تغذیه درخت گردو

تغذیه درخت گردو

درخت گردو از جمله درختانی تلقی می شود که از ارتفاع بلندی برخوردار می باشد و بلندای آن می تواند از ۱۰ متر شروع شده و در برخی از گونه ها به ۳۵ یا ۴۰ متر نیز برسد. چوب درخت گردو به دلیل سختی و مقاومت بالا از معروفیت و محبوبیت بالایی برخوردار می باشد و بسیار ارزش دارد. آب و هوا، تامین مواد مغذی، نژاد و خاک از جمله عواملی هستند که در تولید میوه گردو و باردهی درخت موثر می باشد. در کشور ما در صورتی که گردو در یک زمین حاصلخیز کاشته شده باشد، به طور میانگین بعد از ۱۰-۱۲ سال میوه خواهد داد. اهمیت به بحث تغذیه درخت گردو جهت رشد به موقع و باردهی بسیار ضروری بوده و با توجه به ارزش اقتصادی و غذایی بالای گردو لازم است کشاورزان به آن بسیار توجه کنند تا کوتاهی در این مورد انجام نگیرد.

تغذیه درخت گردو
تغذیه درخت گردو

اهمیت تغذیه درختان گردو:

بهره مندی گیاه از احتیاجات روزانه خود جهت ادامه حیات، سرپا ماندن، برخورداری از استحکام کافی، تولید برگ های سبز تر، ساخت شاخه ها و ساقه های با مقاومت تر، گسترش ریشه و جذب مواد مغذی بیشتر و از همه مهم تر و نتیجه انتهایی تولید گردوهای درشت و با کیفیت تر، همه و همه نیازمند توجه به بحث تغذیه می باشد.

تغذیه از جمله عوامل مهم در پرورش هر نوع گیاهی به شمار می رود و درخت گردو نیز از این قائده مستثنی نمی باشد و بهبود کمی و کیفی گردو ها به آن وابسته می باشد. گردویی که از تغذیه مناسبی بهره مند می باشد خوش رنگ تر، ظاهر بازار پسند تر و خوش طعم تر خواهد بود.

وقتی درخت گردو از جهت تغذیه رسیدگی کامل دریافت کرده باشد دچار اتفاق ریزش میوه ها نخواهد شد و در برابر آفات و بیماری ها مقاومت بالایی از خود نشان خواهد داد و در برابر شرایط محیطی نامساعدی چون سرما، طوفان و غیره دچار شوک نشده و اثر بدی بر آن بر جای نخواهد ماند.

 رابطه عمر درخت گردو و تغذیه:

درخت گردو در مقایسه با دیگر درختان میوه عمر زیادی می کند؛ با توجه به مقوله عمر زیاد و طولانی و برخورداری از اندازه بزرگ، عمقی که ریشه ها در دل خاک نفوذ می کنند از ۲.۵ تا ۵ متر هم میرسد. برای چنین درختی با این عمق از فرورفتگی ریشه احتیاجات تغذیه ای به مراتب بیشتر است و اگر به اندازه کافی تامین نشود، این موضوع بالطبع با جوانه زنی و تولید میوه های پر بار منافات خواهد داشت.

نیازهای تغذیه ای درخت گردو:

آبیاری:

در طول مراحل رشد درخت گردو، تامین آب مورد نیاز آن از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد زیرا درخت گردو ساختار فیزیولوژیک خاصی دارد و اندازه آن نیز بزرگ می باشد از طرفی مراحل مختلفی را در طول دوره رشد خود پشت سر میگذارد که اگر در این اوقات آب کافی به آن نرسد تهدیدی جدی برای سال های بعد خواهد بود طوری که ممکن است در صورت بیدار شدن دیر هنگام کشاورز، سودی حاصل نشود و زحمات چند ساله او بر باد فنا رود.

در فصل بهار و به ویژه خرداد ماه زمان حساس بهره مندی آب درخت گردو تلقی می شود و اندازه و رشد میوه به این زمان از سال وابسته می باشد؛ اثر کمبود این دوره چنان مهم است که می تواند بر مغز گردوهای تولیدی و نیز جوانه های سال بعد اثر مستقیم بگذارد. لازم به ذکر است آبیاری در فصل پاییز متوقف می شود زیرا در صورت انجام بروز سرماخوردگی در درختان گردو را افزایش می دهد.

تامین عناصر ضروری درخت گردو:

یکی از موارد پر اهمیت با توجه به دوره باردهی طولانی درختان گردو، تامین مواد مغذی و عناصر ضروری درخت از طریق کود می باشد؛ چنانچه در این مورد کوتاهی انجام شود، منجر به ضعف فیزیولوژیک درخت و حساسیت بیشتر نسبت به استرس های دمایی و تنش های خشکی خواهد شد.

قبل از کشت درخت گردو باید خاک آن به خوبی تقویت شود زیرا این درخت در سال های اولیه میزان رشد و ریشه گیری زیادی دارد و در نتیجه احتیاجات تغذیه ای بالایی نیازمند می باشد. قبل از  اینکه اقدام به کاشت نهال گردو کنید، باید از غنی بودن بنیه خاک از عناصر ازت، فسفر، پتاسیم، روی، آهن، منیزیم و کلسیم اطمینان حاصل کنید. می توانید در این امر از کارشناسان و آزمون خاک کمک بگیرید تا مقدار افزودن آن ها دستتان بیاید.

در صورتی که خاک محل کاشت درخت گردو از جهت مواد غذایی کمبود داشته باشد، باید آن را توسط کودهای متناسب با نوع خاک غنی نمود.

تغذیه درخت گردو
تغذیه درخت گردو

پیشنهاد میکنیم این مقاله را مطالعه کنید : کود درخت گردو

 در زیر از جمله عناصر موردنیاز درخت گردو برای تولید محصولات با کیفیت را بررسی خواهیم کرد.

ازت:

نیتروژن از جمله عناصر مهم در گردو کاری به حساب می آید و حضور مقدار کافی آن میزان پروتئین مغز گردو را افزایش می دهد و نسبت مغز به کل وزن میوه و درصد چربی مغز آن به مقدار نیتروژن موجود در خاک و بهره مندی گیاه از آن وابسته است می توان برای بر طرف کردن کمبود عنصر نیتروژن خاک از کود نیتروژن استفاده کرد.

تابحال دیده اید برخی از گردو ها کوچک بوده و مغز آن ها پس از رسیدن خیلی ریز می باشد؟ این امر به دلیل کمبود عنصر ازت درخت گردو می باشد که فرصت پرمغز بودن را از آن گرفته است.

فسفر:

نقش عنصر فسفر در تغذیه گردو بسیار برجسته است؛ این عنصر کیفیت میوه ها را به خصوص در باردهی اول بسیار افزایش می دهد. علائم کمبود فسفر به صورت کمبود تراکم شاخه و برگ ها و ضعیف بودن آن ها نمایان می شود که برای رفع این مشکل از کود فسفر می توان استفاده کرد.

پتاسیم:

وقتی پتاسیم به مقدار کافی از طریق کود به ریشه می رسد، سبب پر شدن مغز گردو و افزایش کیفیت و جلوگیری از چروکیدگی زودرس مغز آن  پس از خشک شدن پوست می شود. علائم کمبود پتاسیم به صورت سوختگی نوک برگ ها و پیچ خوردگی آن ها بروز پیدا می کند.

روی:

روی در انجام فعالیت های آنزیمی درخت گردو عنصر بسیار پر اهمیتی می باشد و کمبود آن در اوایل رشد به صورت واضح قابل مشاهده می باشد و به صورت لکه هایی بر روی رگبرگ ها نمایان خواهد شد. از طریق محلول پاشی بر روی برگ ها کمبود عنصر روی درخت گردو برطرف خواهد شد و رشد درخت به صورت ایده آل به انجام می رسد.

نتیجه گیری:

در این مقاله به اهمیت نقش تغذیه در درخت گردو پرداختیم. کمبود عناصر ضروری و آب روند منفی در رشد درخت داشته و تامین آن ها باید در اولویت تصمیم گیری های کشاورزان قرار گیرد.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (5 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]