریا باشد، هر بیننده ای را به تماشای خود جذب می کند بنابراین با افزایش تعداد پاجوش های سانسوریا، به زیبایی هر چه بهتر گلدان کمک خواهد شد. رسیدن به این هدف کار چندان آسانی نمی باشد بلکه بایستی با فراهم نمودن شرایط و رعایت نکاتی راه رسیدن به این هدف را هموار نمود.

یکی از مشکلات سر راه شاهد بودن تعداد زیادی از پاجوش های سانسوریا در کنار گیاه مادر، علی رغم برخورداری آن از سلامت کامل محروم ماندن از دیدن پاجوش های زیبا و دلربای آن می باشد که بایستی دنبال راه چاره ای بود. در ادامه مطالب به ذکر مهم ترین نکات در راستای تولید پاجوش های سانسوریا و بهبود رشد آن خواهیم پرداخت.

۱)آبیاری در فواصل زمانی مناسب:

یکی از تاثیر گذارترین عامل در افزایش تعداد پاجوش های سانسوریا، توجه به بحث آبیاری و رعایت میزان آب رسانی به گیاه و در نظر گرفتن تعداد دفعات آبیاری با رعایت نمودن فاصله زمانی مطلوب می باشد زیرا گیاه سانسوریا از گیاهان حساس در برابر آبیاری بوده و در شرایطی که تمامی عوامل دست به دست هم داده اند تا پاجوش بزند، اما به دلیل آبیاری غیر اصولی و نا صحیح، از این مورد محروم بماند. کاری که شما بایستی در مورد آبیاری سانسوریا انجام دهید این است که از آبیاری بیش از حد سانسوریا اجتناب نمایید و مرحله بعدی آبیاری طوری باشد که خاک گلدان کاملا خشک شده باشد. با رعایت این امر کمک شایانی در تولید تعداد پاجوش های زیاد و کوچک به گیاه خود خواهید نمود.

۲) کوددهی و فراهم کردن منبع فسفر موردنیاز سانسوریا:

بهترین زمان برای تولید پاجوش های سانسوریا زمانی می باشد که ریشه های آن کاملا پر شده، توسعه یافته و قوی شده باشد اینجاست که اهمیت و نقش پر رنگ فسفر به چشم می آید زیرا فسفر از جمله عناصر پر مصرف دخیل در ریشه زایی و افزایش راندمان ریشه به حساب می آید. لذا در انتخاب نوع کود بهتر است از وجود منبع فسفر یا فسفات اطمینان حاصل نمایید تا خیال تان از بابت تولید پاجوش ها راحت شود. کودهایی که بدین منظور می توان مورد استفاده قرار داد، کود npk و کود هیومیک اسید می باشد.

تاثیر فسفر بر روی پاجوش سانسوریا:

ریشه سانسوریا به صورت یک ساقه زیر زمینی و به شکل افقی در زیر خاک قرار دارد و با فراهم شدن عنصر فسفر که لازمه توسعه آن می باشد، رشد می کند. ریشه سانسوریا اگر در یک محل بریده شود، به صورت یک قسمت مستقل شده و برگ ها به خوبی از بخش ریشه شروع به رویش می نمایند. نام دیگر ساقه زیر زمینی در سانسوریا، ریزوم می باشد که منجر به بقای گیاهان می گردد؛ در تکثیر سانسوریا با پاجوش، اگر شرایط آب، کوددهی، فراهم بودن مقادیر کافی فسفر و گلدان با اندازه مناسب، دما و … فراهم باشد، شاهد پاجوش های زیبایی از آن خواهیم بود.

تاثیر فسفر بر روی پاجوش سانسوریا
تاثیر فسفر بر روی پاجوش سانسوریا

۳)اندازه گلدان سانسوریا:

شاید شما هم با دیدن پا جوش های تولید شده در کنار گیاه مادر این تصور به ذهن تان بیاید که هر چه گلدان سانسوریا بزرگتر باشد، فضای بیشتری برای تولید سانسوریا فراهم می شود به عبارتی توقع رشد سریع آن را خواهیم داشت؛ لازم به ذکر است گلدان بزرگتر منجر به هدر رفت انرژی گیاه در تولید و گستراندن ریشه شده و دیگر ماده مغذی و انرژی برای تولید پاجوش ها باقی نخواهد ماند. بنابراین قرار دادن سانسوریا در یک گلدان کوچک تر سبب می شود سرعت پراکنده شدن ریشه در آن بیشتر شده و گیاه به جای صرف انرژی در ریشه زایی بی مورد، به تولید و رشد پاجوش ها بپردازد.

۴)دمای متعادل:

از عوامل تاثیر گذار در تولید پاجوش های سانسوریا، تعادل دمایی می باشد لذا در روزهای تابستانی که هوا گرم است اجازه ندهید گیاه شبانه روز در نزدیک پنجره قرار گیرد زیرا ممکن است شرایطی با دمای بیشتر از ۲۵ درجه فراهم شود که در این شرایط سانسوریا دیگر پاجوش نخواهد زد. تنها عدم قرار گیری در دمای بالا ملاک نیست بلکه بایستی تعادل دمایی فراهم شود چون با قرار گرفتن در دمای کمتر از ۱۸ درجه سلسیوس رشد آن متوقف شده و گیاه از بین خواهد رفت.

۵)نور مناسب:

قرار گیری سانسوریا در معرض نور سوزان خورشید و از طرفی در نور بسیار پایین از رشد پاجوش ها جلوگیری به عمل می آید لذا بایستی در پنجره نور گیر قرار داده شود تا هم سلامت آن حفظ شود و هم به تولید پاجوش های فراوان بپردازد.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

4.6/5 - (5 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

3 دیدگاه ها

  • با سلام و تشکر از مطالب مفید شما
    آیا با استفاده از قلمه زدن سانسورهای ابلق میشه سانسورهای ابلق بدست آورد من تقریبا تمامی روش هایی که تو سایتها گفتن رو انجام دادم مثل برش ۸ ولی دوباره گیاه جوان به رنگ سبز است ابلق نمیشه!
    آیا راهکار دیگه ای وجود دارد که با استفاده از قلمه ابلق گیاه جوان ابلق باشد.
    متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]