کود ارگانیک

کود های ارگانیک مایع

کود ارگانیک به دسته ای از کودهای مدرن اطلاق می شود که پایه و اساس آن ها را مواد آلی گیاهی و مواد معدنی تشکیل داده و فاقد هر گونه ترکیبات شیمیایی و مضر پیچیده می باشند. کودهای ارگانیک دارای ترکیباتی شامل: اسید فولویک، اسید هیومیک و زنجیره کوتاه کربنی به عنوان اعضای اصلی کود جهت رشد گیاه تلقی می شود. حال که دانستید کودهای ارگانیک دقیقا دارای چه مشخصه ای هستند، حال  برویم به توضیحات تکمیلی از کودهای ارگانیک مایع بپردازیم.

کود های ارگانیک مایع چون به صورت مایع هستند، به صورت محلول پاشی به گیاهان می رسند و به شادابی و رشد هر چه بیشتر آن ها کمک می کنند از طرفی افزودن آن ها به خاک، حاصلخیزی آن را چندین برابر کرده و سبب بهبود کیفیت میوه ها و محصولات کشاورزی می شوند.

مزایای بی نظیر کودهای ارگانیک مایع:

۱)استفاده از این کودها رشد علف های هرز را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد و یا نزدیک به صفر می کند.

۲)PH انواع خاک ها را به صورت طبیعی تنظیم کرده و محل کشت را به محل مناسبی جهت کاشت و برداشت محصولات فراوان آماده می کند.

۳)به دلیل عدم وجود عناصر سنگین در ساختار این کود نظیر وجود زنجیره هیدروکربنی کوتاه، این کود ها از وزن مولکولی کمی برخوردار بوده به سرعت و به آسانی توسط بخش های مختلف گیاه از جمله ریشه و برگ جذب می شوند.

۴)چون این کودها کاملا ارگانیک  و طبیعی می باشند، هیچ گونه اثر خسارت بار گیاهی نظیر برگ سوزی ندارند و برخلاف کودهای شیمیایی که در فرایند محلول پاشی آن ها محدودیت هایی اعلام شده، در مورد کودهای مایع ارگانیک چنین چیزی صدق نمی کند.

۵)این کودها سبب صرفه جویی هرچه بیشتر در موارد استفاده از کود، آب و سموم می شوند.

۶)کودهای مایع ارگانیک مواد آلی خاک را بالا برده و از فرسایش زودهنگام خاک به یکی از دلایل کمبود مواد مغذی کاهش می دهد.

۷)به دلیل تاثیر در میزان فعالیت خاک و گیاه، آن ها را در برابر شرایط محیطی سخت یاری می دهد.

۸) همانطور که گفته شد کودهای ارگانیک مایع منشا گیاهی و معدنی دارند از این رو تمام مواد مغذی و غذایی مورد نیاز گیاه را در ساختار خود دارند و از ارزش غذایی ۳ برابری در مقایسه با کودهای شیمیایی برخوردار می باشند.

۹)یکی از ویژگی های ارزشمند کودهای ارگانیک، عدم تمایل به تثبیت در خاک می باشند؛ این کودها دارای زنجیره کوتاه هیدروکربنی در ترکیب خود می باشند که زنجیره ای بسیار با مشخصه با ثبات ساختاری طبیعی و بالا بوده و نیازی به انجام واکنش با عوامل خاک ندارد از این جهت با آن ها پیوند قوی ایجاد نکرده و بر خلاف کودهای شیمیایی در خاک تثبیت نمی شود.

۱۰)شوری بیش از حد خاک را متعادل سازی می کند.

۱۱)افزایش کیفیت محصولات تولیدی و بالا بردن راندمان انبارداری و نگهداری آن ها، بهبود خصوصیات ظاهری میوه ها

۱۲)فعالیت باکتری و قارچ های بیماری زا را محدود کرده و مانع از بیمارشدن گیاهان کشت شده در محل حضور کود ارگانیک مایع خواهد شد.

۱۳) این کودها به فعالیت میکروارگانیسم های هوازی در خاک کمک شایانی می کنند و سبب جریان یافتن فضای زندگی در خاک می شوند.

کودهای شیمیایی، عامل کمبود آب در گیاه:

کودهای شیمیایی از آن جا که از وزن مولکولی بیشتر و ساختار پیچیده تر، هم چنین حلالیت کمتر برخوردار می باشند، به میزان آب فراوانی طی روند جذب و حمل خود در گیاه نیاز مند هستند. از طرفی آب یکی از مهم ترین ترکیبات در رشد گیاه محسوب می شود زیرا عناصر مغذی و ضروری گیاه را به تمام اندام های زنده می رسانند. با کم شدن میزان آب در گیاه به دلیل استفاده از کودهای شیمیایی، بخش های متفاوتی در گیاه متضرر و خشک خواهند شد.

کودهای ارگانیک مایع، نجات بخش گیاه:

این کودها به دلیل سبک بودن، وزن مولکولی کم و سازگاری مناسب با شرایط حمل در گیاه، مقدار آب گیاه را حفظ کرده و حتی نیاز به آب را در فرآیندهای مختلف درون گیاه از جمله حمل و جذب را تقریبا ۵۰ درصد کاهش می دهد.

کودهای ارگانیک مایع با شرایط محیطی متغیر به خوبی سازگار می شوند و در طول سرما، به گرم شدن خاک کمک شایانی می کند.

کود ارگانیک مایع برای تمامی انواع محصولات کشاورزی و گلخانه ای نظیر: گندم،جو، علوفه ها، درختان میوه ها نظیر فندوق،پسته،گردو، ذرت، خیار، گوجه، چغندرقند، انگور، مرکباتی چون پرتغال، نارنگی، لیمو، سبزیجاتی مانند کرفس، جعفری، کاهو و …. موثر می باشد.

اگر کودهای ارگانیک مایع به خاک برسند، از تجمع کودهای شیمیایی جلوگیری به عمل می آید وبه دلیل بهره مند شدن خاک از عناصر ضروری و ترکیبات طبیعی و ارگانیکی چون هیومیک اسید و اسید فولویک، خاک بسیار حاصلخیز خواهد شد.

افزودن کودهای ارگانیک مایع از خاک شویی جلوگیری کرده و سبب حفظ هر چه بیشتر خصوصیات فیزیکو شیمیایی خاک شده و آن را به محل مناسبی جهت کاشت انواع محصولات فراهم می کند.

محلول پاشی کودهای ارگانیک مایع بر سطح برگ ها، فرایند فتوسنتز گیاهی را افزایش می دهد در نهایت میزان اکسیژن بیشتری تولید می شود. از طرفی سبزینگی برگ ها و دیگر گیاهان سبز و سبزیجات بالا می رود.

روش افزودن کود به گیاهان و درختان میوه:

اصلی ترین روش افزودن کود ارگانیک مایع به گیاهان به صورت پاشیدن محلول بر سطح قسمت هایی نظیر برگ می باشد. چنانچه فردی بر اثر عدم آگاهی پس از خرید کود مستقیما بر سطح گیاه و درختان میوه از آن استفاده کند، به دلیل عدم تحمل گیاه سبب از بین رفتن آن خواهد شد؛ زیرا غلظت عناصر موردنیاز گیاه در کود بسیار بالا می باشد و استفاده یک جا و رسیدن مقدار زیاد این کود به گیاه، سبب مسمومیت آن خواهد شد.

بهترین شیوه مصرف این کودها به صورت محلول پاشی بر برگها، آبیاری قطره ای و مخلوط شده با خاک می باشد. بر روی قوطی کود خریداری شده مقدار مناسب جهت رقیق سازی با آب نوشته شده و می توانید جهت تولید غلظت مورد نیاز گیاهان از آن پیروی کنید.

کود ارگانیک مایع به نسبت بالایی سرشار از مواد آلی، عناصر فسفر، پتاسیم،منیزیم، نیتروژن، آهن و … می باشد. وجود این کود سرمایه ای مهم برای کشاورزان و باغداران تلقی می شود.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

  

5/5 - (1 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]